Afbudsrejser Rom

Vis afbudsrejser
Tripbuddy / Afbudsrejser Rom

Afbudsrejser til Rom

Rom er én af de foretrukne europæiske storyer blandt danskere, der ønsker at tage på en kortere tur eller en weekendferie. Det er ganske forståeligt, eftersom der er tale om en by, der – uden tvivl – vil kunne danne rammerne for et unik ferie og en fantastisk oplevelse. Blot det at kunne slentre rundt i Roms smukke gader, som har en helt unik atmosfære med både små og store torve, vil kunne få enhver til at føle, at de har taget skridt tilbage til Middelalderen.

Sunweb Ad

Find din afbudsrejse til Rom

Booking.com

Rom er en storby, der byder på et væld af kulturelle udbud i form af historiske seværdigheder fordelt over hele byen, mens du naturligvis også får mere end rig mulighed for at prøve kræfter med det italienske køkken og gøre brug af de utallige muligheder for at lade sin indre shoppingtrang løbe løbsk. Derfor er det naturligvis også en by, der egner sig uhyre godt til enten en weekendferie eller derimod et mindre get-away, hvorfor du bestemt bør overveje dette.

Hvert år er der rigtig mange danskere, der besøger Rom; alt lige fra børnefamilier, der blot ønsker at afbræk fra deres travle hverdag til kærestepar, der tager på en weekendferie til én af de mest romantiske byer verden over. Hvis det også er noget, du selv har gjort dig overvejelser om, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du bestemt bør vælge at se nærmere på de mange afbudsrejser til Rom, hvor du med garanti også vil kunne finde en god afbudsrejse til Rom.

Afbudsrejse til Rom – Hvad er det, der gør Rom så speciel?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Rom er en meget speciel by, men det er dog ikke alle, der er helt klar over, hvad der er med til at gøre byen så speciel. Det skal selvfølgelig understreges, at det er en by, der kan bryste sig af, at historien stadig er nærværende, mens du også vil kunne opleve en meget unik og autentisk stemning, der hverken kan opleves andre steder eller på anden vis kan replikeres – det er kun i Rom, at du får en sådan unik følelse i kroppen.

Hver gang, du drejer rundt om et gadehjørn i Rom, så vil du kunne få øje på et nyt og spændende monument, hvilket også blot er med til at understrege postulatet om, at det er en by, der byder på rigtig mange seværdigheder og attraktioner. Afstanden mellem de forskellige monumenter og seværdigheder i byen er relativt store, men det ændrer dog ikke på, at det er gåturene værd, at du både udforsker byens små gader og store torve, mens du går rundt i byen.

Book en afbudsrejse til Rom – Et utal af seværdigheder

Ydermere, så er det selvfølgelig også de færreste danskere, der er i tvivl om, at der er mulighed for at opleve nogle helt unikke seværdigheder i Rom. Med andre ord, så er det en by, er byder på uendeligt meget at se på og opleve, selvom der dog er nogle af seværdighederne, der er større og mere velkendt end andre. Du kan f.eks. ikke rejse til Rom uden at opleve Peterskirken i Vatikanstaten, der var verdens største kirke helt frem til 1989, og samtidig også katolicismens hovedkirke.

Ovenstående er dog blot én af de utallige seværdigheder, du kan finde i den italienske hovedstad. Du bør dertil også se nærmere på Fontana di Trevi, som du kan finde på Piazza di Trevi, der faktisk kan tage æren for at være blandt de absolut mest kendte springvand i verden, hvilket også er forståeligt, da det er et overdådigt bygningsværk og syn. Den Spanske trappe med sine 138 trappetrin er dertil også et sted, der besøges af rigtig mange turister hvert eneste dag.

For mange er hovedattraktionen dog Colosseum og amfiteateret, som også er én af de absolut mest velkendte seværdigheder i Rom. For mange århundrede siden var det et sted, der blev brugt til af afholde gladiatorkampe, mens det i dag er én af verdens største attraktioner for turister og samtidig er det også ét af Verdens Syv Nye Underværker. Vær dog indstillet på, at der kan være lang kø til Colosseum og Peterskirken, men det er bestemt ventetiden værd.

Rigtig mange restauranter og spændende fornøjelsesliv i Rom

Der er mange aftagere af afbudsrejser Rom, der har en interesse i, at kunne opleve den unikke kultur og samtidig også at kunne se de mange unikke seværdigheder, der kan findes i den italienske storby. Det er dog ikke den eneste grund til, at du bør være på udkig efter en afbudsrejse Rom, for det er naturligvis en by, der har langt mere at byde på end blot de seværdigheder, den indeholder – selvom det dog er mere end nok til en indholds- og oplevelsesrig ferie.

Hvis du rejser til Rom, så skal du selvfølgelig også prøve kræfter med flere aspekter af det italienske køkken, da det – uden sammenligning – er mindst lige så fantastisk som de seværdigheder og den arkitektur, der præger byen. Langt de fleste forbinder det italienske køkken med pizza- og pastaretter, men det betyder dog også på utallige retter med både grøntsager, fisk og skaldyr. Det skal selvfølgelig understreges, at det er op til dig selv, hvad du ønsker at prøve af.

I Rom er det meget almindeligt, at man går sent ud og spiser, mens man samtidig også sidder længe til bords. Det er meget almindeligt, at der serveres enten en, to eller tre forretter, inden det er tid til hovedretten – disse forretter er typisk i form af antipasti. Ydermere, så drikker italienerne også meget kaffe på deres små, støjende kaffebarer, men det er dog også meget almindeligt, at et aftensmåltid afsluttes med en kop kaffe og en længere snak om alt og intet.

I og med, at det er meget almindeligt, at du spiser ude til sent, så er en stor del af Roms natteliv også koncentreret omkring de mere restauranttætte områder. Det er dog særligt i bydelen Trastevere og i Piazza Navona, at du finder mange restauranter og barer såvel som deciderede natklubber og diskoteker. Det er også noget, der er ensbetydende med, at du har rig mulighed for at nyde en drink eller en øl på en bar, mens aftenen stille og roligt lakker mod enden.

Afbudsrejse Rom – Sæson og vejr i Rom

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at Rom er en by, der tiltrækker turister hele året rundt, men det er dog særligt sommerens blanding af feriestemning og høje varmegrader, der er med til at tiltrække de mange turister. Dog er det også en by med stor turismen og mange begivenheder i løbet af både forår og efterår, hvor temperaturerne er en anelse mildere, hvilket naturligvis er ensbetydende med, at det er nemmere at kunne udføre diverse aktiviteter.

Hvis du besøger byen i løbet af sommermånederne, så kan du forvente, at den gennemsnitlige temperatur i løbet af dagen kan snige sig et godt stykke op over 30 grader. Derfor er det også en god idé, at du altid sørger for at have en flaske vand på dig. Oftest er en stor del af byens befolkning selv på ferie i august, mens der også er færre turister i denne måned – og det er selvfølgelig noget, der kan mærkes i store dele af byen, da det er nemmere at komme til.

På en god sommerdag vil både de lokale og de mange turister vælge at søge indendørs i de varme middagstimer, da det solens stråler er meget kraftige på dette tidspunkt. I løbet af eftermiddagen bliver der dog igen sluppet løs for det sprudlende byliv, der ikke stopper før sent ud på aftenen og i nogle områder fortsætter det til sent ud på natten. Vær desuden opmærksom på, at mange spisetimer lukker ned om eftermiddagen, for igen at slå dørene op ved 19-tiden.

Spar penge på din ferie til Rom – bestil en afbudsrejse

I og med, at Rom er én af de mest besøgte storbyer i Europa, som der hvert år er flere millioner turister, der besøger, så skal det naturligvis gøres klart, at det også er noget, der kan mærkes på priserne. Hvis du har et ønske om, at kunne holde prisen på et minimum eller derimod blot på et mere sobert niveau, så gør du klogt i at undersøge mulighederne for at bestille en afbudsrejse. Der kan nemlig være mange penge at spare på denne måde.

Praktisk information

Der er flere former for praktisk information, du skal have styr på, inden du rejser hjemmefra. Det bør dog understreges, at du særligt skal være opmærksom på nedenstående:

  • Sprog: Det officielle sprog i byen er naturligvis italiensk, men du kan begå dig på engelsk de fleste steder.
  • Valuta: I Italien er den officielle valuta Euro, men du kan dog bruge betalingskort hos i høj grad i Rom.
  • Visum: Der er ikke nogle krav til, at du skal have et visum, men du skal dog sørge for at medbringe dit pas.
  • Tidsforskel: Der er ingen tidsforskel mellem Rom og Danmark.
  • Transport: Kollektiv trafik fungerer fint og ligeledes gør taxaerne, men det anbefales dog at turen på gåben.