Caribien

Voksne
Børn

Caribien er en drømmedestination for mange, men det er dog langt fra alle, der gør noget ud af deres drømme – og det er en skam. Hvis du altid har drømt om, at kunne dase på de kridhvide strande, der kan findes i Caribien, så bør der bestemt ikke herske nogen tvivl om, at du ikke skal holde dig igen. Du har mulighed for at finde et stort udbud af afbudsrejser Caribien, der gør det muligt for dig at komme afsted til en pris, der er markant bedre end normalprisen.

Hvis du ikke er til strandlivet og lækkert vejr, så er Caribien nok ikke noget for dig. Uanset hvilket af de mange rejsemål, du vælger at besøge i Caribien, så er du garanteret, at både sol og palmesus er en uundgåelig del af din ferie – og det samme gør sig naturligvis også gældende for hvide sandstrande, turkisblåt vand og høje temperaturer. Det er hvad mange vil beskrive som værende det perfekte rejsemål, hvorfor mange også drømmer om at besøge området.

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at Caribien har en meget spændende kolonihistorie, der byder på både engelsk, fransk, spansk, hollandsk og tilmed også dansk historie. Kultur i området byder blandt andet på både indianske, afrikanske og europæiske elementer, hvilket også er noget, der betyder, at det er et meget unikt område at besøge og holde ferie i, eftersom der er vidt forskellige oplevelser at hente i Caribien blandt de utallige rejsemål.

Geografien i Caribien

Caribien er et unikt område, der også er kendt som Vestindien, er en såkaldt øgruppe ud for Mellemamerika, der strækker sig over intet mindre end 4.000 kilometer, der deles ud på både Atlanterhavet fra Det Caribiske Hav og Den Mexicanske Golf. Geografisk set hører Caribien under Nordamerika, hvilket betyder, at øgruppens lande også hører under Nordamerika. Øgruppen omfatter et utal af lande og selvstændige territorier, der er underlagt andre lande.

Mere specifikt, så omfatter Caribien intet mindre end 7.000 øer, klipperev såvel som skær – en del af disse er selvfølgelig beboede, men der er bestemt også rigtig mange (faktisk flere) af dem, der er uden faste beboere. Der er mange af øerne, der er af vulkans oprindelse og derfor er der også mange af øerne, der har bjergrige landskaber med både aktive og inaktive vulkaner. Det er noget, der blandt andet inkluderer lande som Haiti, Saint Lucia og Puerto Rico.

Dog bør det også gøres klart, at der er andre lande, der er såkaldte flade koraløer, hvilket inkluderer lande som Bahamas, Aruba og Caymanøerne. Under vandet er naturen for det meste bestående af koralrev, fisk i et væld af farver såvel som både små og store skildpadder. På land kommer du derimod til at opleve alt lige fra dampende vulkaner og tørre ørkenområder til både grønne bananpalmer og kridhvide sandstrande – og det er kun i Caribien.

Den spændende historie bag Caribien

Historien bag Caribien er meget spændende, men det skal gøres klart, at historien i høj grad ændrede sig tilbage i 1492, da en søfarer ved navn Christoffer Columbus (ham kender du med garanti) lagde til på en Bahamas-øen ved navn San Salvador, som han faktisk troede var Indien. Herefter begyndte han på et sandt ø-hop, hvor han tog på rundtur i regionen, som senere er blevet kaldt Vestindien, da Christoffer Columbus oprindeligt troede, det var Indien.

De første opdagelsesrejsende, der oprindeligt kom fra Spanien havde nogle meget korte ophold på de enkelte øer, men det var dog alligevel noget, der var med til at sætte starten på et sandt kolonieventyr for op til flere europæiske lande. Det var samtidig også første skridt mod udryddelse af øernes oprindelige befolkning, der bestod af både arawak-, carib- og taino-indianere, hvilket er noget, der varierede fra ø til ø blandt den store øgruppe i området.

I løbet af 1700-tallet, hvor langt de fleste vestindiske øer var blevet til europæiske kolonier, var stort set alt opdyrkeligt land også blevet dækket med marker, hvor der blev dyrket både sukkerrør, kaffe, tobak og et stort antal af øvrige eksotiske afgrøder. Der var naturligvis blevet indført slaver fra blandt andet Vestafrika til at passe markerne og afgrøderne. Det er også årsagen til, at langt over halvdelen af den caribiske befolkning i dag er sorte eller mulatter.

Det skal desuden også nævnes, at der i begyndelsen af 1800-tallet begyndte at komme en bølge af selvstændighed ind over Caribien. Det lykkedes Haiti at blive den første koloni, der både fik sit eget flag og sin egen regering, hvilket skete i 1804. Herefter fulgte både Den Dominikanske Republik og Cuba, mens der i løbet af 1900-tallet opstod et utal af nye, små stater, men der er dog enkelte øer som Martinique, Nederlandsk Caribien og De Britiske Jomfruøer, der fortsat er underlagt en regering på den anden side af Atlanten.

Sådan er det at rejse i Caribien

Der er rigtig mange grunde til at rejse til Caribien, men for mange handler det selvfølgelig om, at de har nogle helt unikke fysiske omgivelser, der kan give de fleste lysten til at rejse afsted til Caribien. Hvis du besøger Caribien, så kan du dermed også være sikker på, at du kommer til at have et liv og en ferie blandt både sand, vand og palmer. Derfor er der også rigtig mange, der sidder og drømmer sig langt væk fra hverdagen, når de ser på billeder fra Caribien.

Du kan være helt sikker på, at en rejse til Caribien er noget, der er ensbetydende med en tilbagelænet stemning, der virkelig giver dig mulighed for at nyde livet og de uhyre lækre badestrande, der er overalt i den store øgruppe. Det er dog meget vigtigt at understrege, at Caribien har meget mere at byde på end blot det lækre badevand og deres mange skønne sandstrande, selvom det i høj grad er dét, som mange turister kommer for at opleve og for at nyde i fulde drag, når skal holde ferie og slappe af.

Dog skal det også gøres klart, at du f.eks. også har mulighed for at blive klogere på dansk kolonihistorie på Skt. Thomas, du kan få et glimt af de grønlige aber, der lever på Barbados eller du kan derimod vælge at gå på opdagelse i den skønne natur på Den Dominikanske Republik, der byder på det ene vandfald efter det andet i landets bjergrige indre. Derfor er der altså også et væld af muligheder at udforske, opleve og opdage, når du tager på ferie i Caribien.

Hvis det ikke er noget, der har din interesse, så er der gode forudsætninger for, at du kan finde noget andet, der tiltaler dig. Du kan f.eks. finde din reggaerytme frem og deltage i løjerne på Jamaica, du kan nyde lækre baguettes og croissanter sammen med eksotiske drinks på Martinique eller du kan vandre rundt blandt de mange krydderier på markederne på Grenada, der betragtes som værende hele Caribiens kryddericentrum.

Er du mere til driverlivet?

Som der tidligere er givet udtryk for, så er der rigtig mange turister fra hele verden over, der rejser til ét eller flere lande i Caribien, fordi de har et ønske om, at kunne drive den af på én af de mange lækre og palmebestrøede sandstrande, som du tilmed har mulighed for at finde på en hvilken som helst caribisk ø. Hvis det er dét, du foretrækker, så har du rigtig mange muligheder for at vælge din kommende rejsemål, da sådanne strande – som sagt – kan findes i hele Caribien.

Mange forskellige rejsemål i Caribien

Som der også er givet udtryk for tidligere, så er der mulighed for at vælge mellem rigtig mange forskellige rejsemål i Caribien. Mange af dem byder selvfølgelig på hvide sandstrande og lækkert badevand, men foruden dette, så skal det understreges, at der er yderst stor forskel på de mange rejsemål, hvilket også er noget, der betyder, at du bør overveje, om du har mulighed for at besøge flere af disse rejsemål, når du har taget flyet til Caribien og befinder dig i området.

Dette er dog også noget, der betyder, at du kan være sikker på, at der findes op til flere rejsemål i Caribien, der harmonerer med de præferencer, du har og med de tanker, du har gjort dig i denne forbindelse. Derfor bør du også sørge for at undersøge de mange muligheder, inden du begynder at planlægge din rejse, så du er garanteret, at du vælger den rette destination – og som der også er givet udtryk for ovenfor, så bør du overveje at opleve flere rejsemål på samme ferie.

Har du mulighed for at hive 2 uger eller mere ud af kalenderen, så er det bestemt også muligt at tage på ø-hop i Caribien, hvor du rejser rundt mellem de mange lækre øer i det caribiske øhav. Der er naturligvis nogle af øerne, der er mere populære blandt turisterne end andre, men det er dog ikke noget, der ændrer på, at samtlige 7.000 øer i Caribien har noget helt unikt at byde på. De nedenstående er blandt de mest populære rejsemål i området:

  • Aruba
  • Barbados
  • Cuba
  • Curacao
  • Dansk Vestindien
  • Den Dominikanske Republik
  • Saint Lucia
  • Saint Martin
  • Tobago