Kroatien

Voksne
Børn

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Kroatien i løbet af de seneste år er blevet et mere og mere populært rejsemål blandt danskerne. Det er særligt danske børnefamilier og par, der har et ønske om, at kunne tage på ferie i et prisbilligt område, men hvor du dog fortsat er garanteret både lækkert vejr, krystalklart vand og skønne strande. Det er kun noget af dét, du kan forvente at opleve, hvis du bestiller én af de mange afbudsrejser til Kroatien, der udbydes.

Det skal naturligvis også nævnes, at det er land, der byder på et utal af interessante seværdigheder, kulinariske oplevelser og dertil også en både venlig og gæstfri befolkning. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at langt de fleste danskere, der for eksempel vælger at bestille en afbudsrejse Kroatien eller på anden besøger landet er med henblik på, at kunne dase i solen og nyde det klare badevand ved de mange fantastiske strande, der kan findes landet over.

Ikke desto mindre, så er det et rejsemål, der i dag dækkes af langt de fleste rejseselskaber, eftersom det – som sagt – er et område, der bliver mere og mere populært blandt danskerne, hvilket ikke blot gør sig gældende for de mange børnefamilier, der besøger landet hvert år, men også unge, kærestepar og pensionister – det er et land, der har noget at byde på for alle og enhver, hvilket også er årsagen til, at de mange afbudsrejser Kroatien afsættes på rekordtid.

Kroatien er et land med en yderst smuk natur

Kroatien kan bryste sig af en helt særlig natur, der på mange punkter er fantastisk smuk. Dertil er det også en natur, der adskiller sig på op til flere punkter, hvilket er med til at skabe en natur med en stor variation, som både byder på mægtige bjerge, turkisblåt vand, grønne pinjeskove og dertil også en skærgård med mere end tusind øer. Derfor er det bestemt også en natur, der ikke kan sammenlignes med meget andet og som du naturligvis bør opleve med egne øjne.

Heldigvis forholder det sig således, at du har mere end rig mulighed for at gå på opdagelse i den kroatiske natur på egen hånd. Du kan enten tage på vandreture eller du kan leje en bil, der selvfølgelig gør det muligt at komme vidt omkring. Det skal dog understreges, at der også er rigtig mange rejsebureauer, hoteller og resorts, der arrangerer udflugter, hvor du bliver guidet rundt til de absolut smukkeste dele af Kroatien, som er helt fantastisk smukke syn.

I høj grad kendt for deres skønne sandstrande

Kroatien er kendt for mange ting, men der skal dog ikke lægges skjul på, at det i særdeleshed er deres strande, der har været med til at gøre det til en umådeligt populær feriedestination for rigtig mange turister hver eneste år – og ikke kun danskere, men derimod turister fra hele verden. Derfor er der bestemt også gode forudsætninger for, at du har mere end rig mulighed for at nyde én eller flere dage ved en skøn strand med krystalklart vand og høje temperaturer.

Det handler i høj grad om, at vandet i Kroatien faktisk anses for at være noget af det absolut reneste i Europa. Det er selvfølgelig også noget, der betyder, at det er krystalklart og derfor også indbyder til, at du enten tager dig en lækker svømmetur eller derimod dykker ned og opleve livet under havoverfladen. Som følge af det krystalklare vand, så er det blevet til et hyppigt besøgt rejsemål blandt de mange turister, der elsker at dykke eller snorkle, når de er på ferie.

I denne forbindelse er det dog vigtigt at understrege, at der ikke er synderligt mange sandstrande i Kroatien. Derimod kan du forvente, at de fleste af deres strande er såkaldte rullestensstrande, men der er naturligvis mulighed for enten at leje sig til solvogne eller madrasser, du kan ligge på. Hvis du skal gå ud i vandet, så er det en god idé med såkaldte badesko eller at du bruger én af de mange badebroer, der oftest kan finde flere steder langs de kroatiske stenstrande.

I Kroatien får du meget for pengene

Ydermere, så bør der heller ikke herske nogen tvivl om, at der er rigtig mange danskere, der vælger at rejse til én af de utallige feriedestinationer i Kroatien, hvis de trænger til at komme væk fra den stressede hverdag og få noget sol på kroppen, fordi de ganske udmærket er klar over, at de har mulighed for at få langt mere ved at vælge at rejse til Kroatien i stedet for at rejse til for eksempel FrankrigItalien eller Spanien, der alle er markant dyrere at holde ferie i.

Ikke nok med, at du kan forvente, at selve hotellet eller resortet er billigere, så skal det selvfølgelig også understreges, at det er markant billigere at leve i landet, hvor du kan få både god mad og vin til rigtig gode priser. Det er dog også noget, der er ensbetydende med, at du kan forvente, at du kan indkvartere dig på et rigtig lækkert hotel eller resort til en pris, der er markant bedre sammenlignet med det, du kan forvente i øvrige europæiske lande som f.eks. Frankrig.

Et land, der byder på noget for enhver smag

Som der tidligere er givet udtryk for, så er der rigtig mange forskellige grunde til, at Kroatien er blevet ét af de foretrukne rejsemål i Europa – ikke blot for de mange danskere, der hvert år rejser mod varmere himmelstrøg, men også blandt turister fra resten af den store verden. Det er dog blandt andet noget, der handler om, at det et land, der har noget at byde på for alle, uanset om du gerne vil have en afslappende ferie eller foretrækker mere aktivitet.

Uanset hvilken del af Kroatien, du ender med at besøge, så kan du være sikker på, at det er et land med rigtig mange gode vandremuligheder, der samtidig også giver dig mulighed for at nyde og udforske den unikke og smukke natur. I og med, at en stor del af aktiviteten foregår ved stranden, så er der selvfølgelig også mange forskellige vandaktiviteter såsom jetski, trampoliner i vandet og meget andet, mens du også kan komme på bådudflugter fra strande og havne.

Landet indeholder dog også en lang række andre muligheder, hvilket blandt andet inkluderer er stort udvalg af vingårde såvel som mad af høj kvalitet, der kan nydes hos de mange restauranter, hvoraf mange af disse har valgt at specialisere sig i de lokale retter. Kroatien har et meget varieret udbud, der byder på noget for enhver smag, så derfor vil du med garanti også kunne få en fortrinlig ferie i det venlige og gæstfrie land, som Kroatien er kendt for at være.

Tag på sejltur i den Kroatiske skærgård

Kroatien har desuden også én af verdens smukkeste skærgårde, hvor du selvfølgelig har mere end rig mulighed for at tage på opdagelse. Der findes rigtig mange forskellige udflugter, du kan købe dig til, hvorfor du bestemt også bør overveje en anderledes ferie, hvor du kan opleve det kroatiske land fra søsiden. I den store skærgård vil du nemlig kunne begive dig ud blandt de tusindvis af øer, der i dag udgør én af verdens smukkeste samt største skærgårde.

Fakta og praktisk information

Hvis du ikke tidligere har været på ferie i Kroatien, så er der naturligvis en række forskellige fakta og praktiske informationer, du skal have styr på inden afrejse. Det er en god idé, at du allokere noget tid til at undersøge dette og forberede dig, inden afrejse, så du er sikker på, at du er godt forberedt, når du ankommer til destinationen. Nedenfor kan du finde en række relevante fakta og praktiske informationer, du bør have kendskab til ifbm. din ferie i Kroatien:

  • Sprog: Det officielle sprog i Kroatien er selvfølgelig kroatisk. Du vil dog kunne forvente, at de fleste kan tale enten engelsk eller tysk i de større feriebyer, hvor du derfor også vil have nemt ved at begå dig.
  • Valuta: I Kroatien er den officielle valuta Kroatiske Kuna (HRK). I skrivende stund er 1 HRK svarende til cirka 0.99 danske kroner. Du kan dog bruge dit betalingskort langt de fleste steder, men du bør dog også sørge for at have kontanter med hjemmefra.
  • Tidsforskel: Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Kroatien.
  • Flyvetid: Flyvetiden fra Danmark lyder på cirka 2 timer, men kan dog variere med udgangspunkt i hvilken lufthavn, du flyver fra og hvor i landet, du skal holde ferie, da Kroatien er et relativt stort land.
  • Klima: Kroatien er – som sagt – et relativt stort land, så derfor har landet også hele tre klimazoner. Ved Adriaterhavet finder du et behageligt middelhavsklima med gennemsnitlige dagstemperaturer på 22-25 grader, mens badevandet er 25 grader. Vær dog opmærksom på, at temperaturerne falder til mellem 5 og 9 grader i hele vinterperioden.
  • Visum: Der er ikke behov for et visum ved indrejse for danske turister.
  • Elektricitet: 220 Volt. Det betyder også, at der ikke er behov for at medbringe en adapter.