Øget popularitet hos badehotellerne stiger fortsat hos danskerne
Øget popularitet hos badehotellerne stiger fortsat hos danskerne

Med en serie i fjernsynet omhandlende badehoteller og et øget behov for at gøre noget for os selv og klimaet, stiger populariteten hos badehoteller fortsat. Der er ingen tvivl om, at 2020 bliver et rigtig godt år for badehotellerne i Danmark. Det er blandt andet TV2-serien, som har været med til at gøre opmærksom på de fantastiske niche hoteller rundt omkring i Danmark. For selvom der er et forholdsvist stort udvalg af badehotellerne rundt omkring i kongeriget, ja så er det langt fra alle, som kendte til deres måde at hygge om gæsterne på.

Læs denne detaljerede guide med de bedste badehoteller

Derfor er badehotellerne så gode for miljøet

Om badehoteller rent faktisk er gode for miljøet, kan man jo undre sig lidt over. Måske er de ikke i sig selv gode for miljøet, men lad os bare sige det ligeud, de er langt bedre end alternativet. At holde sig indenfor landets grænser er naturligvis altid at foretrække, hvad angår CO2 udslip. Det at sætte sig op i en flyver, har nemlig aldrig været en særlig god idé. Vælger du et badehotel, er det noget, som er forholdsvist tæt på, og de kan i hvert fald nemt tilgås i bil alle steder i landet.

Lokale råvare

Selvfølgelig hjælper det også på sagen, at badehotellerne OFTE benytter sig af lokale råvare, når de skal lave mad. Det gør nemlig, at der bliver sparet transport til deres fødevare, hvilket også er en stor ting. Derudover sikre det dig, at du får noget fantastisk og frisk mad, når du opholder dig på et badehotel i Danmark. Det er naturligvis forskelligt fra sted til sted, men overall og med vores erfaringer, er der altså rigtig lækker mad på langt de fleste badehoteller i vores fine lille land.

Det skal ikke kun handle om miljøet – Gør noget for dig selv

Det at komme lidt væk fra hverdagen, har selvfølgelig heller aldrig skadet. Badehotellerne er specielt oplagt at benytte om sommeren, da man kan ligge og slappe af nede ved stranden. Det er jo specielt afslapning, god mad, god vin og et godt selvskab, som virkelig gør at badehotels-oplevelse skiller sig ud fra mængden. Det er helt fantastisk at opleve nogle andre steder af Danmark, end man måske lige færdes til hverdag. Derudover bliver der på nogle badehoteller tilbudt forskellige behandlinger, som kan gøre opholdet en smule mere afslappet. 

Badehotellerne har det med at køre lidt af et “offline tema”. De stammer jo tilbage fra dengang, hvor man ikke bare lige trak en mobiltelefon op af lommen. Derfor er det langt fra heller alle hotellerne, som har TV og Wifi. Og det er faktisk en god ting, hvis man spørger eksperterne. Når man er væk fra hjemmet, skal man jo ikke sidde og checke arbejdsmailen eller sidde begravet i nyhederne hele dagen. Man skal ud og nyde naturen og hinanden.

Skal man tage på badehotel i Jylland eller på Sjælland?

For at sige det kort, så er der ikke noget rigtigt eller forkert valg. Det hele handler naturligvis om, hvad du/I gerne vil. Når det så er sagt, så skal man tænke meget på sin transporttid, og om man orker at transportere sig langt. Det er kan være rart at komme lidt væk fra sin faste landsdel, men hvis man ikke rigtigt orker at køre så langt, så er der altså også nogle rigtigt fede områder, hvad end man bor på Sjælland eller Jylland. De har i hvert fald begge nogle rigtigt skønne strande, og det er jo det, som det hele handler om. 

Jylland har nogle rigtigt skønne badehoteller ud til Vestkysten

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse for dig, at alle badehotellerne ligger ud til Vestkysten i Jylland. Til gengæld ligger de spredt over en stor del af kysten, med flest nord på selvfølgelig. Nordpå kommer der nemlig rigtig mange mennesker i løbet af sommeren, så det kan sagtens betale sig for dem at ligge der. Der er også rigtig mange flotte strande og en skøn natur deroppe, så det ville da også være fjollet andet. 

Badehotellerne på Sjælland (måske) lidt mere luksuriøse

Taget mængde af stjerner i betragtning Jylland Vs. Sjælland, så er Sjælland nok lidt foran. Her ligger der nogle rigtig fede badehoteller, som også tilbyder en masse forskellige behandlinger. Er man derfor til luksus og lidt mindre barsk, men stadig smuk, natur, så er Sjælland formentligt det helt rigtige valg. Her er der rig mulighed for at slappe af nyde hinanden i romantiske omgivelser.