Sicilien

Voksne
Børn

Det vil ikke tage dig lang tid at blive forelsket i det smukke landskab, der præger hele øen, mens du samtidig også vil blive mødt af et overdådigt syn i form af deres meget frodige kyststrækninger og alle havets blå nuancer, der harmonerer rigtig godt med hinanden. Derfor er der også mange grunde til, at det er Sicilien, der er én af de mest besøgte øer i Middelhavet, hvilket også betyder, at du kan finde mange afbudsrejer Sicilien på det danske marked.

Når du besøger Sicilien, så vil du opleve en følelse af, at tiden nærmest er gået i stå. Det handler blandt andet om, at det er en ø, hvor den lokale befolkning ikke har synderligt travlt, men derimod blot nyder dagen og den skønne stemning, der præger hele Sicilien. Det handler dog i lige så høj grad om, at der er meget tilbage af det ægte Sicilien, som vil få det til at føles som om, at du træder tilbage i tiden, når du går rundt blandt øens unikke arkitektur og kultur.

Som følge af øens gode beliggenhed i Middelhavet, så har den faktisk været besat af flere omgange, hvilket tydeligt er noget, du vil kunne se på de mange bygningsværker og monumenter, der findes på øen. De bærer nemlig både præg af islamisk, normandisk og byzantinsk arkitektur, der også vidner om, at de periodevise besættelser har været af flere forskellige. Øens hovedstad, Palermo, er også en historisk perle, der blev grundlagt allerede tilbage i 700-tallet f. Kr.

Afbudsrejse til Sicilien – Mange seværdigheder

Hvis du har overvejet at bestille en afbudsrejse Sicilien, så er det med garanti noget, der hænger sammen med, at det er en meget frodig ø i Middelhavet, der både har skønt vejr og vil kunne danne rammerne for en sublim, afslappende ferie, hvor du kan dase ved stranden og bade i det blå hav. Det er også ganske forståeligt, da det selvfølgelig også er den primære årsag til, at der er mange turister, der hvert år vælger at besøge Sicilien og øens skønne sandstrande.

Det er dog meget vigtigt at understrege, at øen har meget mere at byde på end blot dét. Det er nemlig også en meget historisk ø, der har eksisteret i flere tusinde år, hvilket selvfølgelig også er noget, der har sat sit præg på øen gennem tiderne, hvorfor du kan være sikker på, at der er mange seværdigheder på Sicilien. Bare det gamle bymiljø er en seværdighed i sig selv, eftersom det har udviklet sig med tiden og dertil også gennem de mange besættelser af øen.

Ydermere, så skal der selvfølgelig heller ikke lægges skjul på, at du også kan finde flere deciderede seværdigheder, som du bør se nærmere på. Det er blandt andet noget, der inkluderer Herlukes’ tempel, der kan findes i den flere tusinde år gamle by Cefalù, mens du dog også bør se nærmere på både det græske amfiteater i Taormina og besøge den lille bjergby Castilbouno, der har dannet rammerne for noget af Godfather, da noget af filmen er optaget her.

Besøg den mest aktive vulkan Etna på afbudsrejse til Sicilien

Selvom du med garanti synes, at der i forvejen er mange ting, du kan nyde synet af, når du besøger Sicilien, så stopper det dog ikke her. Hvis du er frisk på en lille vandretur, så har du faktisk også mulighed for at bestige og udforske Etna, der er Europas største og mest aktive vulkan, som du kan komme helt tæt på. Du skal dog være klar over, at en sådan vandring tager cirka fire timer frem og tilbage. Vil du spare tid, så kan du tage svævebanen fra Rifugio Sapienza.

Afbudsrejse til Sicilien – Besøg de mange markeder og butikker

Hvis du har en shoppingtrang, du har tendens til at skulle have stillet, når du er på ferie, så bliver du med garanti glad for at læse, at Sicilien er en ø, der har rigtig meget at byde på i denne forbindelse. Ikke nok med, at du kan handle i nogle af de velkendte, internationale kæder, så er der naturligvis også mulighed for at handle både keramik, papyrus malerier, smykker af lavasten i de mange småbutikker og på de markeder, der kan findes rundt omkring på hele øen.

Det er også anbefalelsesværdigt, at du vælger at besøge fiskemarkedet i Catania, der i mange år blevet hædret som ét af de bedste fiskemarkeder i hele verden. På trods af, at det i høj grad er fisk og skaldyr, der er i fokus på dette marked, så er der faktisk også mulighed for at købe meget andet, hvilket blandt andet inkluderer grøntsager, frugt, ost samt lokale krydderier. Hvis du har lejet en ferielejlighed eller værelse med køkken, så er der mulighed for at købe ind til aftensmaden på dette marked.

Du har mulighed for at shoppe langt det meste på Sicilien, hvilket blandt andet også tæller diverse former for dyrt og eksklusivt mærkevaretøj og –tilbehør, der tilmed kan købes til billigere priser end i Danmark. Derfor er du naturligvis også garanteret, at du vil kunne få tilfredsstillet din shoppingtrang, når du besøger Sicilien, uanset om du vil have unik keramik eller en dyr designertaske med hjem.

Afbudsrejse til Sicilien – Kendt for gastronomi

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Sicilien i høj grad også er kendt som følge af deres gastronomi. På den populære ø i Middelhavet finder du et køkken, der i høj grad er præget af det italienske køkken, men dog krydret med en række sicilianske specialiteter, der er med til at gøre deres retter helt unikke. Derfor skal du selvfølgelig heller ikke snyde dig selv for at spise på en rigtig siciliansk restaurant, hvor det er de lokale retter og specialiteter, der præger menukortet.

Der er dog også rig mulighed for blot at spise italiensk mad, hvis dette er noget, der befinder sig mere inden for dine præferencer. På Sicilien er deres køkken i høj grad kendt for deres mange variationer af fiske- og skaldyrsretter, men dog også for deres tomatbaserede pastasovs med kapers. Hvis du derimod leder efter noget til den søde tand, så kan du også finde flere steder, der serverer både sicilianske lækkeri, der kaldes for cannelloni og den italienske is, gelato.

Italien har altid været kendt for deres kærlighed til kaffe og i særdeleshed Espresso, hvilket også er årsagen til, at der findes rigtig mange mindre caféer og kaffebarer, hvor italienerne får deres Espresso, mens de snakker højlydt med hinanden. Det er selvfølgelig ikke noget, der er anderledes på Sicilien, hvor du bestemt også vil kunne finde en sådan kaffebar på samtlige gadehjørner – og det gør sig selvfølgelig gældende for alle de byer, der er beliggende på øen.

Sicilien er repræsenteret flere gange på UNESCOs Verdensarvsliste

Sicilien er ikke blot en smuk og indbydende ø i Middelhavet, men er dertil også en velbevaret historiebog, som kan bryste sig af, at være én af de absolut mest spændende øer i hele Middelhavet. På mange punkter vil den virke som en orginal og uspoleret ø med mange historiske træk, men dog samtidig virker den også både nutidig, moderne og multikulturel. Derfor er det heller ikke uforståeligt at gamle grækere og normanske folkeslag følte sig tiltrukket af øen.

Den har en placering, der befinder sig lige i hjertet af det omkransende Middelhav og en kystlinje, der strækker sig over mere end 1.000 km., hvorfor det også er en ø, der altid har spillet en meget betydsningsfuld rolle set ud fra et historisk synspunkt. Derfor er det bestemt heller ikke unaturligt, at øen faktisk af flere omgange er blevet nævnt på UNESCO’s velrenommerede lister over verdensarv, hvilket bl.a. byder på den gamle by i Catania, Agrigentos tempeldal og barokbyen Noto.

Afbudsrejser Sicilien – Praktiske informationer

Har du endnu ikke haft æren af, at besøge Sicilien, så er der en række praktiske informationer, du bør læse op på først. På denne måde er du naturligvis mere velforberedt, når du lander med flyet.

  • Sprog: Det officielle sprog på Sicilien er italiensk, men sicilianere taler med deres egen dialekt, der går under navnet Sicilianu, mens langt de fleste kan snakke ganske glimrende engelsk – særligt i de mere turistprægede områder.
  • Valuta: På lige fod med den resterende del af Italien, så er Euro naturligvis den officielle valuta. Du kan dog også bruge dit betalingskort de fleste steder.
  • Tidsforskel: Der er ikke nogen tidsforskel mellem Danmark og Sicilien.
  • Klima: Det er både solsikkert og stort set uden skyer i hele sommerperioden, hvor det er varmest i juli og august med temperaturer, der sagtens kan overstige 30 grader. Der er cirka 10 soltimer om dagen i løbet af sommeren.