Annonce: Artiklen er betalt indhold
Mange holder af at tage på sportsferier og ophold, hvor det er træning og hård fysisk aktivitet, der er formålet med rejsen. Det kan være som træning op til en triathlon, til et langt cykelløb eller ekstremløb, hvor der er brug for at fokusere på sin træning.
Men alle ved, at hård træning også kræver restitution – og er man kun afsted på et afgrænset træningsophold, kan man hurtigt komme til at opfatte restitutionen som spild af tid. Og det ender så måske med, at man træner for hårdt, så man ikke opnår de resultater, som man havde håbet på og i stedet får skader, som kan være svære at komme af med igen. Og det her specielt her, at Recovery Boots vil vise at de virker.
Det vil give dig en stor fordel at bruge recovery boots. Recovery boots har været kendt inden for professionelle sportsgrene som eksempelvis cykelløb og crossfit længe, men de stammer i virkeligheden fra hospitalsverdenen. Her blev de udviklet som hjælp til at restituere sig efter operationer eller længere tids sengeleje, og de indgår som en vigtig del af genoptræningen.
Recovery boots er en slags kompressionsstøvler, som bruges til at styrke blodomløbet, som kan være et problem ved sukkersyge eller hjerte-kar-sygdomme. De virker ved den kompression, som udøves på væv og muskler, idet der opstår en slags massagevirkning, og de er med til at styrke og genoprette blodforsyning til vævet, hvilket er vigtigt for at holde det sundt.
Inden for sportsverdenen har recovery boots, som nævnt, især været brugt inden for cykelsport, hvor det har været en almindelig opfattelse, at det at have recovery boots på i 20 minutter svarer til, at man restituerer sig i to dage.
Det er derfor oplagt at bruge recovery boots, hvis man er på træningsophold. Her er tiden ofte knap, og man vil gerne have så stor effekt ud af træningsopholdet som muligt. Ofte er et træningsophold også dyrt, og hvor professionelle sportsudøvere kan have sponsorer og får deres udgifter betalt på forskellig vis, så må den seriøse amatør som oftest selv punge ud og betale sin træningsferie eller sportsopholdet selv. Jo mere man kan få ud af opholdet, jo bedre er det derfor.
Som oftest forbinder man brug af recovery boots med restitution efter træning. Når man træner, så belaster man musklerne og får en masse små fibersprængninger. Dem mærker vi som ømhed efter træning. De betyder, at kroppen får besked om, at den skal genopbygge vævet, sådan at musklerne bliver stærkere, end de var før – vi oplever en effekt af træningen. Her kommer brugen af recovery boots ind, idet de er med til at fremme den helingsproces og genopbygning frem mod stærkere muskler, som træningen sætter i gang.
Så man kan faktisk også bruge recovery boots før, man træner. Eksempelvis kan man bruge dem, mens man spiser dagens første måltid, og det betyder, at der kommer gang i blodomløbet, og musklerne bliver varmet op hurtigere end ellers. Man får med andre ord mere ud af sit træningsophold, hvis man på den måde bruger sine recovery boots som en aktiv del af sin før-træning.
Recovery boots kan enten være udformet, så de udøver et jævnt tryk på væv og muskler hele tiden, mens man har dem på, eller de kan være mere avancerede og tilbyde såkaldt sekventiel pulskompression, hvor de trækker sig sammen og slappes i en rytme. Sekventiel pulskompression øger effekten af recovery boots yderligere og vil således gøre et træningsophold endnu mere effektivt.