Rejser og økonomi: Hvad skal jeg betale med?
Rejser og økonomi: Hvad skal jeg betale med?

Sponsoreret indhold

Som rejseentusiast kan du forberede dig på en rejse på mange forskellige måder. En del af forberedelserne omhandler økonomi på den ene eller anden måde. Du skal ikke kun tænke over, hvor mange penge der skal sættes af til de forskellige poster. Lige så relevant – eller næsten – er det at tænke i forskellige betalingsmetoder. Er du også i tvivl om, hvorvidt det er klogest at betale med kontanter eller betalingskort i udlandet, så fortsæt læsningen.

Brug så vidt muligt dit betalingskort

Stort set alle unge, voksne og ældre råder over et eller flere betalingskort, så hvorfor ikke bruge disse på rejsen? Der er typisk tale om internationale betalingskort, som kan bruges i hele verden. Det er bl.a. muligt med MasterCard og VISA, som er de største spillere inden for dette. I de fleste tilfælde vil du kunne benytte dig af gebyrfri kortbetaling i udlandet. Du må dog påregne, at en evt. dårlig kurs vil kunne medføre lidt merudgifter. For at holde udgifterne nede bør du vælge betaling i den lokale valuta, hvad enten det er USD, EUR eller noget helt tredje.

Giver det mening at medbringe kontanter?

Antager vi, at du skal besøge en mere eller mindre moderne destination, så er der grænser for, hvor mange gange du vil blive nægtet at betale med kort. Det er dog alligevel rart at have lidt kontanter med, så man også kan handle på små frugtmarkeder, strandbarer og diverse mindre forretninger. Grundet fare for tyveri bør du aldrig have flere penge på dig end højst nødvendigt. Inden du drager afsted på udflugt, bør du derfor overveje, hvor mange penge du har brug for til de planlagte aktiviteter.

Pas på dine penge

Selvom man på rejser skal have lov til at koble hjernen fra og slappe af, så må man ikke glemme sin sunde fornuft. Med det prøver vi at fortælle dig, at du skal passe godt på dine penge, da der desværre findes mange mennesker med mindre gode hensigter. I rigtig mange lande står turister i høj kurs blandt lommetyve, hvorfor det bestemt giver mening at være på vagt. Det ville jo være ærgerligt, hvis en tyv skulle gå hen og ødelægge din længe ventede ferie med familien.

For at undgå tyveri bør du gøre brug af følgende guldkorn:

  1. Hav aldrig flere penge på dig end højst nødvendigt
  2. Efterlad ikke værdier uden opsyn
  3. Gør brug af sikkerhedsboksen på hotellet (hvis der findes sådan en)
  4. Gem ikke dine værdier ét sted

Hvad gør du for at undgå tyveri i udlandet?