Oplev Bornholm
Oplev Bornholm

Sponsoreret indlæg

Mange danskere nyder hvert år en tur til Bornholm og det af god grund. Øen er af mange danskere kendt som Danmarks solskinsø. Men passer det nu også?

Faktum er ifølge TV2 (kilde) at Bornholm ikke er den eneste solskinsø. Faktisk har vi tre skønne øer i Danmark som kæmper om titlen som Danmarks solskinsø nummer 1. Det drejer sig om Bornholm, Samsø og Læsø som over de sidste par år har måtte dele titlen som den ø med flest solskinstimer på et år.  

Uanset hvad året byder på, så er det et faktum at Bornholm har markant flere solskinstimer om året, end landsgennemsnittet, som I kan nyde under jeres besøg på øen.

Med fakta på plads, er det tid til at se nærmere på hvilke muligheder der er for oplevelser på Bornholm. Vi har samlet en top-5 over de mest populære seværdigheder på Bornholm, som I med fordel kan besøge under jeres ophold på solskinsøen.

Top 5 seværdigheder på bornholm

1. helligdomsklipperne ved bornholms kunstmuseum

Helligdomsklipperne er placeret på den nordlige del af Bornholm. Et besøg ved Helligdomsklipperne er et kig ind i fortiden, da Helligdomsklipperne er et klippelandskab formet af bølgerne igennem mange tusindvis af år. I dag står der skarpe skær og granitsøjler tilbage.

Igennem tiden har bølgerne formet flere forskellige grottesystemer, hvor I har muligheden for at gå på opdagelse. Ja, I har faktisk muligheden for at gå 60 meter ind i grotterne. Helligdomsklipperne gemmer på en helt særlig naturoplevelse som skal opleves under jeres ophold på Bornholm.

2. Hammershus

På Bornholm finder I Nordeuropas største borgruin som samtidig også er en af Bornholms mest besøgte seværdigheder. Et must see for førstegangsbesøgende på Bornholm. Borgruinen gemmer på mange spændende fortællinger fra sine mere end 800 år på stedet.

Under jeres besøg på Hammershus har I muligheden for både at se nærmere på borgruinen inde og udefra samt besøge Hammershus Besøgscenter som kan give jer endnu flere oplysninger om den gamle borg.  I kan også bestille en rundvisning, hvis I vil have endnu mere ud af jeres besøg.

Læs mere om stedet her.

3. Hammerknuden ved Slotslyngen

Et yndet udflugtsmål på Bornholm er Hammerknuden ved Slotslyngen. Her finder I en helt særlig naturoplevelse, som vi ikke er vant til at se i Danmark. De imponerende landskabsformationer danner unikke rammer for flotte gåture. Så er I til vandring er det bare at tage vandreskoene på og komme afsted mod den nordlige del af Bornholm. 

4. Bornholms Rovfugleshow

Bornholms Rovfugleshow er et oplagt udflugtsmål for hele familien. Her kan I lade jer fascinere af fuglenes prægtige bevægelser og flotte fjerdragter. Centret har en lang række forskellige fugle som bliver luftet under de forskellige shows. I kan bl.a. opleve Gåsegribe, Afrikansk Flodørn og Amerikansk Tårnfalke. Før fugleshows vil der også være adgang til forskellige udstillingerne omkring fugle, hvor I også har mulighed for at opleve mindre fugle såsom silkehøns, papegøjer og ugler. 

Det er ikke uden grund at stedet er med på listen over de mest populære attraktioner på Bornholm. På Trustpilot har stedet ene 5-stjernet anmeldelser, hvor en bruger skriver:

”Det er super flot og fascinerende at se de fugle og andre dyr de har” brugeren fortsætter med at rose det engagerede personale.

Hvis I vil vide mere om stedet og planlægge jeres besøg kan I finde mere på stedets hjemmeside.

5. Dueodde Beach

En af Danmarks måske mest berømte strande befinder sig på Bornholm. Stranden er kendt for sit fine sand og det indbydende vand. Stranden finder I på den sydøstlige del af Bornholm. Så trænger I til en dag med afslapning og hygge er en dag ved Dueodde Beach helt sikkert et godt bud.