Sådan håndterer du en flyforsinkelse
Sådan håndterer du en flyforsinkelse

Flyforsinkelser. Selv om det nødigt er sådan, at nogen forestillede sig, at de skulle starte eller slutte deres rejse, så kan det desværre ske. Men forberedelse er alting. Så for ikke at lade det ødelægge stemningen, er det vigtigt, at du ved, hvordan man griber situationen an.

Tag en dyb indånding

Det kan måske lyde helt banalt, men det er vigtigt, at du tager en dyb indånding. Selv hvis det kan virke frustrerende, vil det være bedre for dig og de mennesker, du skal have kontakt med på din vej, hvis man forholder sig roligt. Der er kun så meget, som du selv eller kontaktpersonerne kan gøre.

Henvend dig til flypersonale

Som udgangspunkt er det vigtigt, at du først og fremmest henvender dig til personalet i lufthavnen og spørger ind til, hvad problemer er. Hvis du allerede står ved gaten, er det personalet her, du skal kontakte. Hvis du i stedet ikke er tjekket ind endnu, og du bliver mødt af en SAS piloter-strejke eller et andet problem, så skal du i stedet henvende dig ved skranken for det specifikke flyselskab, du gør brug af. I denne artikel bruger vi SAS som eksempel for lethedens skyld.

Tag ikke imod den første voucher

Som tommelfingerregel skal du heller ikke tage imod den første og bedste voucher, som de vil give dig. Hvis du tager imod den første form for godtgørelse, kan det nemlig betyde, at du mister retten til at din flyerstatning eller anden form for flykompensation i form af penge.

Det vil sige, at hvis SAS kommer og tilbyder dig en voucher, skal du sige nej i første omgang. Det gør ingen forskel, om det er en flyforsinkelse eller flyaflysning i dette tilfælde.

Kend dine rettigheder

Som dansker har du visse rettigheder, som EU sikrer dig. Hvis du oplever strejke af SAS piloter eller flyforsinkelse på grund af tekniske problemer, skal du dog stadig være opmærksom på visse ting.

Flyafstand, ventetid, placering af flyselskabets hovedsæde og de egentlige omstændigheder er bare få af facetter, der er med til at afgøre, om du er berettiget kompensation. En god hjemmeside til at læse mere om dette kan fx være Airhelp.

Airhelp er eksperter på området og har en masse gode artikler til rådighed. Du kan også bruge deres tjeneste, hvor de klarer alt arbejdet for dig – de tager kun et gebyr, hvis du rent faktisk får din kompensation for forsinket fly. Og så taler de dansk!

Investér i en ny rejse

Med flykompensation kan du få helt op til 600 euro tilbage. Så hvorfor ikke investerer dem i endnu en rejse? Vi er helt enige i ”At rejse er at leve”, og vi synes ikke, at en dårlig oplevelse skal gøre, at du ikke giver dig ud på eventyr igen. Her på siden viser vi dig allerede, hvordan du finder de bedste afbudsrejser.

Med afbudsrejser kan du spare utroligt mange penge på feriedestinationer, der allerede er populære blandt danskerne som Spanien, Tyrkiet og Grækenland. Afbudsrejser er også en god mulighed til at tage en chance og flyve et sted hen, enten alene eller med venner og familie, som du aldrig har oplevet før.