New York

Voksne
Børn

New York er én af de største byer i verden og er samtidig også én af de mest livlige. Derfor kan du også være sikker på, at det er en by, der har et stort udbud af langt det meste. Det betyder også, at det – med garanti – også vil være en storby, der byder på noget, der interesserer dig, selvom du dog kan være sikker på, at det er en oplevelse i sig selv blot at slentre rundt i den store by, der slet ikke kan sammenlignes med at besøge én af de mange europæiske storbyer.

Det er en by, der både byder på verdenskendte museer, berømte parker og bygninger, shopping i verdensklasse og dertil også et væld af forskellige restauranter og spisesteder med mad fra alle verdens køkkener. Det er ikke mærkeligt, at det er én af verdens mest kendte byer, og det er samtidig også sandt, at det er byen, der aldrig sover. Der er altid noget nyt at lave eller noget nyt at opleve i den amerikanske storby, hvorfor du bestemt aldrig vil kede dig.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er mange, der er af den opfattelse, at det er uhyre dyrt, at besøge New York. Det er også ganske korrekt, at det naturligvis ikke er uden omkostninger, da flyrejsen er lang og hotelpriserne ligeledes også er relativt høje i New York. Hvis du ønsker, at kunne besøge storbyen, men ønsker at holde prisen på et sobert niveau, så bør du gå på jagt efter en afbudsrejse New York blandt det udbuddet af afbudsrejser New York.

Afbudsrejser New York – en storby med et stort mix og udbud

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er meget få byer, der kan bryste sig af, at have det samme store mix og udbud, som du har mulighed for at finde i New York. Det er en by, der er bestående af en både fantastisk og helt unik etnisk, kulturel, økonomisk, sproglig og social blanding, der alle er med til at bidrage til byens livlige atmosfære, der ikke blot er noget, der gør, at du får en helt fortrinlig ferie, men også at du helt får lyst til at bo i den pulserende by.

New York City er opdelt i intet mindre end fem forskellige bydele, der hver især har forskellige ting at byde på; Manhattan, Bronx, Brooklyn, Staten Island og Queens. Byen har desuden intet mindre end otte millioner indbyggere, hvilket er cirka to millioner mere den danske befolkning – det fortæller om noget, at størrelsen af byen ikke kan sammenlignes med meget andet. Det er dog også noget, der understreges, at der er rigtig meget at opleve i byen.

Hvis du aldrig har oplevet New Yorks spændende og pulserende liv før, så anbefales det, at du vælger at Hop On Hop Off-bussen, som giver dig rig mulighed for at lære alle dele af byen bedre at kende. Dertil bør det også gøres klart, at du kan finde op til flere guidede ture, hvor du bliver præsenteret for en række af mest væsentlige seværdigheder og aktiviteter i New York, men der er selvfølgelig også mulighed for blot at slentre rundt i den store by på helt egen hånd.

Når du skal rundt i New York, så har du selvfølgelig også mange muligheder. Du kan gå rundt og suge de mange indtryk til dig, men du har dog også rig mulighed for at tage undergrundsbanen, The Subway, der fungerer fortrinligt og kører døgnet rundt. Der kører mange tusinde taxaer i byen, som du også har rig mulighed for at benytte dig af, mens Uber selvfølgelig også er en mulighed, da du blot kan bestille en Uber via din smartphone og blive afhentet.

Et utal af verdenskendte seværdigheder i New York

New York er ikke blot en verdenskendt by i sig selv, men er samtidig også en by, der danner rammerne for nogle af verdens mest kendte seværdigheder og attraktioner. Det betyder også, at der er rigtig mange ting, du skal både se og opleve, når du er på ferie i den amerikanske storby. Hvis du for alvor ønsker at opleve samtlige aspekter af storbyen, så bør du booke en helikoptertur, så du kan flyve en tur over byen og se de mange attraktioner og bylivet fra toppen.

Når du går på opdagelse i New York, så kan du selvfølgelig ikke være dig selv bekendt, at du ikke lægger vejen forbi nogle af de helt store bygningsværker og monumenter som f.eks. Empire State Building, Central Park og Chrysler Building og Frihedsgudinden på Ellis Island. Der bør heller ikke lægges skjul på, at et besøg på Time Square i Midtown er helt og aldeles obligatorisk, da det er en uhyre stor oplevelse at betragte den travle plads og de mange neonskilte.

Ydermere, så er New York også en storby, der har et rigtig stort udbyd af museer, hvorfor du selvfølgelig også har mulighed for at besøge disse. Det er blandt andet noget, der inkluderer The Museum of Modern Art, American Museum of History, Bodies The Exhibition og 9/11 Museum, der er blandt de mest kendte af slagsen. Er du sportsinteresseret, så er der også Madison Square Garden, som er hjem for både New York Rangers, New York Knicks og Liberty.

Afbudsrejse New York – Mange restauranter og oplevelser

I denne storby har du tilmed også mulighed for at smage på mad fra hele verden, da der findes et utal af forskellige restauranter, du frit kan vælge mellem. Du kan f.eks. vælge at starte dagen med morgenmad på én af byens mange Diners, hvor du har mulighed for at smage traditionel amerikansk morgenmad. Frokost spises oftest mellem klokken 11 og 15, hvor du også kan spise op til flere steder til billige penge, da det er meget almindeligt, at hente frokost.

Udbuddet af restauranter er så stort, at der selvfølgelig er noget for enhver smag og til enhver pengepung. Hvad end du ønsker at spise på en luksuriøs gourmetrestaurant eller du derimod blot ønsker at have billig takeaway med tilbage til hotellet, så er begge dele muligt – og dertil også alt det, der befinder sig ind imellem dette. Det er selvfølgelig noget af det helt unikke ved en sådan by; at du altid kan finde en restaurant, der harmonerer med dine respektive ønsker.

I denne forbindelse skal det desuden også gøres klart, at New York også kan bryste sig af et særdeles stort udbud af både barer og natklubber. Du kan nyde en kold drink på én af byens mange rooftop-barer eller du kan derimod vælge at give den gas i byens pulserende natteliv. Som der tidligere er givet udtryk for, så er New York byen, der aldrig sover – og det får du for alvor mulighed for at opleve, når du besøger de mange natlige beværtninger spredt over hele byen.

Book en afbudsrejse til New York – mange shoppingmuligheder

Hvis du er glad for at shoppe, så skal du bestemt ikke være bange for, at du ikke har mulighed for at få stillet trangen til shopping i New York, for der findes bestemt et utal af muligheder for at tage på shopping. Det er selvfølgelig noget, der gør sig gældende, uanset om du ønsker at have billigt tøj med hjem eller du derimod har et ønske om, at kunne shoppe i nogle af de mange eksklusive butikker, du kan finde i New York City, hvorfor der er noget for alle og enhver.

Du kan blandt andet besøge Fifth Avenue, hvor du finder en lang række af verdens absolut største varehuse, hvilket blandt andet inkluderer Macy’s & Saks, men også Tiffany & Co., der begge byder på uanede muligheder for at få stillet din trang til shopping. Bloomingdales kan du finde på Third Avenue og er kendt som værende et varehus, der blander designbutikker og mellempris-butikker, men der er dog også utallige af andre muligheder for at shoppe i hele byen.

Hvis du gerne vil kunne shoppe til de absolut bedste priser, så kan du med fordel vælge at besøge Woodbury Common Premium Outlets, der ligger en lille times bystur nord for Manhattan. Det er et område fyldt med intet mindre end 220 forretninger, der sælger alle de kendte mærker med en besparelse, der lyder på helt op til 50%. Woodbury Common er en lille landsby, der indeholder små og lave træhuse med hyggelige pladser, hvorfor det er en oplevelse i sig selv.

Praktisk information til afbudsrejser New York

Er det første gang, du rejser til New York, så er der selvfølgelig en række forskellige informationer, du skal være opmærksom på. Disse kan du læse mere om nedenfor:

  • Sprog: Der tales naturligvis amerikansk engelsk i New York, hvilket gør det nemt at begå sig.
  • Visum: Turister skal sørge for at ansøge om et ESTA (Electronic System for Travel Authorization), hvilket skal gøres minimum 72 timer inden afrejse.
  • Tidsforskel: Tidsforskellen lyder på -6 timer i forhold til dansk tid.
  • Elektricitet: 110 Volt. Du bør tage en adapter med, når du rejser til USA.
  • Valuta: Den officielle valuta i New York er USD. 1 USD er svarende til cirka 6,3 danske kroner.