Sådan får du en mere klimavenlig hverdag
Sådan får du en mere klimavenlig hverdag

Dette indhold er sponsoreret

I disse tider er det nærmest uundgåeligt at blive suget ind i den store klimadebat. Vi vil alle gerne gøre vores til at redde kloden, men samtidig virker det uoverskueligt at skulle lægge hele vores liv om.

Man kan gøre alverdens store og små ting for at hjælpe klimaet. Faktisk så mange at det kan være svært at finde rundt i, hvad der virker. Her får du derfor tre tips til, hvordan du med små ændringer i dit liv kan leve mere klimavenligt.

Dette skal ikke ses som en løftet pegefinger, men de skal tværtimod være en hjælp til dig, så du kan finde ud af, hvordan du bedst muligt kan minimere din egen CO2-udledning.

Sørg for, at der kommer grøn energi ud af dine stikkontakter

En af de ting, der bidrager til et stort klimaaftryk, er den strøm, vi alle bruger i hverdagen. Den er som udgangspunkt umulig at undvære, og det behøver vi faktisk heller ikke – så længe vi sørger for, at vi bruger grøn strøm i stedet for sort.

Det er ikke altid lige nemt at gennemskue, hvor vores strøm kommer fra, men det vil elselskabet blue energy nu lave om på. De giver hver måned deres kunder et overblik over, hvor strømmen i deres hjem kommer fra. Samtidig siger de, at deres egen elløsning er 100 % klimavenlig. Så behøver man ikke længere at undre sig over, hvor den strøm, man bruger, faktisk kommer fra.

Læs mere om Blueenergy, og se om det kunne være god løsning for din husstand.

Klimakompensér når du rejser

Det er ikke nogen hemmelighed, at flytrafikken er en stor synder i det samlede klimabillede. Alligevel er den svær at undvære – især i en verden, der er så globaliseret som vores. 

Forskere arbejder på højtryk for at udvikle teknologier, der kan gøre det klimavenligt at rejse. Det kræver dog både en stor indsats og masser af penge. Den udvikling kan du faktisk selv være med til at hjælpe på vej. 

Mange bus-, tog- og flyselskaber giver dig muligheden for, når du køber en billet ved dem, at betale et mindre beløb ekstra, der 100 % går til formål, der har med klimakampen at gøre. Ved at kompensere for din billet, kan du derfor rejse med lidt bedre samvittighed.

Væn dig af med at købe nyt hele tiden

Det sidste råd er nok det simpleste af alle. Vores forbrug er en af de ting, som vi ikke nødvendigvis tænker på som en af de værste syndere i vores eget klimaregnskab, men det er det. Det er heldigvis også en af de ting, som vi nemmest kan gøre noget ved.

Grunden til, at vores forbrug ikke virker så slemt, er, at det meste af CO2-udledningen ikke foregår, mens vi ejer et produkt, men under produktionen af selve produktet. Derfor kan det være en god idé at overveje en ekstra gang, om du virkelig har brug for en splinterny telefon på trods af, at den gamle stadig virker som den skal.