Rejs på et budget
Rejs på et budget

Artiklen er sponsoreret indhold

Har du behov for at trække stikket ud og tage en tur sydpå? Så behøver en rejse ikke nødvendigvis lænse din lønkonto og sende dig på en havregrynsdiæt. For selvom du er på SU eller har en lav indkomst, er der masser af muligheder for at rejse. De mange lavprisflyselskaber på markedet betyder nemlig billige flybilletter til dig. Og hvis du så ovenikøbet vælger at rejse uden for skolernes ferie, så kan du komme langt for ganske få penge. Her får du gode råd til at rejse på et budget.  

Find en billig rejser på nettet

Det er efterhånden længe siden, at rejser blev bestilt på rejsebureauer, for nettet er nemlig spækket med hjemmesider, der tilbyder billige rejser. Og hvad enten du er til storbyferie, landlig idyl eller sol og sandstrand, så har nettet lige hvad du leder efter – uanset hvor lille dit budget er. Du kan jo for eksempel starte ud med at tjekke de forskellige rejsetilbud ud her på siden.

Vælg en afbudsrejse

De billigste rejser, du kan finde, er for det meste afbudsrejser, og de er perfekte til de spontane oplevelser. Så er du lev i nuet-typen, som bare skal ud på eventyr uanset destination, så skal du vælge en afbudsrejse. Dog stiller en afbudsrejse også krav til dig som person, for du skal nemlig have lidt is i maven, for du kan nemlig ikke være sikker på, at du kommer til at besøge dine yndlingsdestinationer. Ligeledes skal du også være ret omstillingsparat, for du kan risikere at skulle med et fly meget tidligt om morgenen, ligesom der også er en risiko for, at flyveturen har et par mellemlandinger undervejs. Men ser du positivt på det hele, og tager du en mellemlanding som en oplevelse, så kan en afbudsrejse give dig masser af fede ferieminder til en meget lille pris.   

Bestil dine flybilletter på det rette tidspunkt

Er du ikke meget for afbudsrejser, og har du set dig varm på en bestemt feriedestination kan du stadig spare gode penge, hvis du timer købet af dine flybilletter. Priserne på flybilletterne ændrer sig nemlig konstant, og prisen på billetterne i dag kan være en helt anden i morgen. Før i tiden var det faktisk smartest at bestille flybilletterne i sidste øjeblik, da flyselskaberne dumpede priserne i håb om at få fyldt flyet. Sådan er det dog ikke længere, for med blandt andet forretningsrejsende og en stigende rejseaktivitet, er der ikke længere behov for at sænke priserne på flybilletterne.

Men hvornår det bedst kan betale sig at købe flybilletterne, er der ret delte meninger om, og de forskellige søgemaskiner giver forskellige bud på det helt rette tidspunkt. Men en tommelfingerregel er, at du skal købe flybilletterne inden for 6 til 8 uger inden, du gerne vil afsted. Vil du derfor gerne på ferie i industriferien, bør du allerede overveje at købe billetterne i maj måned.

Finansier rejsen med et kortfristet lån

Hvis der ikke er penge til at tage ud og rejse, vil det til en hver en tid være det mest ansvarlige at vente til, du har råd til at rejse. Men hvis du vægter de gode oplevelser højere end en kortvarig gæld, så kan et kortfristet lån hjælpe dig på den korte bane. Du bør dog altid huske på, at et lån betyder, at du har færre penge i de måneder, hvor du afdrager på lånet.