Ibiza

Voksne
Børn

Ikke nok med, at du får et utal af muligheder for at bade på nogle af de lækreste strande og badebugter i hele Spanien, så kan du samtidig også shoppe på de små markeder, nyde lækker tapas på de mange restauranter eller blot slappe af ved poolen. Det anbefales desuden også, at du vælger at udforske øens smukke, gemte steder, hvis du er på ferie på én af Spaniens mest populære ferieøer, eftersom naturen og landskabet faktisk har rigtig meget at byde på.

Spaniens bedste strande og badebugter findes på Ibiza

Ibiza er en meget populær spansk ferieø, som du kan finde sydvest for Mallorca. Det er en ø, der har meget mere at byde på end de fleste tror. Øen er både frodigt og har et nydeligt landskab, men samtidig er den ikke synderligt stor, hvorfor du sagtens kan opleve hele øen på én ferie. Landskabet kan bryste sig af, at være bølgende med flere grønne bakker, som er et smukt syn, men det er dog langt fra dét, der har været med til at gøre det til et en populær ferieø.

Hvad det derimod handler om er, at der er tale om en ø, der er omgivet af sandklædte badebugter og lækre sandstrande. Det er faktisk også ensbetydende med, at du har mulighed for at opleve en ny strand hver dag, hvis dette ønskes. Ibiza er af flere omgange blevet hædret for at have nogle af Spaniens absolut bedste badebugter og sandstrande, hvorfor der også gøres meget for at holde deres strande og bugter rene, hvilket er en sand fornøjelse.

Ydermere, så kan du fra mange af disse strande og badebugter prøve kræfter med diverse former for vandsportsaktiviteter, der inkluderer alt lige fra leje at jetski til at blive trukket efter en lynhurtig speedbåd. Samtidig har du også mulighed for at stige om bord på en såkaldt badebåd flere steder på øen, der både sejler rundt til flere forskellige strande på Ibiza og samtidig også tager dig med til den velkendte og populære naboø, Formentera.

Du kan sagtens booke en afbudsrejse til Ibiza med børn

Som der også tidligere er givet udtryk for, så er der rigtig mange, der tror, at Ibiza ikke just er den mest børnevenlige ferieø i verden, men det er en skam, at det er blevet en udbredt holdning. Der findes mange strande og badebugte, der er børne- og familievenlige, da der er lavvandet og hvor der ligeledes også findes et væld af forskellige former for aktiviteter, så selvom du har børn med, så kan du roligt se nærmere på de mange forskellige afbudsrejser til Ibiza.

Ikke nok med, at der er rigtig mange af øens strande og badebugter, der er meget børnevenlige, så vil du dertil også kunne finde et stort udvalg af både hoteller og resorts, der kan bryste sig af det samme. Selve flyrejsen til Ibiza er desuden heller ikke synderligt lang, hvilket naturligvis også er en fordel, hvis du skal have børn, da de hurtigt mister tålmodigheden. Derfor kan du også roligt vælge at kigge efter afbudsrejser Ibiza, hvis du ønsker at besøge ferieøen.

Du bør leje en bil og køre rundt på øen

Som der også tidligere er givet udtryk for, så er Ibiza ikke just verdens største ø, hvilket også er noget, der betyder, at afstandene på Ibiza er relativt kort. Langt de fleste af øens veje er ganske pænt vedligeholdt, hvorfor det i bil ikke tager mere end 45 minutter at køre fra den ene til den anden side af ferieøen. Derfor er der også rig mulighed for at tage på opdagelse på øen, hvis du lejer en bil – og det anbefales helt bestemt, at det er noget, du vælger at gøre.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at indlandet byder på en unik del af Spanien, og den røde jord såvel som de duftende olivenlunde er en sand fryd for øjet, du sjældent vil opleve andre steder. Derfor kan du også være sikker på, at det vil være en helt unik oplevelse, hvis du lejer en bil og udforsker øen. I denne forbindelse kan du blandt andet også vælge at besøge drypstensgrotten Cova de Can Marcà, der ligger i den nordlige del af øen og er et besøg værd.

Når du kører rundt på den spanske ferieø, så er det selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at holde øjnene åben i forhold til de små detaljer og små guldkorn i forhold til både kultur og landskaber. Det er dog også noget, der gør sig gældende i forhold til restauranter, hvorfor du bør stoppe hos en lokal restaurant, hvor der serveres den lokale spanske husmandskost og tapas. Med bil er det også nemmere at finde badebugte og strande, hvor du næsten er selv.

I Ibiza by finder du både shopping og historie

Ibiza by er selvfølgelig også ét af de mange steder på øen, så du helt afgjort skal nå at besøge i forbindelse med din ferie på øen. Det er nemlig her, det hele sker. Byens gamle bykerne, som også kaldes for Dalt Vila af den lokale befolkning, bliver betragtet som værende selve centrum af byen. Højt oppe på klippen troner byens kastel og våger over byen – det er desuden også fra dette kastel, at der gennem flere århundrede er blevet holdt øje med sørøvere.

I dag er det en by, der byder på rigtig mange gode og hyggelige restauranter, caféer og barer, som du kan finde blandt de mange snoede og smalle stræder, der tilsammen skaber den unikke stemning og atmosfære, der præger byen. Hvis du er interesseret i shopping, så skal der selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at byen også er en ren fornøjelse. Der er nemlig mange kendte butikker, hvilket både inkluderer lavpriskæder samt nogle af verdens mest eksklusive brands.

Afbudsrejser til Ibiza – Eksklusivt natteliv

Det er selvfølgelig ikke til at komme udenom, at Ibiza i høj grad også er et sted, der er blevet kendt på baggrund af de utallige muligheder for at opleve et natteliv, der er noget ud over det sædvanlige. Det er også noget, der er blevet til så udbredt et fænomen, at det nærmest overskygger alt andet, som den skønne ferieø byder på, hvilket selvfølgelig fortæller noget om, at du skal indstille dig selv på, at Ibizas natteliv ikke kan sammenlignes med meget andet.

Der skal ikke lægges skjul på, at både aften- og natteliv bestemt er noget, der hører til den mere eksklusive del af øen. Du har mulighed for at finde barområdet Sa Penya langs havepromenaden, hvor du om aftenen vil kunne finde en lang række beværtninger, der liver op om aftenen og byder på alle typer af mennesker, der ønsker at have det sjovt. Her kan du sagtens sætte dig ned, nyde en drink og lytte til lidt musik, mens du tager stille og rolig del i Ibizas natteliv.

Hvis du derimod er mere interesseret i, at skulle give den gas på én af Ibizas mange natklubber, så er det meget almindeligt, at det er noget, der foregår på nogle af de populære natklubber som Pacha, Space og El Divino, der er kendt i store dele af verden – både fordi der afholdes nogle umådeligt imponerende fester, hvor der oftest er booket nogle meget store navne, men også fordi det er steder, hvor mange gæster bestiller dyr champagne og vodka i litervis.

Praktisk information

Hvis du har besluttet dig for, at du ønsker at holde din kommende ferie på Ibiza, så skal det selvfølgelig gøres klart, at der findes en række praktiske aspekter, du skal sørge for at læse nærmere om. Det er vigtigt, at du sørger for at forberede dig nøje hjemmefra, så du får en god ferie.

  • Valuta: Den brugte valuta på Ibiza er naturligvis Euro. Du kan med fordel medbringe kontanter hjemmefra, men der er dog også mulighed for at hæve i automater rundt omkring på øen. Dertil kan du naturligvis også benytter dig af dit betalingskort i meget bred udstrækning på restauranter, i butikker og deslige.
  • Sprog: Øens officielle sprog er spansk (et mindretal af de lokale taler dog også catalansk), men langt de fleste begår sig dog også ganske glimrende på engelsk, eftersom det er en ferieø, der i høj grad lever af den store mængde af turisme.
  • Klima: Ferien har en solrig og varm sommer. Havet afkøler dig og derfor har kysten også behagelige temperaturer, der lyder på mellem 25 og 30 grader. Der er dog mulighed for, at temperaturer helt op til 35 grader kan forekomme i løbet af sommeren, selvom det dog er sjældent, at det sker.