Berlin

Voksne
Børn

Berlins har desuden rigtig mange forskelligartede kvarterer, der er som blevet skabt til at blive udforsket på enten weekendture eller længere ferier. Derfor er der bestemt heller ikke noget problem forbundet med at besøge den store, tyske by af flere omgange. Heldigvis forholder det sig således, at der altid findes et stort udbud af såkaldte afbudsrejser til Berlin, hvorfor du naturligvis også kan finde en passende afbudsreje, der harmonerer med dine krav.

Forkæler du dig selv med en ferie til Berlin, så giver du også dig selv en perfekt måde at opleve en masse på kort tid. Der er ikke synderligt langt til byen, hvad end du vælger at køre eller taget flyet. Derfor er det naturligvis også en ideel destination for en weekendtur – og de mange afbudsrejser Berlin er oftest også udbudt i form af weekendferier. Det bør dertil også gøres klart, at der er mange hoteller i byen, der betyder, at der kan findes noget for enhver pengepung.

Berlin er en oplevelsesrig storby

Der skal selvfølgelig ikke lægges skjul på, at Berlins historie er synlig rigtig mange steder i byen, hvilket blot er med til at gøre det endnu mere spændende at vandre rundt i den tyske storby. Ét af de mest kendte mindesmærker i Berlin er resterne af den velkendte Berlinermur, der blev bygget for at kunne adskille Vestberlin og Østberlin under Den Kolde Krig. Resterne har du mulighed for at se flere forskellige steder i, hvorfor det ikke kun er ét bestemt sted, de kan ses.

Der er samtidig også et væld af brosten rundt omkring i byen, der markerer hvor muren gik langs det meste af ruten. I denne forbindelse bør du bestemt også se nærmere på Checkpoint Charlie, der var én af de mest berømte og mest brugte grænseovergange, som også fortsat kan ses den dag i dag. I nærheden af Checkpoint Charlie har du desuden også mulighed for at besøge det store, interessante Murmuseum, hvor du kan finde al information om Berlinermuren.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at uanset hvilke interesserer, du har, så er der selvfølgelig rigtig mange muligheder i Berlin. Du har blandt andet mulighed for at besøge den verdenskendte Brandburger Tor og den gamle Reichtag, men samtidig er der også mere end rig mulighed for at besøge et væld af museer, teaterforestillinger, shopping og gourmetrestauranter. De har desuden også en stor zoo i byen, som bestemt også er oplagt at besøge.

Rigtig mange restauranter og underholdning i Berlin

Berlin er bestemt også en gastronomisk storby, hvor du finder gode restauranter, der nærmest ligger som perler på en snor hele byen over. Du kan selvfølgelig både finde fine gourmetrestauranter såvel som de såkaldte biergardens, der også findes flere steder i Berlin. Hvis du tager på ferie i Berlin, så skal det naturligvis gøres klart, at den ikke er fuldendt, før du har prøvet kræfter med den tyske madkultur, der byder på pølser, sauerkraut, schnitzel og spätzle.

Hvis du bliver træt af den tyske madkultur og ønsker at kombinere den med noget andet, så er der naturligvis mere end rig mulighed for at kunne prøve kræfter med et bredt udvalg af køkkener fra hele verden over, da Berlin huser flere tusinde restauranter, hvilket selvfølgelig også tæller italienske, amerikanske, japanske og mange andre typer af restauranter. Du kan derfor også være sikker på, at der altid kan findes noget for enhver smag i den tyske storby.

Det skal naturligvis gøres klart, at Berlin er delt op i flere bydele, som henvender sig til et forskelligt publikum. Bylivet i byen er dog meget livligt og farverigt, da det er en by, der i høj grad er kendt for sit natteliv, hvorfor der også kan findes natklubber til enhver smag. Ikke nok med det, så indeholder den tyske storby også et stort antal af forskellige teatre, som f.eks. Friedrichstadt Palads, Statsopera Berlin såvel som den verdensberømte Berliner Philharmonie.

Et utal af muligheder for shopping

Berlin byder på rigtig mange muligheder, når det kommer til shopping, hvad end du ønsker at shoppe i nogle af de mere eksklusive butikker eller du derimod foretrækker at holde dig til de mere almindelig af slagsen, så byder Berlin på noget for dig. Du kan selvfølgelig shoppe i butikker hele byen over, men det er dog specielt på Kurfürstendamm, som oftest i dagligtale kaldes Ku’damm, som også er den mest populære gade, når det kommer til shopping i Berlin.

Ydermere, så er der også mulighed for at besøge ét af de mange store varehuse og shoppingcentre. Eksempelvis bør du besøge KaDeWe, der er ét af de største varehuse i hele Europa, som er beliggende i nærheden af Wittenbergplatz. Varehuset byder på en enorm markedshal, der er en oplevelse i sig selv. Du bør også gå langs den elegante boulevard, Friedrichstrasse, hvor der er mange butikker, mens der er mange second hand- og vintage-butikker i Kreuzberg.

Praktisk information

Hvis du endnu ikke har besøgt Berlin, så er der naturligvis en række praktiske informationer, du først og fremmest skal sørge for at læse nærmere omkring. Det er nemlig med til at sikre, at du er velforberedt, når du ankommer i byen og det er – med stor sandsynlighed – også med til at gøre din ferie endnu bedre:

  • Sprog: Det officielle sprog er selvfølgelig tysk, men de fleste snakker glimrende engelsk.
  • Valuta: Tysklands officielle valuta er Euro, men du kan bruge dit betalingskort stort set overalt.
  • Tidsforskel: Der er naturligvis ingen tidsforskel i forhold til Danmark.
  • Turistskat: Alle turister i Berlin skal betale en ekstra afgift ved indkvartering; en kommunal turistskat.