Bali

Voksne
Børn

Når du eller I holder ferie på Bali, så vil du med garanti blive begejstret for den storslåede natur, som får dig til at føle, at du er i et sandt paradis, men samtidig er der også op til flere fine kulturelle seværdigheder, som du bestemt også bør vælge at aflægge et visit, når du besøger den eksotiske ø i Det Indiske Ocean. Øen byder blandt andet på flere forskellige smukke templer med meget unikke, religiøse udtryk, balinesisk dans og uanede mængder af billig shopping.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er en helt igennem fantastisk ø og feriedestination, der er fyldt med lækre sandstrande, eksotisk stemning og lækkert badevand. Men ikke nok med det, så vil du også blive budt velkommen af en befolkning, der til hver en tid er både smilende og gæstfri, og som hellere end gerne vil give dig et unikt indblik i deres lokale traditioner og ceremonier. Lyder det interessant, så se nærmere blandt de mange afbudsrejser til Bali.

Ydermere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at den smukke, frodige og tilmed også eksotiske ø ikke er mere end 90 km. bred og 140 km. bred, men på trods af dette, så huser øen intet mindre end 3 millioner mennesker, hvoraf hovedparten er hinduer. Langt de fleste indbyggere bor i kystområderne mod syd, hvilket særligt gør sig gældende for den største by, Denpasar, der huser 370.000 indbyggere – og som tidligere nævnt, så er de alle meget gæstfri.

De bedste områder på Bali

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er svært at udvælge de bedste områder på en ø som Bali, hvor hver enkelt millimeter af øen af overdådig og fantastisk. Der er dog mange turister, der vælger at besøge Sanur, der er et område, der kan findes på den sydøstlige del af Bali, hvor du får en både dejlig og yderst rolig kystlinje. Det er desuden også en by, der ligger tæt ved øens største by, Denpasar, hvorfor du dermed også befinder dig relativt tæt på byens storbyliv.

Kigger du på de mange afbudsrejser Bali, du kan finde på det danske marked, så skal der ikke være nogen tvivl om, at der også er rigtig mange af disse, der afgår til Nusa Dua, der ligger cirka 40 km. syd fra Sanur. Det er ét af de mere eksklusive områder på Bali, hvor du blandt andet finder øens mest populære golfbane og stranden Geger Beach, der kan bryste sig af, at have det varmest badevand på hele Bali, hvorfor du er garanteret en varm og behagelig dukkert.

Hvis du i stedet vælger at bevæge dig over på den vestlige side af øen, så vil du i denne forbindelse også støde på byen Seminyak. Det er en by og et helt område, der faktisk er blevet kendt på baggrund af flere forskellige punkter, men det er dog i særdeleshed deres dejlige strande, der har gjort det til et meget eftertragtet rejsemål. Dog har området også en meget skøn kultur med et moderne twist såvel som op til flere muligheder for shopping i butikker og på markeder.

Ikke meget kan måle sig med Bali

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at der ikke er mange steder, der kan måle sig med Bali, da det er en ø, der har en meget unik natur og derfor er det også et eksotisk sted, der får dig til at føle, at du er i et sandt paradis. I og med, at selve øen ikke er synderligt stor, så skal det naturligvis også gøres klart, at det er nemt for dig at komme rundt på øen, men mens du bevæger dig rundt, så kan du nyde den vidunderlige natur, som faktisk er særdeles varieret.

Øen er ikke særlig stor, men alligevel vil du støde på både rismarker og frugtplantager såvel som høje bjerge, imponerende vulkaner, der strækker sig helt op til tre kilometer op i himlen og såkaldte kratersøer. Ikke nok med det, så skal det også gøres klart, at du kan nyde frodige, grønne regnskove, romantiske laguner, dybe kratersøer, spændende huler, rislende floder og smukke vandfald, som du vil opleve, hvis du går ud og udforsker på den lille ø.

Det stopper dog ikke her, for Bali byder selvfølgelig også på et stort antal af lækre, hvide sandstrande med dovne, blå bølger og eksotiske, svajende palmer. Du har selvfølgelig også rig mulighed for at komme tættere på øens dyreliv, der i dag tæller et væld af fugle, men også både aber, råvildt og desmerkatte. Før i tiden var der også mulighed for at finde både tigre og elefanter på Bali, men det er ikke længere tilfældet, selvom dyrelivet dog stadig er rigt den dag i dag.

Bali – templernes land

Bali er også kendt som templernes land, hvilket naturligvis i høj grad er noget, der hænger sammen med, at der kan findes hinduistiske templer af forskellige størrelser og karakter på hvert et gadehjørne, mens de lokale huse oven i købet også er blevet udformet som små templer. Dette er selvfølgelig noget, der hænger sammen med, at guder og ånder er en stor del af dagligdagen på Bali, hvilket har været noget, der har forholdt sig de sidst mange århundrede.

Gunung Agung, der også betragtes som værende Balis hellige bjerg, er internationalt anerkendt som ét af de otte mest hellige chakra-punkter i hele verden. Hvis du har tid til det, så er det bestemt også et besøg værd, da synet er intet mindre end guddommeligt, mens du samtidig også vil kunne føle en helt særlig stemning på bjerget. I skrivende stund findes der mere end 20.000 templer på Bali, hvilket er imponerende på en kun 90 km. lang og 140 km. bred ø.

Bali er altid garant for liv, farver og glade dage

Hvis du gerne vil være sikker på, at din ferie kommer til at indeholde en god portion fest og farver, så er Bali – uden tvivl – et oplagt eksempel på et rejsemål. Du kan blandt andet besøge Kuta Beach, der er ét af de mest kendte strandområder på hele øen, hvor du til hver en tid vil kunne opleve store mængder af liv, puls og forlystelser. Der er gang i stranden og det omkringliggende liv stort set hele døgnet rundt, hvorfor der altid sker noget spændende.

Hertil skal det også gøres klart, at du selvfølgelig også kan nyde den eksotiske stemning, som ikke blot kan opleves på Kuta Beach, men derimod på hele øen. Du kan selvfølgelig også finde op til flere steder, der både byder på billig shopping såvel som hede, pulserende rytmer i massevis. Du skal selvfølgelig også prøve kræfter med nogle af de lokale retter, mens du også bør tage for dig af de lækre, eksotiske frugter, der vokser stort set alle steder rundt på øen.

Hvordan er vejret på Bali?

Bali kan bryste sig af tropisk klima med en høj luftfugtighed, hvilket betyder, at der kan forekomme regn hele året rundt. Regnperioden på Bali er dog særligt gældende fra december til marts, mens maj til september er markant tørrere, luftfugtigheden er lavere og aftenerne en kende mere svale. I samme ombæring skal det også gøres klart, at bølgerne oftest er mindre og vandet er mere klart i sommerperioden, hvilket gør det mere indbydende for turister.

Hvis du besøger Bali i månederne oktober til december, så kan du forvente en daglig temperatur, der gennemsnitligt lyder på cirka 28 grader, hvilket også gør sig gældende for april. Hvis du derimod er på Bali i januar til marts, så lyder temperaturen på 27 grader. I sommerperioden er det ikke utænkeligt, at temperaturen sniger sig over 30 grader. Du kan forvente, at vandtemperaturen lyder på mellem 25 og 26 grader hele året rundt, hvorfor det altid er behageligt.

Praktisk information

Hvis du aldrig har været på Bali før, så er der en række praktiske informationer, du bør have styr på inden afrejse. Du kan læse nærmere om de mest vitale aspekter nedenfor:

  • Sprog: Det officielle sprog hedder Bahasa indonesia. Dog tales der også balinesisk på Bali, mens du i turistbyerne kan forvente at langt de fleste er ganske dygtige til engelsk.
  • Valuta: På Bali hedder valutaen Indonesiske rupier. 2.147 IDR er svarende til 1 DKK. Medbring kontanter hjemmefra – både US Dollars og Euro kan dog også bruges på Bali. Du kan i nogen udstrækning også bruge betalingskort i turistbyerne.
  • Visum: Der stilles ikke nogle krav til et visum, hvis du er dansk statsborger. Det kræves dog, at dit pas er gyldigt seks måneder ud over dit ophold på øen.