Hænger dit feriebudget ikke sammen? Der er hjælp at hente
Hænger dit feriebudget ikke sammen? Der er hjælp at hente

Sponsoreret indhold

Det kan godt være svært at få råd til at komme afsted på en ferie. Er man en familie, og skal man betale for, at der kan komme tre til fem personer afsted, så bliver det endnu sværere. Det er bestemt ikke billigt at rejse rundt i verden, og derfor er det ganske normalt, at et feriebudget kan have en smule svært ved at hænge sammen.

Vi vil derfor forsøge at komme med nogle gode råd til, hvordan man kan få sit feriebudget til at gå op i en højere enhed. Vi kommer ind på nogle forskellige tiltag, hvor måske ikke alle vil passe så godt ind i din situation. Er det tilfældet, så kan du blot hoppe videre til næste sektion – vi forsøger at ramme så bredt som muligt med denne lille guide.

Er det en mulighed at spare på de variable omkostninger?

Har du lagt et budget, så vil du hurtigt kunne se, hvor mange penge der ryger til forskellige ting. De variable omkostninger er ofte dér, hvor man først vil kunne spare nogle penge. Har du nogle variable omkostninger den dag i dag, der eventuelt kunne skæres fra eller helt skæres væk, så er det et godt sted at starte.
Ved at gøre det vil du øge dit rådighedsbeløb, og du kan derfor spare flere penge op. Det kan sagtens være, at det ikke er nok til at dække hele ferien, men ender du med at skulle låne et givent beløb, så vil dit lånebeløb alt andet lige blive mindre, da du har sparet flere penge op selv. Det gør lånet billigere, hvilket naturligvis er positivt for dig.

Et lån er en mulighed

Selvom det ikke anbefales, at man optager et lån, medmindre man har et godt overblik over sin egen privatøkonomi, så er det en mulighed. Mange vælger at optage deres lån på nettet, men det er faktisk også muligt at optage disse forbrugslån nede i banken. Her kræver det dog normalt, at man som låntager gennemgår en lidt længere proces. Lån penge hurtigt på nettet, hvis det er sidste udvej, men husk at tænke over de konsekvenser, som det kan medføre.

Tag et ekstra arbejde

Det kan lyde banalt, men et ekstra arbejde et par timer om ugen kan i det lange løb godt betale sig. Selvom timelønnen måske er en anelse lav, så kan du øremærke alle disse penge til at gå til en lækker ferie. Det er endvidere en god motivationsfaktor, når du møder op på dit arbejde, at du ved, at pengene kommer til at gå til en dejlig ferie med dem, som du holder af.

Der er fra tid til anden virksomheder, som søger medarbejdere på skæve tidspunkter. Har du lige nu et fultidsjob, men kunne godt undvære et par timer om aftenen eller i weekenderne, så kunne dette være en mulighed.

Vent til næste år

Er det for presset lige nu, så kan det være en god idé at vente til næste år, hvor du har fået sparet det fulde beløb op. Det kan godt lyde en anelse kedeligt, men det er ofte den bedste (og billigste) løsning, hvis ikke du lige nu har pengene til at komme afsted på en dejlig ferie.