Indien

Voksne
Børn

Det er bestemt ikke alle danskere, der har haft Indien med i deres overvejelser, når de skal vælge deres afbudsrejse. Det er en skam, for der skal ikke herske nogen tvivl om, at Indien er et særdeles spændende land, der byder på et bredt spektrum af seværdigheder og oplevelser, du ikke får andre steder i verden. Derfor kan du også være sikker på, at du får en oplevelse for livet, hvis du bestiller én af de mange afbudsrejser Indien, du kan finde på det danske marked.

Indien er et land, der byder på en lang række byer. Disse byer byder oftest på både et stort mylder af mennesker, dyr, fabrikker og køretøjer. Du vil hurtigt finde ud af, at der er en meget genkendelig duft af krydderier, der blandes med lugten, der stammer fra de utallige biler, knallerter og kloakker i byen. Andre steder i landet vil du dog opleve intet andet end sand idyl, hvor de mange husbåde roligt gynger rundt i vandet blandt bl.a. bananpalmer og ananasmarker.

Derfor skal der bestemt heller ikke være nogen tvivl om, at Indien er et land, der byder på et væld af kontraster. Det er selvfølgelig også netop dét, der er med til at gøre det til et særdeles interessant og oplevelsesrigt land, der ikke kan sammenlignes med andre lande. Det er et land, hvor du i kort afstand fra hinanden kan komme til at opleve ægte idyl og vildt kaos, hvilket i høj grad også hænger sammen med, at der er rigtig stor forskel på de fattige og de rige i Indien.

Indien er også et meget religiøst land

Det er med garanti også de færreste, der er i tvivl om det faktum, at Indien er et land, der er meget religiøst. Det er også ensbetydende med, at det faktisk er dét land, hvor hinduer udlever deres religion på mest tydelig vis. Samtidig skal det også gøres klart, at der er mange ritualer og begivenheder, hvor det primære omdrejningspunkt er hinduismen. Hvis det er noget, du finder interessant og noget, du har haft lyst til at udforske, så er Indien et godt sted.

I Indien har du blandt andet mulighed for at opleve Khumb Mela, der kan bryste sig af, at være en uhyre stor hinduistisk festival, der afholdes én gang hvert 3 år. Mere specifikt, så afholdes den på netop dét tidspunkt hvor floderne Ganges, Yamuna og Saraswati flyder sammen. Der findes dog også en større en hinduistisk festival, der hedder Den Store Khumb Mela, der afholdes hvert 12 år. Til denne festival deltager der intet mindre end 24.000.000.

Én af de absolut mest besøgte seværdigheder i hele Indien er Taj Mahal, der er et særdeles stort palads, der er at finde 200 km. syd for New Delhi. Det er blevet opført i årene 1632 og 1647, og bliver i dag anset som værende én af de absolut smukkeste bygninger i verden. Hvis du har planlagt at se nærmere på en afbudsrejse til Indien eller allerede har været heldig at finde én af de mange afbudsrejser Indien, så er det oplagt, at lægge vejen forbi Taj Mahal.

Du er garanteret rejseoplevelser, der er ud over det sædvanlige

Der skal dog ikke lægges skjul på, at uanset hvordan, du vender og drejer situationen, så kan du være sikker på, at Indien er et land, der kommer til at give dig nogle rejseoplevelser, der er ud over det sædvanlige og som med garanti kommer til at være minder for livet. Der er rigtig mange, der bliver chokeret over de mange indtryk, de når at danne sig i løbet af en rejse til Indien. Derfor skal det bestemt også gøres klart, at det er noget, du bør overveje kraftigt.

Hvis du altid har drømt om, at rejse til et fjernt land, der på ingen tænkelige måder kan sammenlignes med at rejse rundt i Danmark eller taget flyet til Sydeuropa, så bør der ikke lægges skjul på, at Indien er et fantastisk sted og det er med garanti også et land, du kommer til at finde særdeles spændende – særligt hvis du er typen, der er glad for at kunne opleve nye kulturer og blive beriget med oplevelser på anden vis end dét, du hidtil har været vant til.

Praktisk information om at rejse i Indien

Der er flere forskellige praktiske informationer, du skal være opmærksom på, hvis du har et ønske om, at rejse rundt i Indien og opleve den indiske kultur. Der er naturligvis særligt nogle bestemte aspekter, du skal sørge for at holde fokus på, hvilket blandt andet inkluderer klima og temperaturer, sprog, valuta og meget andet – og det er heldigvis noget, du kan blive meget klogere på nedenfor:

Sprog

Der skal selvfølgelig ikke lægges skjul på, at der findes flere hovedsprog i Indien. Som udgangspunkt, så taler de fleste hindi i dagligdagen, men det er de færreste civiliserede indere, der ikke også kan begå sig på engelsk. Derfor skal du heller ikke frygte for, at du ikke har mulighed for at kommunikere med de forskellige folk på dit hotel, på de restauranter, du vælger at besøge eller hvis, du ønsker at handle i butikkerne rundt omkring i Indien.

Klima

Indien er et stort land. Det er også noget, der betyder, at klimaet afhænger meget af hvor, du befinder dig henne i landet. Dog skal det gøres klart, at det er meget sjældent, at bliver under 20 grader i dagstemperatur i Indien, hvilket naturligvis gør sig gældende hele året rundt. Dog vil du opleve, at det oftest er varmest i foråret og i løbet af sommeren, mens der falder mest nedbør i løbet af juli og august, men det er – som sagt – varmt hele året rundt.

Valuta

Den brugte valuta i Indien kaldes for indiske rupees (INR). I dag er 1 INR svarende til cirka 0,11 danske kroner, hvorfor der ofte går mange kontanter til i løbet af en ferie i Indien. Det skal dog gøres klart, at du har mulighed for at gøre brug af dit hævekort og kreditkort langt de fleste steder, hvis du besøger en storby på din afbudsrejse. Rejser du rundt på landet, så bør du dog have kontanter med dig.