Kombiner en vinpassion med en rejse til Italien
Kombiner en vinpassion med en rejse til Italien

Hvis du har en stor passion for vin, så er det oplagt at lade dette danne grundlag for din næste ferie. Hvis det er noget, du ønsker at prøve kræfter med, så er Italien et fantastisk land at besøge. Du har gode muligheder for at slappe af, smage vin og opleve den unikke italienske kultur – næsten uanset hvor i landet, du er.

Der findes mange spændende områder i Italien. Det er dog ikke dem alle, der er lige interessante, hvis du er på ferie, for at smage vine. Vil du have de bedste forudsætninger for at tage på en reel vinferie, så er områder som Piemonte, Toscana og Valpolicella. De er hver især kendt for at producere vin i enhver klasse.

Mange vingårde tilbyder vingårdsferier

Der findes mange rejser til Italien. Det er dog langt fra dem alle, der er gode, hvis du gerne vil smage nyt vin og opholde dig i et vinområde. Hvis det er dét, der har din interesse, så er det en god idé at lede efter en reel vingårdsferie. Heldigvis er det ikke svært at finde, da der er mange vingårde, der tilbyder denne ferieform.

I de fleste tilfælde kræver det dog at du isolerer dig fra omverdenen. Sådanne gårde ligger meget sjældent nær byen, hvilket du skal være forberedt på. Derfor er det også en god idé at kombinere en sådan ferie med en kør-selv-ferie. Det bliver nemlig markant nemmere for dig at komme rundt, hvis du har din egen bil med.

Der bør dog ikke herske tvivl om, at du har utallige muligheder, hvis du ønsker at tage på vingårdsferie. Det garanterer ligeledes, at du kan sammensætte en ferie, der harmonerer med dine kriterier. Det er tilfældet, hvad end du stiller meget specifikke krav eller du er åben overfor det meste ift. område, indlogering m.m.

Er du til italiensk vin?

Inden du drager afsted, så er det selvfølgelig en god idé at vurdere, om du faktisk er glad for italiensk vin eller ej. Hvis de italienske druer aldrig har haft din interesse, så er det ikke sikkert, at Italien er det rette rejsemål for dig, hvis der er tale om en vinferie. I denne sammenhæng har du heldigvis et væld af øvrige muligheder.

Er du i tvivl, så er der rig mulighed for at smage på flere italienske vine, inden du drager afsted. Det giver dig også mulighed for at vurdere, hvorvidt det er et italiensk vinområde, du skal besøge, fremfor eksempelvis et fransk, spansk eller tysk vinområde. Ift. vinområder er der heldigvis et væld af muligheder i Europa.

Udvid din vinhorisont med en vinferie til Italien

Hvis du er vovet, så kan du blot tage af sted på ferie til Italien. Der er ikke noget andet sted, der er bedre til at smage på italiensk vin, end på en ægte vingård i Italien. Det er en god måde at udvide din horisont på, hvis du ikke har gjort dig det store i italiensk vin endnu – eller du måske blot er nysgerrig på ét af områderne.