Maldiverne

Voksne
Børn

Rejser du til Maldiverne, så kommer det hurtigt til at føles som om, at du faktisk rejser til paradis. Du kommer til at være omgivet af kridhvide sandstrande og et turkisblåt hav, der indbyder til afslappende stunder med sol og badning hele døgnet rundt. Maldiverne er – uden tvivl – ét af de mest eksotiske steder i hele verden, hvilket også er grunden til, at der er rigtig mange danskere, der går med en drøm om, at kunne besøge den lækre øgruppe i Det Indiske Ocean.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Maldiverne er det perfekte rejsemål for dig, der har et ønske om, at kunne få fuldstændig fred og ro, når du rejser på ferie. Det er netop dét, du får mulighed for, da du både kan slappe af og nyde de paradisiske omgivelser, være tæt på farvestrålende dykkeroplevelse og dertil også opleve en ferie i total luksus. Derfor er der også mange, der jævnligt holder øje med de mange Maldiverne afbudsrejser, der udbydes på markedet.

Maldiverne er en øgruppe, der er beliggende i Det Indiske Ocean og er bestående af intet mindre end 1.200 forskellige, små koraløer, der er oven i købet er blevet inddelt i 26 mindre ø-grupper, der kaldes for atoller. En atol er resterene af en vulkanø, som er omgivet af koralrev. Der er kun 200 af øerne på Maldiverne, der faktisk er beboede, hvis man ser bort fra de ca. 90 øer i øgruppen, der har hoteller, som du kan besøge med en afbudsrejse Maldiverne.

Uanset hvilken del af Maldiverne, du har besluttet dig for at besøge og være bosiddende på i den periode, du er på ferie, så lander du i den farverige hovedstad, Malé, der er beliggende i den sydlige del af atollen Kaafu. Det er forskelligt fra hotel til hotel og fra atol til atol, hvordan du kommer videre til det hotel, du har valgt, men det foregår dog oftest med enten flyvebåd eller med speedbåd, hvorfor de unikke oplevelser starter allerede ved din ankomst.

Afbudsrejser til Maldiverne – Altid i nærheden af en hvid sandstrand

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der findes mange rejser, hoteller og afbudsrejser til Maldiverne, men uanset hvilken, du vælger, så kan du selvfølgelig være helt og aldeles sikker på, at du kommer til at bo i nærheden af en hvid sandstrand. Maldiverne er selvfølgelig i høj grad blevet kendt som en eksotisk destination som følge af deres smukke paradisstrande, der byder på både det reneste, hvide sand og turkisblåt vand – og de findes over det hele.

I og med, at de mange hoteller, du har mulighed for at finde på Maldiverne er fordelt på egne øer, så kan du også være sikker på, at strandene aldrig bliver overbefolkede, da det udelukkende vil være gæster, der tilhører det samme hotel, der bruger stranden. Der er cirka 10 timers sol hver eneste dag, så derfor får du bestemt også masser af tid til at nyde både stranden og livet under havoverfladen, som begge er imponerende og en oplevelse, du altid vil huske på.

Hvis du gerne vil være helt sikker på, at du/I ikke bliver forstyrret i løbet af den tid, der tilbringes på én af de utallige sandstrande, så er der faktisk mulighed for at blive sejlet ud til en øde ø, hvor du kan tilbringe hele dagen. Du har selvfølgelig mulighed for både at medbringe mad, drikke, håndklæder og en parasol. Det giver dig mulighed for at nyde en hel dag i fred og ro, hvorefter du igen bliver hentet af en båd om aftenen og blive sejlet tilbage til dit hotel.

Snorkling eller dykning på en afbudsrejse til Maldiverne

Er du faldet for én af de mange afbudsrejser Maldiverne og har du besluttet dig for, at du endelig vil gøre alvor af din drøm om, at kunne besøge det eksotiske ferieparadis, du finder i midten af Det Indiske Ocean, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du ikke må snyde dig selv for enten snorkling eller dykning, mens du opholder dig ved stranden. Det er en helt unik oplevelse, da livet under overfladen ved Maldiverne bestemt ikke kan sammenlignes med andre steder.

Det er derfor heller ikke svært at forstå, hvorfor Maldiverne er et paradis for dykkere og snorklere, for hele landet er udelukkende bestående af øer og koralrev. Desuden bliver øerne beskyttet mod de store og til tider voldsomme bølger af de store rev, hvilket også er noget, der er med til at skabe nogle smukke og unikke laguner. Vandet er naturligvis både klart og turkisblåt, hvorfor du kan forvente en udsigt, der rækker helt op til 60 meter under vandet.

De fantasifulde rev virker som noget, der er taget ud af en film, da de er fyldt med fisk i alle regnbuens farver og er derfor også et perfekt sted for dig, der elsker at snorkle. Hvis du derimod ønsker at prøve kræfter med dykning på lidt dybere vand, så kan du finde intet mindre end 700 fiskearter i havet, som bl.a. tæller skorpionfisk, løvefisk og den sorttippede revhaj. Du kan både købe dig til undervisning og leje dig til det nødvendige udstyr gennem dit valgte hotel.

Afbudsrejser Maldiverne – Mange hotelmuligheder

Langt de fleste ferieøer befinder sig i to af landets atoller; North Male og South Male. Det er øer, der er beliggende i laguner, som er beskyttet af det smukke koralrev, der også byder på et mangfoldigt maritimt liv. De fleste af de øer, du finder i disse atoller er dog ikke større end, at u kan gå rundt om dem på blot en halv time. Langt de fleste hoteller tilbyder et væld af aktiviteter, så selvom øen ikke er synderligt stor, så kan du være sikker på, at du ikke vil kede dig.

Som der også tidligere er givet udtryk for i denne artikel, så vil du opleve at hver enkelt hotel er beliggende på sin egen lille ø, hvorfor du hverken vil finde andre hoteller eller derimod lokal beboelse på disse øer. Det er meget almindeligt, at indkvartering finder sted i hyggelige og komfortable bungalows, som er opført af lokale materialer, der gør, at den valgte arkitektur selvfølgelig passer rigtig godt ind i de naturlige omgivelser, hvilket fuldfører oplevelsen.

Endvidere, så er det også meget udbredt blandt de mange hoteller, at de har koralsand på gulvet i deres fællesarealer og derfor er både hotel og områderne rundt omkring hotellet også præget af en meget afslappet barfodethed. Du har mulighed for at finde ophold med morgenmad, hel- eller halvpension og selvfølgelig også med All Inclusive – det skal dog understreges, at der sjældent er andre spisesteder end hotellet, hvorfor helpension eller All Inclusive anbefales.

Det er desuden også meget normalt, at hver enkelt hotel tilbyder sine egne udflugter, hvilket blandt andet inkluderer både dykning, snorkling, aftenfiskeri, dybhavsfiskeri, ø-hopping, udflugt til hovedstaden Malé, besøg i en lokal landsby osv. Du kan dog også tage på et såkaldt dhoni cruise med morgenmad eller tage på en romantisk sejltur mod solnedgangen med et glas champagne i hånden – derfor kan du også være sikker på, at der altid er noget at lave.

Afbudsrejse til Maldiverne er for dig, der ønsker at koble fuldstændig af

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at Maldiverne har rigtig meget at byde på, men ikke desto mindre, så er det ikke noget, der ændrer på, at det er en feriedestination for dig, der har et ønske om, at kunne koble fuldstændig af. Der er en meget afslappet, men dog samtidig også luksuriøs stemning på øerne, hvor du med garanti vil føle dig godt tilpas med tæerne gravet ned i det kridhvide sand og med udsigt ud over det smukke, turkisblå Indiske Ocean.

Der er mange, der tager til Maldiverne med et ønske om, at kunne afskære sig fra den øvrige civilisation og blot nyde en ferie i fred og ro. Andre tager til Maldiverne, fordi det – uden tvivl – er ét af de mest romantiske steder hele verden over, hvilket også betyder, at der er mange par, der tager på ferie sammen eller tilmed tager på bryllupsrejse på én af ed mange øer i den store øgruppe. Fælles for alle er dog, at de ønsker at være for sig selv og kunne tage det med ro.

Praktisk information

Hvis du endnu ikke har haft æren af, at besøge Maldiverne, så er der selvfølgelig en række praktiske aspekter, der skal være styr på først. Det er vigtigt, at du er velforberedt, når du tager på ferie, da du dermed kan undgå diverse former for ubehagelige overraskelser, hvilket selvfølgelig er med til at gøre din ferie markant bedre. Du skal blandt andet være forberedt på følgende:

  • Sprog: Det officielle hovedsprog på Maldiverne hedder Dhivehi og er et meget lokalt sprog. Langt de fleste personer, du krydser veje med vil dog mestre engelsk på ganske fornemt niveau.
  • Valuta: Den lokale valuta på Maldiverne hedder rufiyaa (MVR). De accepterr dog også både dollars og euro. Det er vigtigt, at du har rigeligt med kontanter med på rejse, da du som turist ikke kan bruge hæveautomaterne.