Er din bil klar til din kommende skiferie?
Er din bil klar til din kommende skiferie?

Sponsoreret indhold

Vi danskere elsker at køre på ferie. Hvad end det er en tur til Italien om sommeren, eller om vi kører til Nordsverige på skiferie om vinteren, så gør vi det helst bag rattet i vores egen bil. Det skyldes blandt andet den fleksibilitet, som følger med, når man kører på ferie i egen bil.

I er måske på vej på skiferie med hele familien, skitøj og skiudstyr læsset bagerst i bilen – men har I tjekket, om bilen er klar til turen? Mange glemmer ofte, at forholdende kan være nogle helt andre, når først man kommer ned i Alperne eller op blandt de norske fjelde. Det er ofte koldere, mere glat, og så er der længere mellem tankstationerne.

Derfor har vi samlet et par gode råd til, hvad du kan gøre for at sikre, at din bil er klar til skiferien.

Få installeret en motorvarmer

Der er ingen tvivl om, at det altid er rart at kunne sætte sig ind i en varm bil. Det kan nemlig hurtigt blive en træls oplevelse at sidde og fryse hele vejen på arbejde – eller hele vejen på skiferie for den sags skyld.

Derfor vælger mange at installere en motorvarmer i deres bil. Den sørger nemlig for, at bilen er varm, og derudover holder den også kabineklimaet sundt. Men det er ikke den eneste fordel ved en motorkabinevarmer.

Sidder man i Norge med minus ti grader udenfor, og er kørt i grøften, fordi der var glat på vejen – ja, så er det lige pludselig meget rart med en motorvarmer, der kan hjælpe til at holde temperaturen oppe i bilens kabine.

Kør med vinterdæk og husk snekæder

Derudover er det virkelig vigtigt, at du får monteret vinterdæk på bilen. Det nytter ikke noget at køre med sommerdæk eller helårsdæk, når først man er kommet op på glatte og snedækkede veje.

Samtidig skal du bare huske snekæderne – de kan være guld værd, hvis man er kørt fast i sneen eller ikke kan komme op ad bakken til sin skihytte. Og så er de i øvrigt også lovpligtige i nogle lande.

Ønsker du ikke at ofre unødige penge på snekæder, kan du altid købe snekæderne inden afrejse, men undlade at pakke dem ud – så kan de returneres, når I kommer hjem igen, hvis ikke de har været brugt på turen.