Sardinien

Voksne
Børn

Sardinien er en ferieø, der blandt andet byder på et stort antal af små, charmerende byer, hvide sandstrande og samtidig også en både skøn og rustik madkultur, som er ét af de mange kendetegn ved den italienske ferieø. Hver enkelt af de mange landsbyer, der findes på Sardinien har noget at tilbyde, så derfor kan du også være sikker på, at der altid er noget nyt at opleve, hvilket også betyder, at du bestemt ikke skal være bange for, at du vil ende med at kede dig.

Det skal selvfølgelig heller ikke være nogen hemmelighed, at øens beliggenhed i midten af Middehavet også er noget, der er med til at gøre det til et rigtig eftertragtet sted at holde ferie for mange mennesker. Det skyldes nemlig, at beliggenheden er med til at sikre et dejligt klima med mange soltimer hver eneste dag, men dog også uden, at det bliver for varmt. Lyder det tiltalende, så bør du kaste et blik på de mange afbudsrejser til Sardinien, der udbydes.

Book en afbudsrejse Sardinien – Italiens næststørste ø

Som der også er givet udtryk for tidligere, så kan Sardinien bryste sig af, at være den næststørste ø i hele Italien. Det betyder også, at det er en relativt ferieø, der byder på mange forskellige ting. Du kan blandt andet tage på opdagelse i de mange små og charmerende byer, du kan vælge at nyde en afslappende stund på én af de hvide sandstrande, der er beskyttet af små bugter eller du kan nyde det meget varierende landskab, der skaber en smuk og helt unik natur.

Hvis du er med til blot at slentre rundt på de lavendel-duftende stier eller på de store, smukke olivenlunde, så er det naturligvis også noget, du har rig mulighed for at gøre. På Sardinien har du rigtig mange muligheder og derfor er det heller ikke svært at forstå, at der er mange italienere, der selv er glade for at holde ferie på Sardinien. Hvis du gerne vil sikker på, at du oplever mest muligt af den store ø, så bør du enten leje en bil, scootere eller andet transportmiddel.

Der skal dog ikke lægges skjul på, at der er særligt ét område, som du skal sørge for at besøge og det er naturligvis Costa Smeralda, der også kaldes for Smaragdkysten. Det er en kyststrækning, der strækker sig over 10 km. mellem Palau og Maddalena-øerne. Her finder du mange små bugter, der gemmer på hvidt sand og turkisblåt vand – og det er i høj grad det, der har gjort ferieøen til en kendt feriedestination og gjort, at mange leder efter afbudsrejser Sardinien.

Smukke sandstrande på afbudsrejse til Sardinien

Det et de færreste, der ikke er klar over, at Sardinien er kendt for at være strandendes ø. Det betyder selvfølgelig også, at det i høj grad er netop dét, der er med til at motivere rigtig mange turister til at besøge øen og holde ferie her – også folk, der kommer langvejs fra. Det er selvfølgelig heller ikke svært at forstå hvorfor, når du først oplever de mange strande på øen. Det bedste af det hele er, at de mange strande er spredt over hele øen, hvorfor du aldrig er langt fra en skøn sandstrand.

Hvis du har set billeder fra Sardinien, så har du med garanti også set billeder fra de skønne, hvide sandstrande, der grænser op til turkisblå vand og de stejle klipper, der lurer i baggrund, når du kigger ind mod stranden fra vandet. I den nordlige del af øen finder du den lille fiskerby Stintino, der samtidig også gemmer på Sardiniens mest kendte strand: La Pelosa. Besøger du østkysten, så kan du finde Cala Gonone, der har en lang stenet bugt med interessante grotter og små sandstrande.

Dertil skal det naturligvis også nævnes, at langt de fleste af de sandstrande, du kan finde rundt omkring på øen er beskyttet af små bugter, der også er med til at sikre, at der ikke er synderligt højvandet langs stranden. Det er også noget, der er med til at sikre, at disse strande er både børne- og familievenlige, hvorfor du roligt kan have børnene med på ferie til Sardinien uden at frygte for deres færden på stranden og i vandet, da det er meget lavvandet.

Book afbudsrejse til Sardinien og de mange seværdigheder

Hvis du har et ønske om, at kunne slappe af og blot nyde strandlivet i en uges tid, så er det naturligvis ikke vigtigt for dig, hvad øen ellers har at byde på. Hvis du derimod gerne vil opleve noget mere end blot de skønne sandstrande, så skal du selvfølgelig være klar over, at Sardinien har rigtig meget at byde på i denne forbindelse. Øen har f.eks. en rigtig smuk natur, der både er ideel i forbindelse med cykel- og vandreture, hvor du kan suge naturens mange indtryk til dig.

Du bør bestemt heller ikke snyde dig selv for at besøge Nepturnus-grotten, som du kan finde ved den 300 meter høje klippe, Capo Caccia, der står et lille stykke syd for Alghero. Den nemmeste måde at komme til grotterne på er dog med båd, hvorfor du også kan komme på guidede udflugter hertil, hvilket du bestemt bør gøre. Det stoppe dog ikke her, for den helt unikke drypstenshule ”Grotta del Bue Marino” samt lagunen Molentargius i Cagliaris er også et besøg værd.

Dette betyder selvfølgelig også, at du ikke skal føle dig tvunget til at opholde dig på stranden hele dagen, hvis du har et ønske om, at der også sker lidt andet. Der er rigtig mange aktiviteter, seværdigheder og mulige oplevelser, der blot venter på dig, så derfor skal du ikke frygte, at der ikke er nok at lave. Der er også mange byer på Sardinien, der på hver sin måde er interessante at opleve, hvorfor en rundtur på noget af øen bestemt også kunne være en rigtig god idé.

Prøv lokalproduceret mad på den italienske ferieø

Der er også rigtig mange, der kender Sardinien som værende et gastronomisk paradis, hvor du har et væld af muligheder for at få lov til at prøve kræfter med en lang række af de lokale retter og specialiteter. Hvis du holder ferie på Sardinien i Italien, så skylder du naturligvis også dig selv at prøve nogle af de lækre retter fra både det italienske og sardinske køkken. Det er blandt andet noget, der inkluderer friskfanget fisk og skaldyr, der er særdeles populært.

Én af de mest velkendte specialiteter på Sardinien er deres ret bottarga, der er rogn, som er blevet revet og derefter bliver serveret som pasta. Du har samtidig også mulighed for at få antipasti i form af både forskellige oste, skinke, oliven, salami og artiskokker. Der er desuden også mange, der vælger at afslutte deres måltid med en forfriskende og skøn gelato, som også er en meget velkendt dessert på Sardinien, hvilket også gør sig gældende for Sardiniens seadas.

Det anbefales desuden også, at du smager nogle af de lokalproducerede råvarer, mens du er på øen. Du kan med fordel også vælge at købe noget af det med hjem, hvis det er noget, du bliver glad for. Sardinien og deres befolkning er blandt andet kendte for at være virkelig gode til at lave både oste, honning, olivenolie og dertil dyrkes der også mange druer, som der efterfølgende laves vin af på den italienske ferieø – og det hele kan selvfølgelig hjemtages.

Praktisk information på afbudsrejse Sardinien

Hvis du endnu ikke har besøgt Sardinien, så skal det gøres klart, at der findes en række praktiske informationer, som du bør læse nærmere om. Det er vigtigt, at du sørger for at forberede dig meget nøje, når du skal på ferie, så du kan være næsten sikker på, at du ikke ender med at stå i en uheldig situation. Nedenfor har du mulighed for at læse nærmere om nogle af de informationer, du skal gøre dig klogere på.

  • Sprog: Hovedsproget på øen er italiensk, men der er dog også mange af de lokale, der kan snakke engelsk – særligt dem, der arbejder i butik, på restaurant, hotel eller lignende.
  • Valuta: I og med, at Sardinien er en del af Italien, så har du mulighed for at betale med euro på øen. Det skal dog nævnes, at du også blot kan gøre brug af dit betalingskort hos langt de fleste steder.
  • Klima: Det subtropiske klima er dominerende på Sardinien. Det giver dejlige middelhavstemperaturer, der nemt sniger sig over de 30 grader. Derfor kan du også roligt tage badebukserne med.
  • Tidsforskel: Der er ikke nogen tidsforskel mellem Italien (og herunder Sardinien) og Danmark.
  • Elektricitet: 220 volt – der er ikke påkrævet nogen adapter.