Oplev Berlin og Hamburg
Oplev Berlin og Hamburg

Rejsen til Hamburg og Berlin

To nordtyske byer er populære rejsemål for danskerne. Nemlig Hamburg og Berlin. Berlin er og bliver den mest populære med titlen som hovedstad, men Hamburg trænger sig i dén grad også på. De har hver især noget, der trækker folk til. I 2013 blev de tyske transportregler liberaliseret. Dermed har det de sidste 7 år faktisk været meget billigt at besøge begge byer med tog, i ét og samme Tysklandsophold.

Denne billige billet kan dog kun fås på én afgang om morgenen, og tilbage igen om aftenen. Se mere på Deutsche Bahn’s hjemmeside. Den viser også busafgange. Det kan dog være godt med lidt grundig research, da priserne kan svinge fra dag til dag på samme billettype.Turen mellem Hamburg og Berlin er på 300 kilometer lange tur mellem Berlin og Hamburg er billigst, hvis man vælger bussen

Det er naturligvis også altid nemt at finde billige flybilletter på Momondo.

Oplevelser i Berlin

Berlinmuren                                                                                                                  

9. november er datoen, hvor Berlinmuren faldt. Så man kunne jo vælge perioden heromkring til en rejse til det nordtyske og få en indføring i historien. Muren blev opført under Den Kolde krig i 1961. I 1991 faldt muren, og dette markerede Tyskland genforening. Berlinmuren er et vigtigt historisk og politisk symbol, som er et must-see på jeres Berlin-tur.

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor er også én af de mest kendte seværdigheder i Berlin. Den smukke byport blev opført i 1791 og er et verdenskendt monument. Den er placeret centralt på Pariser Platz, syd for den tyske rigsdag, som bestemt også er et besøg værd. 

Berlin Zoo

Læg vejen forbi Berlin Zoo til en afslappende eftermiddag med dyr og frisk luft. Med sine 33 hektar er den Tysklands ældste og største zoologisk have.

Læs mere om alle seværdigheder i Berlin på rejsemediet Travelmore.

Seværdigheder i Hamburg

Havnens by

Hamburg er en travl havneby, og det er ikke mindst i det maritime område af den tyske by, der venter spændende oplevelser. Hamborg er nemlig kendt for sit store havnemiljø og talrige kanaler. Der er flere broer i Hamborg, end der er i Venedig og Amsterdam til sammen! Der er nemlig mere end 2500 broer, som krydser kanaler og floder. Hamborg kaldes derfor rent faktisk for Nordeuropas Venedig. Så hvad er mere oplagt end at opleve Hamborg fra vandsiden. 

Miniatur Wunderland

Snyd heller ikke jer selv for Miniatur Wunderland, der er en enorm modeljernbaneudstilling, der har ca. 1 million besøgende hvert år. Udstillingen er den største af sin slags i verden. 

Oplev bl.a. kørende biler og en lufthavn med lettende og landende fly. Der er også miniatureudgaver af kendte bygninger fra både Tyskland, Schweiz, Østrig, Italien og Skandinavien.

Hamborg er en by med masser at opleve. Du kan her læse mere om alle top 10 seværdigheder i Hamborg og alt hvad der er at opleve i den tyske havneby.