Skal man tage til udlandet ved ønsket om kunstige tænder?
Skal man tage til udlandet ved ønsket om kunstige tænder?

Sponsoreret indhold

Langt de fleste danskere har flotte og sunde tænder. Dette kan vi takke det store fokus på tandpleje, regelmæssige tandeftersyn og en sund kost for. Desværre er der en mindre procentdel af befolkningen, der lider af alvorlige tandproblemer. I den mindre alvorlige boldgade findes der misfarvede tænder, der i de fleste tilfælde kan reddes med en professionel tandblegning og øget fokus på mundhygiejne. Der findes dog også mere alvorlige problemer i form af manglende og / eller dårlige tænder. Sidstnævnte udfordringer kan skabe et reelt behov for kunstige tænder.

Er du blevet gjort opmærksom på, at dine tænder ikke kan reddes, så bør du overveje at få lavet kunstige tænder. Spørgsmålet er så bare, om de skal laves i Danmark eller i udlandet. Vi kommer med nogle input omkring dette her.

Hvor rejser danskerne hen for at få lavet tænder?

Selvom det oplagte ville være at opsøge den lokale tandlæge, når der skal laves en tandbehandling, så er der af forskellige grunde også mange, der vælger at rejse til udlandet. Den største motivation dertil handler om økonomi. Ofte kan man nemlig spare anseelige beløb ved at få lavet større tandindgreb i udlandet.

Tyskland, Polen og Tyrkiet er blot nogle af de lande, vi danskere rejser til, når behovet for en større tandbehandling opstår, og det skal være så billigt som muligt. Her bliver du måske mødt af priser, der er 30-40 % lavere end de danske, men pas på. Det er ikke altid en god idé at få lavet store – og vigtige – tandbehandlinger i udlandet.

Derfor skal du vælge en dansk tandlæge på dansk jord

I princippet vil du kunne booke hotel og fly i dag og tage afsted i morgen, hvis du beslutter dig for at få lavet dine tænder i udlandet. Måske er det en ny tandprotese, du er på udkig efter, idet du har mistet en eller flere tænder. I den anledning må du ikke undervurdere, hvilke fordele der er ved at vælge en dansk tandlæge til fordel for en udenlandsk en af slagsen.

Der er ingen regler uden undtagelser, men som udgangspunkt opnår du følgende ved at vælge en dansk tandlæge:

  • Du skal ikke bekymre dig om sprogbarrierer
  • Du sparer en masse rejsetid
  • Du får typisk en længere garantiperiode
  • Du er sikret en formaliseret klagemulighed
  • Du er dækket af en omfattende patientforsikring

Din tandlæge kan helt sikkert komme på endnu flere fordele. Tandprotese, tandimplantat eller tandkrone? Du kan få lavet det hele hos en tandlæge i Danmark uden at blive ruineret. Vægt altid tryghed og faglig dygtighed højere end noget andet for et godt resultat og en god oplevelse.