Tripbuddy er en guide til afbudsrejser

Voksne
Børn

Der findes mange typer af afbudsrejser på det danske marked. Du kan både finde rejser, der bestilles som en form for pakkeløsning, hvor der både medfølger transport og indkvartering. Det er dog ikke altid, du har interesse i, at skulle bestille en samlet pakkeløsning, da du ikke kan være herre over valg af hotel, ferielejlighed eller anden indkvartering.

Heldigvis forholder det sig også således, at du har mulighed for at finde fly afbudsrejser, hvor det udelukkende er en flybillet, der kan købes som følge af et afbud. Derfor skal der selvfølgelig heller ikke være nogen tvivl om, at det er en rigtig god idé, at du holder øje med sådanne flytilbud, hvis du f.eks. allerede har bestilt et hotel eller en ferielejlighed.

Det skal dog gøres klart, at det kan være vanskeligt at skulle finde frem til afbudsrejser fly i højsæsoner, hvilket oftest er i skolernes ferier og i diverse helligdagsferier. Hvis du er villig til i stedet at rejse uden for højsæsonen, så er der rig mulighed for at spare penge på dine flybilletter, uanset om du er tilfreds med det meste eller stiller krav til luksus.

Findes der mange afbud på flybilletter?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at du har mulighed for at finde rigtig mange afbudsrejser på det danske marked. Det er også noget, der betyder, at der er rigtig gode forudsætninger for at finde en ideel af pakkeløsning, der byder på både indkvartering og transport til og fra, men det er ikke sikkert, at det er dét, du er interesseret i, at finde frem til.

I denne forbindelse skal det nævnes, at du også kan finde afbudsrejser kun fly, men på trods af, at dette er en mulighed, så skal det gøres klart, at udbuddet er markant mindre, hvis du udelukkende er interesseret i at bestille flybilletter – du kan dog være heldig, at du finder en rigtig god løsning, du har mulighed for at erhverve til en god pris.

Årsagen til dette er, at oftest forholder det sig således, at folk, der bestiller en rejse, vælger at bestille det i form af en pakkeløsning. Efter de afbestiller den, så bliver den selvfølgelig udbudt som en samlet pakke, der kan købes til en pris, der er markant reduceret. Derfor er det også vigtigt, at det er noget, du vælger at tage med i dine overvejelser.

I enkelte tilfælde er der dog også folk, der vælger at bestille indkvartering og fly hver for sig, hvilket betyder, at der også er enkelte tilfælde, hvor du har mulighed for at bestille afbudsrejser flybilletter, hvis du skal på ferie. Hvis det er i en højsæson, så skal du dog være forberedt på, at sådanne flybilletter lynhurtigt ender med at blive taget af andre.

Hvad dækker begrebet flyafbudsrejser over?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er rigtig mange, der tror, at afbudsrejser udelukkende dækker over rejser, der er blevet afbestilt af andre. Sådan forholder det sig dog ikke, eftersom der også sælges mange andre rejser under samme begreb, hvilket blandt andet inkluderer de pladser, der endnu ikke er solgt og reelt set blot er restpladser.

Derfor skal du heller ikke forvente, at der har været tale om et decideret afbud og det er ligeledes også af denne årsag, at det ikke er altid, at priserne er blevet presset helt i bund, hvis du kigger på sådanne flybilletter – og det er særligt noget, der gør sig gældende, hvis det er biletter til en afgang, der befinder sig et godt stykke ude i fremtiden.

Årsagen til, at det i dag er kendt som værende flyafbudsrejser er, at det er et begreb, som rigtig mange danskere har valgt at tage til sig. Derfor er det også netop dét begreb, som flyselskaberne og rejsearrangørerne har valgt at benytte sig af, så de kan være sikret, at kunderne har en forståelse for, at der er tale om billetter, der kan købes til nedsat pris.

Hvordan kan jeg købe flybilletter til nedsatte priser?

Der findes rigtig mange aspekter, der har indflydelse på den samlede pris af dine flybilletter. Det er også noget, der er ensbetydende med, at der er rigtig mange forskellige aspekter, der skal tages med i dine overvejelser, når du står over for at skulle investere i flybilletter, hvad end det er til en ferie, en forretningsrejse eller derimod til et tredje formål.

Som følge af dette, så er det også uhyre vigtigt, at du ikke blot kaster dig hovedkulds ud i noget, men at du derimod har fokus på at foretage velovervejede beslutninger. Hvis du overvejer situationen grundigt og samtidig også sørger for at se nærmere på op til flere mulige løsninger, så er du sikret, at du ender med at vælge den helt rette løsning.

Hvis du står over for, at skulle bestille flybilletter og har et ønske om, at kunne sikre dig den bedst mulige pris, hvilket du med garanti har, så er der – som sagt – mange ting, du skal holde fokus på. Det er noget, der bliver udpenslet på mere detaljeret vis nedenfor, hvorfor du naturligvis også har gode forudsætninger for at kunne finde billige biletter.

  1. Des færre krav, des billigere bliver det

Det skal selvfølgelig ikke være nogen hemmelighed, at des færre krav, du stiller til dine flybilletter, des billigere har du også mulighed for at gøre det. Hvis du ikke stiller synderligt høje krav til din flyrejse og reelt set blot har et ønske om, at komme fra A til B, så har du rig mulighed for at finde en lang række flybilletter, der kan købes til en uhyre god pris.

Hvis du f.eks. er villig til at tage mellemlandinger, flyve med et billigere selskab, at gå lidt ned på komfort eller noget helt fjerde, så kan du spare mange penge, hvilket ligeledes også er noget, der gør sig gældende, når det kommer til afbudsrejser, hvad end du udelukkende har lyst til at bestille flybilletter eller du i stedet er interesseret i en pakke.

Dette er også ensbetydende med, at hvis du går meget op i, at du får en behagelig flyvetur med store sæder, fjernsyn i nakkestøtterne og meget andet, så er der ikke synderligt stor sandsynlighed for, at du kan finde en billig afbudsrejse. Det kan dog være, at du er heldig, men sandsynligheden for, at det lykkedes er dog relativt begrænset.

  1. Hvor hurtigt er du villig til at rejse?

Du kan sagtens finde flybilletter til afrejse om flere måneder, men hvis du ønsker at sikre dig, at prisen er presset helt i bund, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at det har en stor indflydelse på prisen, at du er villig til at rejse inden for kort tid efter, du har bestilt dine flybilletter – og det gør sig særligt gældende, hvis der er tale om billetter fra et afbud.

Derfor skal det også gøres klart, at des hurtigere, du er villig til at rejse efter, du har bestilt dine flybilletter, des flere penge har du også mulighed for at spare. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at du har mulighed for at spare rigtig mange penge, hvis du for eksempel vælger at bestille flybilletter med afgang en uge eller blot ganske få dage efter.

I enkelte tilfælde er der endda mulighed for at finde flybilletter med afgang samme dag, hvorfor der vil være tale om et sidsteøjeblikstilbud, der enten kan være opstået som følge af et afbud i sidste øjeblik eller der i stedet er tale om en restplads, der endnu ikke er blevet solgt – i et sådant tilfælde kan du være sikker på, at prisen er presset helt i bund.

  1. Find deciderede afbudsbilletter

Som der tidligere er givet udtryk for, så er der rigtig mange rejser og flybilletter, der bliver markedsført som værende en afbudsrejse, men dog uden at være det, fordi der blot er tale om en overskydende plads eller en såkaldt restplads. Dog skal det gøres klart, at du også har mulighed for at finde billige flybilletter, der er opstået som følge af et afbud.

Hvis du er heldig, at du støder på én eller flere billetter, der stammer fra et decideret afbud, så skal der bestemt ikke herske nogen tvivl om, at du har rigtig gode muligheder for at spare mange penge. Der bør dog ikke herske nogen tvivl om, at det samlede udvalg af sådanne afbudsbilletter er relativt begrænset sammenlignet med f.eks. restpladser.

Du skal dog være opmærksom på, at du ikke er den eneste, der har interesse i afbudsrejser, der kun inkluderer flyet. Derfor vil sådanne tilbud også være meget hurtigt væk igen. Det er også noget, der betyder, at du skal sørge for at handle hurtigt, hvis du ikke vil risikere, at billetterne ender med at blive snuppet lige for næsen af dig.

  1. Flyv fra én af de større lufthavne

Der findes faktisk rigtig mange lufthavne i Danmark, hvilket også inkluderer en hel del mindre lufthavne, men i denne forbindelse skal det gøres klart, at der er økonomiske fordele ved at bestille afbudsbilletter fra én af de større lufthavne. Oftest er det nemmere at afsætte rejser herfra og derfor sælges der flere billetter fra de store lufthavne.

I og med, at de mange flyselskaber og rejsearrangører har gode muligheder for at afsætte rejser fra de store lufthavne og finde pladser til deres fly, så udbydes der også flere rejser fra disse lufthavne. Da der udbydes flere rejser, så er der også større sandsynlighed for, at du har mulighed for at finde en billige flybilletter, der kommer fra ét eller flere afbud.

I Danmark har du mulighed for at finde rigtig mange afbudsrejser, der har afrejse fra Billund og København, men der er også lufthavne i blandt andet Aarhus, Aalborg osv., men udvalget af billige billetter er meget begrænset i sådanne lufthavne. Derfor bør du også vælge at fokusere på København og Billund, eller tilmed lufthavne som den i Hamborg.

  1. Vær fleksibel med afrejsetidspunkt og –dato

Årsagen til, at du er på udkig efter afbudsrejser, hvor der kun er tale om flybilletter, er med garanti, at du har mulighed for at spare rigtig mange penge ved at bestille sådanne flybilletter i stedet for at bestille dem på traditionel vis. Som der også er givet udtryk for ovenfor, så er der mulighed for at spare mange penge ved at bestille afbudsrejser.

Du har mulighed for at spare endnu flere penge, hvis du sørger for at være meget fleksibel med både afrejsetidspunkt og dato for afrejse. Hvis du har en meget specifik dato, du ønsker at rejse på, så skal der naturligvis ikke herske nogen tvivl om, at det er noget, der er ensbetydende med, at du også har et mere begrænset udbud at vælge mellem.

Hvis du har et ønske om, at kunne bestille flybilletter til den bedst mulige pris, så er det en god idé, at du holder udkig efter afbudsrejser kun fly, men på den anden side, så er det dog også vigtigt, at du er fleksibel med hensyn til både dato og tidspunkt for afrejse. Det skyldes, at det er noget, der giver dig et markant større udbud af mulige flybilletter.

Afbudsrejser med kun flybilletter – OneWay eller retur?

Har du planer om, at skulle bestille flybilletter i form af afbudsrejser, så har du selvfølgelig både mulighed for at bestille OneWay- og returbilletter. Det er også ensbetydende med, at du skal overveje dette meget nøje. Der kan nemlig være både fordele og ulemper forbundet med begge dele, hvorfor du skal overveje hvad, du foretrækker.

Det skal nemlig ikke være nogen hemmelighed, at der er mulighed for at spare mange penge, hvis du vælger at bestille en OneWay-billet. I denne forbindelse skal det dog gøres klart, at det er noget af et sats, da du dermed også skal kunne finde en billet, der går hjem igen. Denne kan dog også vise sig at blive markant billigere, hvis du venter.

Hvis du gerne vil være på den sikre side, så er det selvfølgelig ikke til at komme udenom, at du skal vælge at bestille en returbillet. Finder du en god afbudsbillet, så kan du spare mange penge sammenlignet med andre billetter, men det bør dog gøres klart, at du kan spare markant flere penge ved at tage et sats og bestille en OneWay-billet i stedet for.