Har du husket alt i kufferten til turen sydpå?
Har du husket alt i kufferten til turen sydpå?

Artiklen indeholder betalte links.

Det mørke efterår tager på energien, og derfor er det fristende som aldrig før at hoppe på et fly og rejse sydpå. Her varmes kroppen op igen, og du får masser af lys og D-vitamin. Dette kan virkelig gøre en stor forskel på humøret, velværet og sindet. Kulden og mørket i løbet af efteråret og vinteren har nemlig en negativ påvirkning på næsten halvdelen af alle danskerne. Men med lystilføjelse til hjernen i landene sydpå vil humøret påvirkes positivt, batterierne lades op og hjernen tilføres ny energi. Er du blandt de heldige, der snart sætter kursen mod varmere himmelstrøg, får du her få en tjekliste til rejsen sydpå.

Ejendele og bagage – alt det praktiske

Når du skal pakke bagagen med alle dine ejendele, gælder det om at huske alt det praktiske. Mange af tingene er selvfølgelig ofte kun dejlige at have med – og altså ikke direkte nødvendige. Men sørg for at have en god håndbagage, taske og kuffert at putte alle tingene i. Medbring oplader, batterier, kamera, spillekort, bog, magasin, pude og tæppe – så er du fuldstændig klar til flyveturen. Du kan med fordel også medbringe egen drikke og mad til den lange rejse eller til brug på destinationen. Medbring f.eks. chokolade, slik, sandwich, juice, vand, tebreve og proteinbar.

Beklædning – hav det rigtige tøj med

Ingen rejse uden påklædning. Heldigvis byder varme destinationer for muligheden for at pakke let. Sommertøj og badetøj fylder ikke meget i kufferten, men det er alligevel en god idé at pakke varmere tøj også. Det er aldrig til at vide, hvordan vejret bliver. Sørg derfor for både at have pakket varmere trøjer, sokker og lukkede sko også. Ellers skal du huske undertøj, shorts, nederdele, bukser, t-shirts, bluser skjorter, kjoler, snorkel, badetøj, jakke, sandaler, nattøj, slips, bælte, solhat, solbriller og smykker. Pak både tøj til hverdagsbrug og til finere brug. På denne måde kan du klæde dig fint på til restaurantbesøg og almindeligt på blot til dagligdagsbrug. Mangler du nyt tøj, kan du her se lækkert tøj til store kvinder.

Toiletartikler – prikken over i’et

Prikken over i’et for at gøre dig helt klar til rejsen er at få pakket alle toiletsagerne. Medbring børste, fladjern, føntørrer, shaver, barbermaskine, aftershave, barberskum, tandpasta, tandbørste, læbepomade, vatpinde, vådservietter, sæbe, shampoo, voks, hårspray, vaskeklud, håndklæde, vatrondeller, ansigtsrens og makeup. Skal du bo på et hotel, er det en god idé at undersøge, hvilke ting hotellet tilbyder på værelset. Mange toiletartikler behøver du nemlig slet ikke at medbringe, fordi du får adgang til det via hotellet.