Myter om solcreme: Sandt eller falsk?
Myter om solcreme: Sandt eller falsk?

Dette er sponsoreret.

Der findes mange myter omkring brugen af solcreme og hvordan det påvirker vores huds evne til at optage både den lækre brune farve – men også D-vitamin. I denne artikel vil vi derfor gennemgå nogle af de mest kendte myter omkring solcreme, så du ikke længere behøver at være i tvivl. 

Myte 1: Huden skal være rød, før den bliver brun 

Vi har sikkert alle hørt den mange gange før: Huden skal blive rød, før den kan blive brun! Det er dog ikke sandt. Når huden først bliver rød, er skaden faktisk sket. Det er derfor vigtigt at påføre solcreme, før du bevæger dig ud i solen, så du helt undgår at blive rød. 

Solcreme beskytter din hud, og det er vigtigt for at undgå hudkræft. Din hud er ikke lavet til at slikke sol på den måde, som vi gør det i dag. Solens stråler skal bestemt tages alvorligt! 

Myte 2: Solen rammer dig ikke i skyggen 

Mange tror, at solen ikke rammer dem, hvis de blot opholder sig i skyggen. Det er dog heller ikke sandt! Solen når igennem skyggen på mange måder, og du kan derfor faktisk også blive solskoldet, hvis du udelukkende opholder dig i skyggen. Du bør derfor altid påføre solcreme, når du opholder dig udenfor – også når solen er gemt lidt væk bag skyerne. 

Du stiller måske spørgsmålstegn ved, hvordan solens stråler kan nå dig i skyggen. Solens stråler bliver nemlig reflekteret hen på din hud fra sand, vand og andet. Husk derfor solcremen! 

Myte 3: Man får mere sol nær vandet

Det er korrekt, at man får mere sol nær vandet! Som nævnt før, reflekteres solens stråler i vand og derefter hen på din krop. Hvis du derfor opholder dig nær en stor pool eller havet, er der mange muligheder for at solens stråler reflekteres hen på dig i en stor grad. 

Husk derfor altid at påføre et ekstra lag af solcreme i ny og næ, såsom eksempelvis Sun Face Cream SPF 30, når du skal solbade ved havet eller ved poolen. Det kan også være en god idé, at give din hud en pause, når du skal solbade ved vandet ved at søge skygge. Brug eksempelvis også en ekstra stærk solcreme, når du opholder dig nær vand mens solen står højt på himlen.

Myte 4: Man optager ikke D-vitamin, når man har solcreme på 

Det er ikke korrekt, at man ikke optager D-vitamin, blot fordi man har solcreme på. Huden er stadig i stand til at optage den mængde D-vitamin, som du har brug for. Dette er derfor ikke en undskyldning for, ikke at påføre solcreme, når du opholder dig i solens stråler! 

Myte 5: Det er kun nødvendigt med solcreme, når solen er fremme på himlen 

Det er bestemt ikke korrekt, at det kun er nødvendigt at påføre solcreme, når man opholder sig i solen. Selv i efterårsmånederne, hvor solen gemmer sig en smule bag skyggerne, er det bedst at påføre solcreme. Solen kan nemlig ramme dig, selvom du tænker, at det er efterår og overskyet.