Østrig

Voksne
Børn

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Østrig er et land, der har meget at byde på. Derfor er der også mange danske turister, der hvert år pakker kufferten og rejser mod det østrigske land. Det er et land, der betragtes som et sandt mekka for naturelskere. Du får blandt andet mulighed for at fylde dine lunger med masser af frisk bjergluft, mens du vandrer rundt i bjergene eller du kan i stedet prøve kræfter med de utallige stejle stigninger på en mountainbike.

Det skal dog gøres klart, at landet også byder på andet end dette, men der er mange, der vælger at rejse til Østrig, for at nyde den smukke natur eller vandre rundt i de imponerende bjerge, der lokker med et utal af ruter i alle sværhedsgrader. Flere steder i Østrig er der tilmed også mulighed for at mærke adrenalinen pumpe, mens du prøver kræfter med riverrafting på de fossende floder, der kan findes i stort set hele landet eller blot slappe af ved en badesø.

Ydermere, så er det også et land, der kan bryste sig af, at byde på et væld af hyggelige byer, der ligger spredt rundt i hele landet og samtidig er de oftest også kendetegnet af de karakteristiske huse med balkoner. Mange byer i Østrig har også mange små skæve gader, der gemmer på et væld af hyggelige butikker og caféer, hvor du for eksempel kan bestille en lun apfelstrudel, som er ét af de særlige gastronomiske kendetegn ved Østrig og landets utallige byer.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at den store efterspørgsel på rejser til Østrig også har resulteret i, at der er mange bureauer og selskaber, der ønsker at efterkomme denne efterspørgsel. Der skal dog ikke lægges skjul på, at hvis du gerne vil spare penge, så er det ikke til at komme udenom, at du skal se nærmere på at bestille en afbudsrejse Østrig, da det er noget, der kan spare dig for rigtig mange penge – uanset om du vil stå på ski eller besøge en storby.

Afbudsrejser til Østrig – Besøg Wien

Hvis du beslutter dig for at besøge Wien, der også er Østrigs hovedstad, så vil du kunne opleve en fin og gammel kejserby, der er et kulturelt og spændende område. Du vil opleve en musisk nydelse med Mozart og Strauss, mens du også vil kunne høre englesang i dit indre, mens du slentre rundt i byens gader og dens åbne områder og grønne parker, hvilket du naturligvis nemt kan gøre, mens du lader chokoladeklassikeren, sachertorte, smelte på din tunge.

Hovedstande i Østrig, der i folkemunde er kendt som Alpelandet i store dele af verden, ligger ved den skønne blå Donau-flod, hvor du vil kunne opleve et stort antal af imponerende slotte, skønne, grønne parker såvel som vinmarker, hvor der i høj grad dyrkes hvidvin. Endvidere, så skal det også understreges, at Wien er et meget betagende multikulturcenter, hvor du hele tiden kan finde nye seværdigheder, attraktioner og oplevelse dag for dag.

I Kärnten finder du enestående naturoplevelser

Er du ikke synderligt interesseret i en storbyferie, men har du derimod i højere grad et ønske om, at kunne komme ud og nyde den smukke natur, som Østrig byder på, så er det værd at besøge Kärnten, der kan findes i den sydøstlige del af Østrig, hvor du – uden tvivl – vil blive mødt af en helt enestående natur, der både byder på smukke søer, store bjerge og et skønt klima. Det vil derfor også være det helt rette valg for dig, der elsker naturen og at gå på opdagelse.

Det er et område, der grænser op til Slovenien og Italien, hvilket selvfølgelig også er noget, der er med til at præge området og naturen. I Kärnten har du blandt andet rig mulighed for at tage en afslappende ferie, hvor du blot nyder den unikke udsigt eller du kan vælge at udforske omgivelserne til fods eller på cykel. Kärnten er et meget specielt område, hvilket også betyder, at det er noget for alle og enhver, uanset hvad du foretrækker i forhold til oplevelser.

Salzkammergut byder på spejlblanke søer og hyggelige småbyer

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Salzkammergut er ét af de absolut smukkeste områder i hele Østrig, hvilket også er ensbetydende med, at det er et oplagt område at besøge, hvis du elsker naturen og er glad for at kunne gå på opdagelse med smuk udsigt. Det er nemlig lige netop dét, du får rig mulighed for at gøre i Salzkammergut, uanset hvilken del af området, du vælger at bosætte dig i – og det er selvfølgelig noget, der kan gøres på både gåben og cykel.

I dette område vil du blive vidne til kæmpe bjergmassiver, som blandt andet inkluderer Dachstein-gruppen, mens du også vil kunne besøge de billedskønne byer i områder, der bl.a. inkluderer velkendte Hallstatt og dertil byder Salzkammergut også på intet mindre end 30 skønne og indbydende søer i forskellige størrelser. Samtidig er det også et område med et hav af aktiviteter og oplevelser, hvorfor der selvfølgelig er noget at lave for hele familien i området.

Tyrol – Et bjergland med masser af atmosfære

Det er selvfølgelig ikke uden grund, at Tyrol i Østrig har været et både meget attraktivt og dertil også yderst velbesøgt turistmål i løbet af de seneste 150 år. Der er mange turister, der er faldet for området særlige charme og det er der også en stor chance for, at du ender med at gøre. Du vil blandt andet komme til at opleve et område, der tidligere har været kendt som “Bjerglandet” og du vil selvfølgelig hurtigt kunne forstå hvorfor, når du står i midten af det hele.

Tyrol indeholder mange af de gigantiske Alper, der tilmed også gemmer på et stort antal af smukke dale, som f.eks. tæller Piztal, Ötztal og Zillertal. I det smukke og naturrige område finder du også dybgrønne græsgange, spejlblanke søer såvel som et væld af atmosfærefyldte alpebyer. Dertil har Tyrol også altid været kendt for at have en gæstfri befolkning, der er med til at fuldende billedet af, at Tyrol er et rejsemål, der kan bryste sig af, at være helt perfekt.

Du kan selvfølgelig også stå på ski i Østrig

Der bør selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at der også findes adskillige muligheder for at stå på ski i Østrig, hvorfor der også hvert år er et væld af danske turister, der vælger at besøge det naturrige land, for at kunne stå på ski og afholde en rigtig hyggelig skiferie. Hvis det er noget, du har planer om, så skal det også nævnes, at der kan findes et stort udbud af afbudsrejser ski Østrig, som du har mulighed for at bestille, hvis du har et ønske om, at spare penge.

I denne forbindelse skal det naturligvis understreges, at der findes rigtig mange områder i hele Østrig, hvor der er mulighed for at stå på ski. Her er der blandt andet tale om områder såsom Saalbach Hinterglemm, Wagrain, Sölden, Bad Gastein, St. Anton, Schladming, Alpendorf, Zell am See og Ischgl, der – uden tvivl – også er nogle af de danskernes mange foretrukne destinationer i Østrig og når generelt set også, når det kommer til at skulle afsted på en skiferie.

Hvert år er der mange tusinde danskere, der vælger at rejse til Østrig, hvor de har et væld af muligheder for at få lov til, at stå på ski. Hvis du selv har planer om, at du i år eller næste år skal på skiferie, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at Østrig – med garanti – byder på et utal af rejsemål, der er lige noget for dig. Det et naturligvis ikke uden grund, at det netop er det østrigske land, der er det foretrukne rejsemål blandt de utallige skiglade danskere.

Praktisk information til afbudsrejse Østrig

Hvis du ikke før har besøgt Østrig, så er der selvfølgelig en række praktiske informationer, du skal have styr på. Det er med til at sikre, at du er mere velforberedt, når du besøger landet. Nedenfor kan du finde nogle af de mest vitale info, som du skal læse op på, inden du rejser afsted:

  • Sprog: Det officielle sprog i Østrig er tysk. Det betyder også, at mange danskere har nemt ved at begå sig i landet, da de fleste danskere har tyskkundskaber. Dog er der også mange østrigere, der snakker engelsk. Derfor skal du ikke frygte for, at du ikke kan begå dig i Østrig.
  • Valuta: Det skal selvfølgelig også nævnes, at den officielle valuta i Østrig er Euro. Du bør derfor også medbringe kontanter hjemmefra, da vekselkursen selvfølgelig er bedre i en dansk bank selvom du dog kan forvente, at du kan bruge dit betalingskort hos langt de fleste butikker, restauranter, caféer og andet.
  • Klima: I Østrig mødes du af et tempereret klima, hvilket betyder, at vintrene er kolde, hvorfor du også vil kunne opleve perfekt skivejr i denne periode, mens somrene er varme. Besøger du Østrig i løbet af juli, så vil den gennemsnitlige temperatur lyde på ca. 20 grader, mens den i januar derimod er omkring frysepunktet.