5 idéer til den forlængede weekend i Berlin
5 idéer til den forlængede weekend i Berlin

Berlin er en af Europas mest spændende og levende hovedstæder. Med en flyvetur på blot en time er den tyske by bestemt en weekendtur værdig. Der går altid masser af rejser til Berlin, så det burde ikke være noget problem at komme af sted. Her er en række gode idéer til, hvad du skal se, når du er i Berlin.

Brandenburger Tor

Det er en klassisk turistattraktion, og af god grund. Er man i Berlin, skal man simpelthen se det berømte og historiske monument. Udover at opleve hvad der i sin tid symboliserede jerntæppet, byder Pariser Platz også på utrolig god stemning. Der er madboder, gøglere, gademusikanter og nogle gange også demonstrationer. Der er altid gang i den på pladsen, og du vil have rig mulighed for at se mange forskellige mennesker.

Resterne af Berlinmuren

Man kan ikke komme uden om, at Berlin er en by med masser af historie. Især mindesmærkerne fra Den Kolde Krig, som Brandenburger Tor og Checkpoint Charlie, opleves rundt omkring i byen. I den forbindelse er det oplagt også at se resterne af Berlinmuren, der faldt i 1989. Det er ikke meget, der er tilbage af den. Det mest oplagte sted at se den, vil derfor ved mindesmærket for Berlinmuren.

Mindesmærket for Europas myrdede jøder

Det er ganske vidst et utrolig sørgeligt sted, men også ekstremt vigtigt for ikke blot Europa, men hele verden. Der er en mulighed for, at man kan gå under mindesmærket til besøgscentret, hvor man kan se navnene på alle de myrdede jøder under 2. verdenskrig. Holocaust mindesmærket, som det også bliver kaldt, ligger ikke ret langt fra Brandenburger Tor og kan derfor tages i forlængelse af hinanden.

TV-tårnet

Berlins fjernsynstårn tårner sig op fra Alexanderplatz med en højde på hele 368 meter. Udover at kunne ses fra langt væk, kan man også komme en tur op i tårnet. Udsigtspunktet er på 203 meter, og man har derfor en fantastisk udsigt til hele Berlin. Der er dog også mulighed for at spise i tårnets restaurant, der ligger 4 meter over udsigtspunktet. TV-tårnet er åbnet hele året rundt og er bestemt en oplevelse værdig.

Oplev Berlin fra båden

En helt anden mulighed end at vandre rundt i Berlin by kunne være at tage på bådtur. Turene varier i varighed, men alle turene byder på et helt andet blik på Berlin, end hvis man kun udforsker den til fods. Det giver især rig mulighed for at opleve byens arkitektur, der er et mix af moderne og tradition. Tager du en af de længere ture, vil du også have mulighed for at opleve mere end 40 broer, Postdamer Platz og ikke mindst regeringsbygningen. En fantastisk mulighed, hvis man kun er i Berlin for en kort stund.