Marmaris

Voksne
Børn

I og med, at der er mange danskere, der hvert år vælger at besøge dette område i Tyrkiet, så skal det også gøres klart, at der udbydes rigtig mange ferier – både i form af pakkeløsninger, men også i form af ferier, der er blevet sammensat af hver kunde. Det store udbud af rejser er naturligvis med til at sikre, at du også vil kunne finde et bredt spektrum af billige afbudsrejser til Marmaris, der giver dig mulighed for at komme på ferie til en mere sober pris end andre ferier.

Marmaris er beliggende ved Ægæerhavet i Mugla, som du finder i den sydvestlige del af Tyrkiet. Byen har eksisteret i rigtig mange år, men i det 6. århundrede f.Kr. var byen dog kendt under navnet Physkos. I dag huser byen op mod 30.000 indbyggere, mens den om sommeren dog har mere end 300.000 indbyggere, som har sommerboliger i området. Den absolut største indtægtskilde for Marmaris er selvfølgelig turismen, hvorfor du føler dig velkommen.

Afbudsrejser til Marmaris og Içmeler – Must see!

Du kan ikke besøge Marmaris uden at besøge Içmeler – og det samme gør sig gældende den anden vej rundt. Det er to byer, der er fantastiske på hver sin måde, men det er dog ikke til at komme uden om, at de hænger uløseligt sammen. Det er bl.a. noget, der skyldes, at strandpromenaden strækker sig helt fra rolige og charmerende Içmeler til ferieglade Marmaris. Som der også tidligere er givet udtryk for, så er der markante forskelle på de to byer og deres miljø.

Der er dog mange, der foretrækker at være indlogeret på et hotel eller resort i rolige omgivelser. Derfor vælger disse personer typisk også at indlogere sig på et hotel eller resort, der er placeret i Içmeler, da der er mulighed for at tage en såkaldt dolmus, der er en lokal minibus, der kører langs hovedvejen og kan sætte dig af i centrum af Marmaris i løbet af blot 10 minutter. Her finder du et stort udvalg af restauranter, caféer, butikker og både i lystbådehavnen.

Det er dog ikke alle, der foretrækker denne løsning. Hvis du er mere interesseret i, at bo midt i det ferieglade paradis, så findes der heldigvis også et stort antal hoteller og resorts i Marmaris. Hvad end du foretrækker et luksuriøst resort med All Inclusive og tre swimmingpools eller du derimod ikke stiller nær så høje krav til dit hotel eller resort, så vil du kunne finde noget, der tiltaler dig – og du vil med garanti også kunne finde et par tiltalende afbudsrejser Marmaris.

Afbudsrejser til Marmaris-kysten byder på fantastiske strande

Som der også tidligere er givet udtryk for, så er der særligt ét aspekt, der har været med til at gøre Marmaris til ét af de foretrukne rejsemål for de mange danskere, der hvert år vælger at søge mod varmere himmelstrøg. Det er selvfølgelig deres lækre sandstrande, der er tale om her. Hvis du ønsker at nyde en afslappende stund ved én af de lækre strande, så skal det bestemt gøres klart, at bugten snor sig ind og ud, og byder på et stort antal skønne strande.

Der er tilmed mulighed for at finde mindre strande, der ligger en kende afsides, hvor der er mulighed for at være næsten for sig selv. Den store strand løber hele vejen fra Marmaris til Içmeler, mens der flere steder er mulighed for at hoppe op på én af de nærliggende restauranter eller caféer, hvor du kan spise en lækker frokost og samtidig også få et mindre afbræk fra den varme sol – du finder selvfølgelig spisesteder for enhver smag og fra næsten ethvert køkken.

Langt de fleste danskere, der leder efter en passende ferie blandt de mange Marmaris afbudsrejser har naturligvis en stor interesse i, at kunne nyde de mange lækre sandstrande, der findes i området. Samtidig bør det også gøres klart, at temperaturerne altid befinder sig på den gode side af 20 grader (og oftest også på den gode side af 30 grader), mens du kan være sikker på, at solen stort set altid skinner fra en skyfri himmel, hvorfor du er sikret en solrig ferie.

Gå på opdagelse i Marmaris-området med en afbudsrejse

Der er mange oplevelser at hente i Marmaris, hvor du bestemt også bør gøre dig selv den tjeneste at gå på opdagelse. Inde i selve byen finder du blandt andet end smuk basar, der har fundet inspiration i intet mindre end Nyhavn i København. Hvis du har planer om, at skulle købe noget hos én af de mange boder, så bør du tage handelstalentet med, da de er meget forhandlingsvillige, hvad end du skal købe smykker, en ny t-shirt eller derimod tyrkisk keramik.

Efesos – et af verdens syv vidundere

Du bør heller ikke snyde dig selv for et besøg i byen Efesos, der huser oldtidens Artemisttempel, der blev bygget tilbage i 350 f.Kr. Templet fik lov til at stå med sine 20 meter i højden i hele 500 år, inden det blev smadret af goterne ved en invasion. I dag er der dog mulighed for at opleve tempelresterne, der tilmed er kåret som ét af verdens syv vidundere, da det giver et unikt indblik i historiens gang og dertil er én af verdens mest betagende arkæologiske fund.

Besøg det hvide bomuldsslot i Pamukkale

Uanset om du beslutter dig for at indlogere dig i Marmaris eller Içmeler, så er der også mulighed for at køre til Pamukkale. Her kan du opleve hvordan kalkholdige varme kilder har strømmet fra bjergsidens indre og har dannet de smukkeste hvide kalkformationer. Vandet strømmer ned i små og store vandfald overalt, mens de også danner små naturlige varme bassiner. Bjerget kaldets i folkemunde for “Bomuldsslottet” og er på Unescos liste over verdensarv.

Kun en kort sejlads til Rhodos

Langt de fleste danskere har også kendskab til den græske ferieø Rhodos. Hvis du er på ferie i Marmaris, så har du også mulighed for at besøge Rhodos. Det kræver ikke mere end en kort sejlads, hvorefter du ankommer til den græske ø, som naturligvis også har rigtig meget at byde på. Dertil bør det også understreges, at selve sejladsen til og fra øen er en oplevelse i sig selv. Det er en tur, der byder på smukke skærgårdsøer, unikke lyseblå laguner og det klareste vand.

Masser af restauranter og byliv

Både i Marmaris og Içmeler finder du masser af restauranter og byliv. Du finder bl.a. et utal af lækre restauranter langs vandet, som oven i købet også fortsætter langs den hyggelige havn. Du finder både restauranter, hvor der serveres alt fra steaks til italienske retter, men du får også et væld af muligheder for at nyde tyrkiske specialiteter. Byen byder også på masser af byliv, uanset om du foretrækker natklubber, diskoteker eller derimod hyggelige barer.

Praktisk information til afbudrejser Marmaris

Hvis du aldrig har besøgt enten Marmaris eller andre områder af Tyrkiet, så er der selvfølgelig en række forskellige aspekter, du skal være forberedt på, inden du rejser afsted. Det er vigtigt, at du sørger for at undersøge diverse former for praktiske informationer, så du er godt forberedt, når du ankommer til det ferieglade strandparadis, der befinder sig i den sydvestlige del af Tyrkiet.

Sprog

I og med, at Marmaris er en ferieby i Tyrkiet, så vil det officielle sprog naturligvis være tyrkisk. Det skal dog gøres klart, at det er en ferieby og derfor vil det ikke være noget problem at begå sig på engelsk, da det er noget, de har indstillet sig på, fordi de lever af turismen.

Valuta

I Tyrkiet er den officielle valuta den tyrkiske lire (forkortes med TRY). I dag er 1 TRY svarende til cirka 1,7 DKK. Det er en fordel, at du medbringer kontanter hjemmefra, men du kan dog bruge dit betalingskort hos langt de fleste restauranter, caféer og hoteller såvel som i de mange butikker, du finder i byen.

Klima

Marmaris befinder sig ved Middelhavet og har derfor et varmt kystklima. Du kan forvente, at vandtemperaturen er over 25 grader og den daglige temperatur er på mellem 20 og 30 grader, hvilket er noget, der gør sig gældende, hvis du vælger at besøge området mellem april og helt op til og med oktober.