Den hurtige guide til at rejse uden stress
Den hurtige guide til at rejse uden stress

Vi er som danskere et folkefærd der er glade for at rejse rundt omkring i verden. Uanset om turen går til Mallorca eller Bali, tænker de fleste nok varmere vejr, lækker mad, spændende kultur og afslappende dage. Og sådan skulle det gerne forblive. Mange oplever dog hvert år stress forbundet med alt lige fra planlægning af oplevelser, parkering i lufthavnen og mere.

Heldigvis kan man med et par få og simple tricks give sig selv de bedste muligheder for en rolig ferie der ikke byder på hastværk. Derfor har vi valgt at samle nogle af vores bedste råd i denne artikel, for at gøre din rejse så smidig og afslappende som muligt. Så læs endelig videre for at komme godt på vej til en problemfri og stressfri rejse.

Planlægning af oplevelser

Det kan være en god idé at undersøge nærmere omkring området man skal rejse til, før man sidder på hotellet. Det vil give dig indsigt i den lokale kultur, mad og seværdigheder der er mulige at opleve.

Heldigvis behøver man ikke følge sin plan, hvis ikke man har lyst, men ved at have en grov rejseplan over hvad man ønsker at opleve, kan man altid vende tilbage til listen efter en dag med spontan udforskelse.

Det er samtidig også en god måde at få overblikket over billige eller gratis seværdigheder, såsom lokale parker eller offentlige museer, man måske ellers ikke havde hørt om. Det kan også være hyggeligt at undersøge mulighederne på forhånd, sammen med familien eller rejsefællerne.

Man bør ikke ignorere at det kan være stressende at stå i receptionen på hotellet om morgenen, for at lede gennem reklamer og finde dagens udflugt, så ved at have en grov plan udarbejdet hjemmefra, kan man spare tid og besvær og gøre det hele lidt nemmere.

Pak dine kufferter på den rigtige måde

Mange danskere oplever hvert år problemer med deres bagage på den ene eller anden måde. Fra kufferter der bliver væk under flyveturen, til at skulle slæbe på 30 kilo fra sted til sted. Så vores næste trick går ud på at have kufferterne pakket korrekt.

Først og fremmest bør du overveje at markere din bagage med dit navn og dine kontaktoplysninger. Det kan både hjælpe andre med at blive overbevist om du ejer kufferten, og gøre det hele lidt nemmere hvis din bagage skulle blive væk.

Overvej også at bruge et bagagebånd eller en kabellås til at sikre dine tasker, så de ikke åbner sig i bagage sorteringen i lufthavnen, eller kommer ud for andre uheld. Det er også nemt at tage billeder af din bagage inden afrejse, hvis den skulle blive væk eller beskadiget under rejsen, og det kan være en god måde at undgå problemer med forsikring eller rejseselskaberne.

  • Lav en pakkeliste og hold dig til den.
  • Pak alsidigt tøj der kan bruges til flere forskellige anledninger.
  • Rul dit tøj sammen, i stedet for at folde det, for at spare plads.
  • Begræns dine væsker og toiletartikler til beholdere i rejsestørrelse.
  • Overvej at pakke en lille og let taske til dagsture og udflugter. Den kan også indeholde lidt medicin og andre fornødenheder.

Parkering i lufthavnen

Parkering i lufthavnen kan være en god måde at undgå stress i forbindelse med bilen og turen til og fra lufthavnen. Priserne er til at have med og gøre, og det letter hele oplevelse at kunne fragte bagagen selv, uden at skulle stole på en ven eller taxa.

Det er en god idé at booke parkering i lufthavn i god tid, da det med garanti vil give stress hvis der ikke er nogle ledige pladser på afrejsedagen, og man så pludselig skal til og finde et andet sted at parkere sin bil, få timer inden boarding.

Nogle gange er der mere end ét selskab der tilbyder parkering i lufthavnen, og de kan også variere meget i priser. Så undersøg mulighederne ved at søge på Google efter eksempelvis “parkering hamburg airport“, eller lignende.

Sidst men ikke mindst bør du huske at fjerne alle værdier og andre spændende genstande fra bilen, så i ikke kommer tilbage efter en god ferie og der har været indbrud. Selvom der er sikkerhed og forsikring på de fleste parkeringspladser, er det smart at gøre så meget man kan selv.