Fem gode tips til at sikre en god flyvetur for din hund
Fem gode tips til at sikre en god flyvetur for din hund

Betalt indhold

Når man har en hund, har man ikke altid de samme muligheder for lige at flyve jorden rundt. Det kræver nemlig, at man kan få hunden passet på den ene eller anden vis. Samtidig kræver det også, at man er klar til at efterlade den derhjemme i tiden, hvor man er væk.

Alternativer findes dog også; man kan nemlig sagtens tage sin hund med ombord på flyveren. Som regel vil den blive placeret i et hundebur, der kommer i en bestemt del af flyets lastrum. Er den lille nok (typisk under otte kilo) til at være i en transporttaske, der overholder kravene til håndbagage, kan den dog komme med ind i kabinen.

Her er fem gode tips til, hvordan du kan sikre en god flyvetur for din hund.

#1 – Sørg for, at hunden er tilpas undervejs (brug f.eks. godbidder)

Uanset om du har hunden med i kabinen eller i lastrummet, er det vigtigt, at den er tilpas under hele turen. Det kan man blandt andet sikre ved at gøre det behageligt for den, og samtidig have lidt godbidder til hunde, som den kan spise. Godbidder findes i mange afskygninger, så sørg for at finde netop dem, der behager din hund.

#2 – Anskaf et pas til din hund

En hund, der skal ud at rejse, skal have et pas. Det hedder som udgangspunkt et EU-selskabsdyrspas og kan anskaffes hos dyrlægen. Det kan sidestilles med et menneskes vaccinepas, da det nemlig viser, at hunden er vaccineret mod hundegalskab (også kendt som rabies).

Der kan gælde specifikke regler for de enkelte lande, og især uden for Europa er det vigtigt, at du undersøger dette på forhånd.

#3 – Køb en billet til hunden

Hunde rejser desværre ikke gratis med fly. Derfor skal du sørge for at købe en billet til din hund. Det kan i mange tilfælde være nødvendigt at være ude i god tid. Antallet af dyrebilletter pr. afgang er nemlig ret begrænsede, og de bliver derfor ofte hurtigt udsolgt.

#4 – Chipmærkning eller letlæselig øretatovering

Det har siden 2011 været et krav i mange lande, at en hund skal have en chip, hvis den skal med ud at rejse. Der kan dog være enkelte lande, hvor du kan nøjes med en letlæselig øretatovering. Dette skal undersøges på forhånd, så du sikrer dig, at din hund lever op til kravene.

#5 – Lad hunden vænne sig til transportburet

Det er i forvejen en uvant situation for hunden at skulle ud at flyve. Kombineres dette med, at den skal være lukket inde i et transportbur i flere timer i et lastrum uden sine ejere, bliver det blot mere utrygt for hunden. Sørg derfor for, at den vænner sig til transportburet forud for rejsen, så det i det mindste er et trygt element.