Har dit rejsebureau brug for at ændre selskabsform?
Har dit rejsebureau brug for at ændre selskabsform?

Sponsoreret

Skal du ud og rejse inden for den nærmeste fremtid, så kan det være en god idé at undersøge, hvad det er for en selskabsform, som dit valgte rejsebureau benytter sig af. Gør de brug af selskabsformen, der kaldes IVS, så bør du være særlig opmærksom.

Fra 2021 er det ikke muligt at drive et IVS længere. Denne selskabsform udfases, og man skal derfor enten lukke selskabet ned eller omdanne det. Har du allerede nu booket en rejse til 2021, og er dit rejsebureau et iværksætterselskab, så sørg for at stille spørgsmålstegn ved dette. Du ønsker nemlig ikke at stå i 2021 og have købt en rejse af et selskab, der er blevet tvangsopløst som følge af nedlukningen af IVS-selskaber.

En omdannelse af IVS til ApS tager ikke lang tid, og det kan endvidere gøres til meget fornuftige priser. Ønsker dit rejsebureau ikke at omdanne, så bør du kigge dig om efter et nyt rejsebureau.

Har du kigget dit rejsebureau efter i sømmene?

Man hører fra tid til anden om rejseselskaber og flyselskaber, der må lukke og slukke som følge af en konkurs. Det er ikke ualmindeligt, at virksomheder går konkurs, og derfor er det selskab, som du har købt din rejse af, naturligvis heller ikke fredet for en konkurs.

Der kan være mange årsager til, at en virksomhed må erklæres konkurs – nogle gange er det længe undervejs, mens det andre gange kommer mere pludseligt. Som forbruger kan du dog gøre et par ting for at finde ud af, om et selskab er på vej i en konkurs.

  • Se regnskabet efter: Det eksterne regnskab er ikke lige så udførligt som et internt regnskab, men du vil stadig kunne se nogle tendenser. Det kan være en god idé at kaste et blik på dit rejsebureaus regnskab.
  • Læs anmeldelser: Næsten alle virksomheder har i dag anmeldelser af dem selv online. Det kan eksempelvis være på fora, på Trustpilot eller på Facebook. Det er en god idé lige at skimme disse igennem for at se, om der er et skidt mønster.

Det er svært for en forbruger at lure, om et rejsebureau er på vej til at lukke – men med ovenstående to relativt simple tricks kan du hurtigt spotte, om der er noget grueligt galt.

Når det så er sagt, så er det selvfølgelig ikke ofte, at et rejsebureau går konkurs. Du bør derfor være ganske rolig, næste gang du skal booke en dejlig rejse til udlandet.