Er bilen klar til årets sommerferie sydpå?
Er bilen klar til årets sommerferie sydpå?

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og du og resten af familien er for alvor ved at være klar til årets bilferie sydpå. Men… hvad med bilen? Er den klar? Det kan være noget af en mundfuld for en lidt ældre bil først at skulle køre hele vejen igennem Tyskland, for derefter at skulle prøve kræfter med sydens høje bjerge. 

Vi ser her nærmere på nogle af de ting, du bør have styr på, inden du og resten af familien sætter jer til rette i bilen og drøner sydpå. 

Er motoren klar?

Det vigtigste er selvfølgelig først og fremmest, at motoren er klar til turen. Der findes ikke noget mere kedeligt end at stå midt på den tyske autobahn med en motor, der er kaput. Det er derfor en god idé på forhånd at undersøge, om motoren er klar til turen. Er du det mindste i tvivl om hvorvidt, motoren vil kunne klare turen, anbefales det, at du tager fat i en mekaniker eller anden person med forstand på biler, som kan give dig grønt lys ift. at køre afsted.

Er bilens interiør, som det skal være?

En ting, som feriebilister ofte glemmer at tjekke, er interiøret, altså f.eks. sædebetræk og bilmåtterne. Hvis noget af det trænger til at blive skiftet ud, så sørg for at få det gjort på forhånd, så du ikke generes af en træls bilmåtte undervejs på turen. Du kan nemt, hurtigt og billigt købe bilmåtter af Bilmaatteronline.dk, så der er ingen grund til at springe dette over.

Hvad med bagagerummet? 

Dit bagagerum kan også blive udsat for lidt af hvert på bilferien. Der skal hele tiden kufferter og andet udstyr ind og ud af bagagerummet, og passer i ikke på, risikerer du hurtigt, at bagagerummet kommer til at se slidt ud – akkurat som det gælder dine bilmåtter

Det findes der heldigvis også råd for. Hvis du køber bagagerumsbeskyttelse til din bil i form af en gummimåtte, undgår du slid på selve bagagerummet, og samtidig undgår du også pletter i bagagerummet, hvis uheldet er ude – og det er det stort set altid før eller siden. Du kan sågar købe en skræddersyet gummimåtte til bagagerumsbeskyttelse, så den passer præcis til din bil.

Ventilationssystemet

Vi har allerede været inde på hvor kedeligt det er, hvis bilens motor overopheder på ferien sydpå. Forestil dig nu, at det er dig eller et andet familiemedlem, der overopheder! Sydens sol kan være hård; særligt når man sidder inde i en bil i flere timer i træk. Det er derfor alfa omega, at bilens ventilationssystem fungerer, så i kan opretholde en behagelig temperatur inde i bilen, selv om solen bager fra en skyfri himmel udenfor.

Få hjælp

Et sidste tip, inden i triller afsted sydpå er, at få professionel hjælp til at kigge bilen igennem, hvis du er i tvivl om hvorvidt den kan klare turen eller ej. Det er selvfølgelig trist at få at vide, at bilen ikke kan holde til en lang tur sydpå, men hellere det end at den bryder sammen midt på ferien, og ferien dermed er ødelagt. Så er det trods alt sjovere at leje en bil, eller alternativt flyve i stedet.

God tur sydpå til dig og din bil – hvis den kommer med!