Husk at bruge en valutaomregner, når du rejser
Husk at bruge en valutaomregner, når du rejser

Det kan være logik for burhøns, at man skal medbringe en anden valuta, når man bevæger sig uden for Danmarks grænser. Men for nogle kan det økonomiske aspekt være et overset emne, og noget man pludselig finder sig selv midt i helt uforberedt.

For at undgå unødig stress, der kan opstå grundet mangel på hævede kontanter, kan man have nogle ting klargjort hjemmefra.

  • Hæv kontanter.
  • Tjek valutakursen.
  • Medbring et ekstra betalingskort.
  • Medbring Mastercard ved leje af bil.

Hver gang du svinger dit betalingskort, når du rejser, er det vigtigt, at du lige husker at omregne den udenlandske valuta til danske kroner. Dette er egentlig blot, så du har en fornemmelse af, hvad og hvor meget du får for dine penge. Gider du ikke stå og bryde hovedet med dine tillærte matematiske evner, så kan du bruge en moderne valutaomregner, der kan klare ærterne for dig – og formentlig langt hurtigere. Dermed undgår du at bruge den den klassiske talemåde:

Det bliver ca. XX i danske kroner.

Rejser du i USA og Canada?

Alle, der har besøgt USA og/eller Canada, ved, at der bliver lagt moms oveni den skiltede pris, som vises i butikkerne. Man kan nemt få en uheldig overraskelse, hvis man netop har sammenlignet enten amerikanske eller canadiske dollars med danske kroner. Prisen bliver en helt anden, og det billige par sneakers, man havde udset sig i forretningsvinduet, kan vise sig ikke at være lige så billige som først antaget. Det er ofte først ved kassen, at man bliver gjort bevidst om dette “beskedne” tillæg.

Dette tillæg bliver der ikke taget højde for ved omregning af valutakurser, da valutaomregneren udelukkende beregner de to respektive priser.

Omregn euro til danske kroner

Vi har den forståelse, at euroen har en nogenlunde fast kurs på lige godt 7,5 i forhold til danske kroner. For at være på den sikre side så ganger mange danskere den europæiske pris med 8, når de står i udenlandske butikker. På den måde bliver man som gæst i landet ikke taget med bukserne nede, når man kommer hjem og kigger kontoudtogene igennem. Den europæiske valuta har igennem mange år været relativ stabil og har ligget nogenlunde fast på de føromtalte 7,5.

Regnskabsprogrammet Dinero har udviklet en hurtig og effektiv valutaomregner, der opdaterer valutakurserne hver eneste dag. På deres hjemmeside kan du sammenligne de valutaer, du selv ønsker, uanset hvor du befinder dig i verden. Dette kan være med til at gøre din rejse langt mere behagelig, så du kan nyde din ferie og undgå ekstra uforudsete omkostninger, når du kommer hjem.