Gør vinteren lidt sjovere at komme igennem: Drinks og madvarer der minder dig om sydens sol
Gør vinteren lidt sjovere at komme igennem: Drinks og madvarer der minder dig om sydens sol

Dette er sponsoreret indhold 

Når vinteren melder sig på banen, så begynder de fleste danskere at drømme sig hen til de varmere himmelstrøg. Men du behøver faktisk ikke at betale dyre domme, eller planlægge ferie over vinteren for at få fornemmelsen af at være lidt tættere på de sydlige himmelstrøg. Det er nemlig sådan, at en af de ting vi alle sammen forbinder allermest med ferie, er at få smagen af af den mad og de drikkevarer, som man får, når man er på ferie. Derfor får du her nogle lækre idéer til, hvad du kan lave af drinks og retter, som vil glæde alle omkring dig og minde dig om gode ferier med sol og glæde. 

Spaniens læskende drikke 

Rigtig mange danskere vender snuden mod Spanien og Portugal, når de tager på ferie sydpå. I Spanien er de især kendt for deres fantastiske vine, hvoraf de laver den skønne drinks sangria. Derfor kan det være rigtig lækkert at lave sangria til festlige lejligheder, hvis man går og savner sine somre i Spanien med sol og palmer. Sangria laves på rødvin eller hvidvin. Den mest kendte version er nok den røde sangria. Og det smarte ved denne drink er, at du kan få alle de samme råvarer herhjemme i Danmark, som de bruger til at lave drinken under sydligere himmelstrøg. Det du skal brug er til at starte med en god flaske rødvin. Her kan for eksempel benytte https://www.spswine.dk/, til at finde lige præcis den rødvin du har lyst til at bruge. Sps wine tilbyder rigtig mange forskellige typer vine, og så er de alle både økologiske og biodynamiske. Når rødvinen er på plads er der selvfølgelig nogle andre ting, som skal blandes i drinken for, at det bliver den helt rigtige sangria. Frisk frugt er en af de vigtigste ingredienser. Dette minder os alle om sommer og sol, giver lækker friskhed, sødme og syre til drinken. Af frugt og bær skal du have appelsiner, citroner og jordbær. Derudover skal du også bruge friskpresset appelsinjuice til at give den helt rigtige smag. Den skal herefter smages til med honning eller agavesirup og grand manier. Herefter skal drinken toppes af med enten dansk vand eller en form for cava eller prosecco. Og husk masser af isterninger, så den bliver helt kold og læskende. Nu er du klar med den bedste sommer drink, som smager fantastisk og minder alle om gode dage i syden. 

Middelhavets goder

En af de rigtig lækre retter man kan lave, og som helt sikkert kender, hvis man har rejst omkring middelhavet, i for eksempel Italien eller grækenland, er retter med skaldyr. Dette kan laves på mange forskellige måder, og lige meget hvordan man vælger at sætte det sammen, så vil det med garanti smage godt. En god idé er at lave enten pasta eller risotto med skaldyr. Her kan man vælge både muslinger, kammuslinger, rejer i forskellige størrelser og jomfruhummer. Alle disse skaldyr giver forskellig god smag, og bidrager med noget forskelligt til retten, men smager også alle godt i en samlet ret.