Lær fra fortiden med en tur til Auschwitz
Lær fra fortiden med en tur til Auschwitz

Dette indhold er sponsoreret

Nogle gange kan en udflugt være en måde at lære på. Rundt omkring i verden kan du finde destinationer, som har en historie, alle kan lære fra. Hvis du vælger at besøge disse destinationer, vil du højst sandsynligt opleve, at besøget både er en følelsesladet og givende oplevelse. 

En af disse destinationer er Auschwitz. Selvom det i dag er en velbesøgt seværdighed, så er Auschwitz også et sted, som kræver respekt og refleksion før, under og efter besøget. Ønsker du inspiration til et besøg i Auschwitz, så kan du læse mere her. Hellotickets tilbyder dagsudflugter fra Polens hovedstad Krakow, som kun ligger 1 time og 45 minutter fra Auschwitz. 

Der er meget at lære fra denne mørke tid i Europas historie, og et besøg til Auschwitz kan give dig et indblik i denne historie, selvom den ikke rar at blive mindet om. 

Hvad er Auschwitz?

Du har med garanti hørt navnet i løbet under historietimerne i folkeskolen, men hvis du har brug for en genopfriskning, kommer den her. Auschwitz er en koncentrationslejr, der senere blev en udryddelseslejr under Anden Verdenskrig. Lejren kan findes i Oświęcim, der ligger cirka 60 kilometer vest for Krakow. Koncentrationslejren har huset adskillige fanger, hvor en stor del var af jødisk oprindelse. Disse fanger blev dagligt udsat for hårdt fysisk arbejde, tortur og til sidst udryddelse på grusom vis. Når jøderne ankom til lejren blev de tatoveret på armen og på denne måde udsat for ydmygelse, da dette var imod deres religion. 

Auschwitz rummer på baggrund af dette en grim del af verdenshistorien og er dermed ikke et sted for sarte sjæle. 

Mærk efter 

Det er vigtigt, at du kun besøger koncentrationslejren, hvis du har mod på det. Du skal derfor ikke være bange for at sige fra, hvis du både før, under og efter dit besøg kan mærke, at det bliver for meget. Hvis du endelig beslutter dig for at besøge lejren, skal du derfor huske at trække vejret og forlade rummet, hvis du føler, at det bliver nødvendigt. Det er derudover også en fordel, hvis du besøger lejren sammen med nogen, du føler dig tryg ved, og som er klar på at snakke om besøget efterfølgende, så I kan bearbejde oplevelsen i fællesskab. Uanset om du er en sensitiv person eller ej, kan også betale sig at lave sin research hjemmefra, så du ved, hvad der venter dig. Men når det er sagt, kan man stadig godt få et chok, når man besøger stedet. 

Disse udflugter kan du vælge mellem

Hvis du endelig beslutter dig for at besøge Auschwitz, kan du booke en bustur fra Krakow, som tager dig direkte til koncentrationslejren. På denne tur får du en guidebog med i hånden, og så kan du selv gå rundt og se og opleve stedet. Denne mulighed er perfekt, hvis du ikke er til guidede ture. 

Du kan også vælge en all inclusive pakke, som også omfatter en bustur fra Krakow. Her besøger du alle tre områder af Auschwitz med en eksportguide, som kan fortælle dig om hele historien bag stedet. Denne mulighed er perfekt, hvis du ønsker at se og høre alt om Auschwitz. Du skal dog være forberedt på at få nogle ubehagelige historier at høre, men på samme tid vil disse historier også gøre dig klogere og give dig det fulde udbytte af besøget.

Hvis du vil kombinere din tur til Auschwitz med andre seværdigheder, så kan du booke en privat tur til Auschwitz og de berømte saltminer i Wieliczka på samme dag. Denne mulighed er perfekt, hvis du ønsker at få så meget ud af din tur som muligt, men du bør dog være forberedt på at være mættet for oplevelser, når du har besøgt koncentrationslejren. 

Find flere informationer online

Du kan læse meget mere om ture til Auschwitz og praktiske detaljer online. Her finder du informationer om åbningstider, hvordan du kan besøge lejren, hvordan du forbereder dig til dit besøg og meget mere. 

Du kan også læse mere om Auschwitz, så du er forberedt på den overvældende og til tider hårde oplevelse, det kan være at besøge et sted med så grusom en historie. 

Online finder du også en FAQ med oplysninger, som mange efterspørger, når de planlægger deres besøg til Auschwitz. 

Du kan booke forskellige busture til koncentrationslejren hele året rundt, så du har rig mulighed for at besøge denne sørgmodige seværdighed, når du planlægger en rejse til Polen.