Få råd til at rejse med disse 4 tips
Få råd til at rejse med disse 4 tips

Har du problemer med at finde pengene til at tage på en fed rejse, så er du kommet til det rette sted. Her får du nemlig 4 lette tips til, hvordan du kan få råd til at tage ud at rejse.

Rejs uden for højsæsonen

Rejser man på sommerferie midt i juli måned eller på skiferie i uge 7 eller 8, vil man opleve, at der er skruet godt op for priserne på lige godt alting i forhold til, hvis man rejser i henholdsvis sensommeren eller kort efter nytår. Tager man på ferie samtidig med alle andre, skal man nemlig være forberedt på at skulle af med en del flere penge på især fly og hotelovernatninger, end man skal, hvis man rejser uden for højsæsonen.

Hvis man har børn og vælger at holde ferie uden for højsæsonen og dermed uden for skolernes ferier, kræver det, at man tager børnene ud af skolen. Det er måske ikke den mest optimale løsning, og derfor bør man eksempelvis overveje at rejse mellem jul og nytår. Hvis du vil rejse mellem jul og nytår, kommer du udenom højsæsonen og børnene har alligevel fri fra skole, hvilket er en rigtig god løsning.

Find billige flybilletter og hoteller

Flybilletter og hotelværelser er de to absolut største udgifter, når man rejser. Det kommer naturligvis an på, hvor lang en flyrejse man skal ud på, og hvor mange der rejser sammen, og priserne på hotelværelser afhænger helt af, hvilke standarder man har.

Hvis man vil have råd til at rejse, er det dog disse to poster, man bør kigge på først. Der findes heldigvis rigtig mange muligheder for at finde billige flybilletter og hotelværelser. Vælger man at rejse med et budgetvenligt flyselskab, og kan man spare indtjekket bagage og mad ombord væk, så kan man sagtens få flybilletterne ned på ganske få tusinde kroner for en hel familie med flere børn.

Skruer man ned for sine hotelstandarder eller vælger man at bo lidt afsides fra, hvor alle andre slår sig ned, kan man også sagtens spare nogle gode penge. Man kan også vælge at leje en lejlighed gennem en privat udlejer, da disse priser ofte er langt lavere end dem på deciderede hotelværelser.

Spar op i god tid

I forbindelse med en rejse, kommer man til at bruge penge på alle de store udgifter som fly og hotel men også forbrug undervejs. Man kommer hurtigt til at bruge rigtig mange penge på oplevelser, mad og måske også shopping, så det er en god idé at have pengene med fra starten af. Det er ikke særlig sjovt at rejse, hvis man føler, at man skal spare på alting, og det er vigtigt at huske, at man måske aldrig kommer tilbage til stedet igen.

Derfor kan man ligeså godt gå all-in, når man først er afsted, så man ikke rejser hjem med en følelse af, at man ikke fik klaret alt det, man kom efter. Derfor kan det godt betale sig, at man gør plads til ferien i privatbudgettet og begynder at spare op i god tid. Jo mere man når at spare op, desto sjovere og mere rig på oplevelser bliver ens ferie.

Tag på afbudsrejse

Mange danskere vælger at have is i maven og bestille en afbudsrejse i sidste øjeblik for at tage på ferie, og når man kigger på fordelene ved det, giver det også rigtig god mening. For et par tusinde kroner eller lidt mere kan man nemlig komme afsted på en uges ferie med all-inclusive, pool og lækkert vejr.

Det eneste, det kræver, er, at man er modig nok til at vente med at bestille sin ferie til i sidste øjeblik, og at man er klar på at tage af sted med få dages varsel. Det burde dog ikke være noget problem, hvis man går og venter på, at et godt tilbud dukker op og derfor ikke har andet planlagt. En afbudsrejse er altså en af de bedste muligheder, man kan tage brug af, hvis man vil have en ferie, som er til at betale, og hvis man ikke har noget imod at vente med at få rejseplanerne på plads til i sidste øjeblik.