Tag på ferie der kører på skinner
Tag på ferie der kører på skinner

Sponsoreret artikel

I takt med den stigende fokus på klimaftryk, er flyrejser hurtigt blevet sat under luppen for at være særligt forurenende. Prøv i stedet at tage en tur igennem Europa med Interrail, og hold ferie på en anden måde. Vi giver dig et par idéer til ruter herunder, og hvorfor du burde vælge at tage toget næste gang.

Et par gode råd til turen

Når man bestiller et interrail pas, så kan man godt blive fortryllet af de mange stop, man kan nå på kort tid. Man kan nå at besøge så mange forskellige byer, at man slet ikke ved, hvor man skal begynde henne. Men sørg for ikke at vælge flere byer, end du kan holde til. Selvom det lyder fedt at se 7 byer på 14 dage, så er det ikke lang tid, du rent faktisk får til at opleve byen, hvilket jo er det mest magiske ved turen. Forsøg at sætte én dag af til ind- og afrejse, og mindst 2-3 dage i byen, for at finde de små gader med den fede kultur.

Derudover er det vigtigt at forberede sig på at have underholdning nok til turene. Selvom det er byerne, man glæder sig mest til, så er togturen en stor del af rejsen, og den kan være mindst lige så flot. Så undersøg, hvor togturen specielt er flot, og se om du kan finde øjeblikke til at kigge ud af vinduet. Nu til ruterne:

Oplev Østeuropa

  1. Warszawa
  2. Prag
  3. Budapest
  4. Ljubljana
  5. Berlin

De færreste får taget en tur til Østeuropa med familien, fordi Spanien, Italien eller Frankrig er noget man kender og elsker. Men derfor kan det være et friskt pust at opleve de flotte gamle byer spredt rundt omkring i hele Østeuropa.
Start i Warszawa, hvor du vil blive omgivet af en rig madkultur, du helt sikkert vil have en bid af. Udforsk også gerne de dele af byen, der har været præget af 2. verdenskrig og hvordan de er genopbygget derfra. Tag derefter toget til Prag, og oplev en flot by med masser af historie, og endnu bedre mad. Næste stop er Budapest i Ungarn, der har helt unikke oplevelser, med både den gamle og den nye bydel, Buda og Pest. Derefter kan du tage til Ljubljana i Slovenien, og besøge Lake Bled. Der er mulighed for at tage et dyp i søen eller udforske de flotte slotte i området. Slut i Berlin, hvor du kan nyde den mangfoldige tyske kultur, og tage til kæmpe kræmmermarkeder. Her finder du også Dong Xuan centeret, der bliver kaldt Mini-Asien af en grund.

Kort og godt

  1. Amsterdam
  2. Lille
  3. Bruxelles
  4. Köln
  5. Bremen

For nogle kan togturen godt virke lang, hvis man skal nå rundt til forskellige byer i hele Europa. Med denne korte tur kan du opleve forskellige kulturer på kort tid, så du kan bruge mere tid i byerne og mindre i toget.

Amsterdam byder på en unik bystruktur med små broer rundt omkring i hele byen. Madkulturen i Amsterdam er præget meget af den store produktion af grøntsager landet har trods dets lille størrelse. Efter nogle fortryllende dage i Amsterdam, går turen til Lille, der byder på fransk, når det er bedst. Selvom Eiffeltårnet ikke er i syne i byen, så er turisterne også efterladt i Paris, så du kan nyde en mere autentisk version af det franske liv. Små bagerier fylder gaderne med duften af nybagte croissanter, mens lyden af lange frokostpauser og den tilhørende snak bliver baggrund for en unik oplevelse. Turen går nu til Bruxelles, hvor du kan få slukket din chokoladesult med Europas bedste chokolade. Efter du har tjekket Europa-Parlamentet, kan du tage på pubcrawls og opleve det rige natteliv. Derefter stopper toget i to tyske perler, nemlig Köln og Bremen. Her får du en mere sydlig smag af Tyskland i Köln, for så at slutte af i flotte Bremen, der byder på rig kultur og masser af historie. Det er en by, du ikke vil misse.

Selvom turene oftest er langt billigere end i syden, så vil der altid være en masse udgifter til mad, Airbnb osv., som man ikke lige får tænkt på. Du kan hurtigt finde små lån online, der kan give de sidste midler, du mangler til turen. Så kan du holde ferie uden at tænke på pengene, som man burde!