Selv om de sidste mange måneder for mange har betydet, at rejselivet er sat helt i stå, er der stadig folk, der rejser – både som turister og som erhvervsrejsende. Og det er herligt at komme udenlands og opleve nye kulturer, få ladet op og måske shoppet igennem på de lokale markeder og i lokale butikker, hvor udvalg og priser er noget anderledes end herhjemme.
Nogle gange kan det være svært at holde styr på, hvad varerne reelt koster. Danske kroner, norske kroner, euro og britiske pund – her er det en god hjælp af bruge en valutaomregner, som hurtigt på mobilen kan omregne de lokaler priser til den valuta, man er mest fortrolig med.
Det er en afgørende del af forberedelserne til en vellykket ferie, at man får styr på pengesagerne. I dag har de fleste et kreditkort og kan betale med VISA, Mastercard eller en anden form for kort. Men de fleste ønsker stadig at have et lille forråd af kontanter i tasken, så man kan betale kontant på lokale markeder, i kiosker og offentlig transport, der hvor man skal rejse hen.
Vi er i Danmark næsten 100 % digitale, når det gælder betalinger, men det gælder ikke i alle lande. Mange steder er kontanter stadig en vigtig del af det daglige betalingsflow, og mønter og sedler er ikke til at komme uden om, hvis man vil have det til at glide nemt og smertefrit på cafeer, restauranter og andre steder.
Når man er på ferierejse til eksotiske destinationer, kan det være nemt at lade sig forføre til at købe ting, man ellers ikke ville købe, fordi man synes, at priserne ser forjættende lave ud. Hvis man vil være sikker på, hvad man skal give for en vare, kan det derfor være en god idé at bruge en valutaomregner, som man kan have enten som app på mobilen eller bruge direkte via internettet.
Med en valutaomregner på mobilen kan man bare taste den lokale pris ind og vælge at omregne til sin egen valuta, og på den måde får man hurtigt overblik over, hvad man reelt skal give for en vare, et restaurantbesøg eller andet.
Når man rejser, er det dog hverken kontanterne eller valutaomregneren, der det vigtigste at få med – de er bare hjælpemidler til at få en god ferie til at fungere. Nej, det vigtigste er at huske ferieglæden: Ønsket om at få en god ferie sammen med dem, man rejser med, så man kommer hjem med gode minder i bagagen.