Thailand: 7 overraskelser til din bucket list
Thailand: 7 overraskelser til din bucket list

Artiklen er en annonce

Har du allerede planlagt at spise pad thai til du segner og er der booket bådtur til snorkelhuller og bountyøer? Læs med og bliv klogere på alt det, du måske ikke vidste, du skulle drømme om, når du rejser til Thailand. Se de aktuelle Rejser til Thailand hos Stjernegaard.

Teltferie med upgrade

Glamping – den fine kombi af camping og luksus – hitter mere end aldrig før, og Thailand er i særdeleshed med på noderne, når det gælder glamping. Nyd fx et par dage i safaritelt i Khao Yai National Park blandt grøn jungle, vandfald og vilde dyr og lad sanserne bliv bombarderet med fuglefløjt, cikadernes skræppen, en smuk stjernehimmel og forfriskende morgendug. En rejse til Thailand, som du sikkert ikke havde tænkt den.

Paradisets have i Krabi

Railey Beach er et must, når du rejser til Krabi, og stranden skuffer såmænd heller ikke. Slet ikke! Men der er mere til Railey Beach en dovent livsnyderi. Er du klar på et lille eventyr, så hop i de fornuftige sko og gå i retning af Railey Viewpoint. Nyd udsigten for en stund og fortsæt så til Princess Lagoon. Her er tale om en udfordrende tur, der giver sved på panden, men anstrengelserne er hurtigt glemt, når den smukke lagune, omringet af klipper og grønne træer, åbenbarer sig. Snup en velfortjent svømmetur, nyd stilheden og gå derefter tilbage til stranden en oplevelse rigere.

Toppen af Bangkok

Det kan være svært at skabe sig et overblik over en storby med 10 millioner indbyggere, men skal du prøve, kan du meget vel gøre det fra toppen af King Power Mahanakhon, hvor du har udsigt til Bangkok i 310 meters højde. Lider du ikke af højdeskræk, kan du intensivere oplevelsen yderligere med en tur på glasgulvet, hvor du kan kigge direkte ned på gaden.

Tour de vandfald på Koh Kood

Stik af til en af Thailands yderligst beliggende øer i Siambugten, Koh Kood, og suppler det gennemførte strandliv med et par små eventyr til øens midte, hvor tre bedårende vandfald udgør posterne til en skøn skattejagt i naturen. Tag en dukkert ved Klong Chao, øens største vandfald, nyd stilheden ved Secret Waterfall, også kendt som Huang Nam Kaew, hvor klippesider, lianer og frodige planter omgiver det rislende vandfald – eller tag turen til Klong Yai Kee, hvor du både kan bade, meditere eller smide dig på klipperne, alt efter hvor meget tryk, der er på vandfaldet den pågældende dag. 

Flydende indkvartering i Khao Sok National Park

Khao Sok National Park er en af Thailands mest fortryllende stykker natur. Et naturlandskab hvor 70 meter høje træer, 250 millioner år gamle klippeformationer, grotter og en kæmpe sø udgør kulissen, mens elefanter, aber og et utal af fugle har deres daglige gang her. Nationalparken er i sig selv et besøg værd, men skal det være ekstra særligt, så indkvarter dig på den flydende lodge, 500 Rai. Fra din terrasse kan du hoppe direkte i en kajak og padle rundt i søen, og mærker naturens nærvær og cyklus det spæde morgengry til mørket falder på og åbenbarer en stjernespækket nattehimmel.    

One night in Bangkok

Tuk-tuk’en er for Bangkok hvad ”Yellow Cab” er for New York. Med andre ord: Snyd ikke dig selv for en hel særlig køretur blandt osende gadekøkkener, blinkende lygter og trafikalt virvar, når du rejser til Thailand. Foruden at fragte dig fra A til B kan du hoppe på en tuk-tuk og få en sightseeing oplevelse ud over det sædvanlige. Sus gennem Chinatown, stop op ved Wat Pho og nyd aftenstemningen omkring templet og lad din guide vise jer de største og mest lokale smagsoplevelser.

Almisser i morgengryet

Der er orangeklædte munke er at finde over stort set hele Thailand, men hvor andre ynder at sove længe, er munkene mest aktive i de tidlige morgentimer mellem 5 og 6, hvor de går deres morgenrunde og samler almisser. Det daglige ritual skal ikke ses som tiggeri eller velgørenhed. Faktisk er det i høj grad de menige thaier, der glædes ved at vise deres respekt over for munkene og buddhismen, når de donerer mad til munkene – og du kan også få fornøjelsen! Husk blot på, at her er tale om en religiøs praksis, hvilket betyder, at du bør have skuldre og knæ dækket til og fjerne solbriller, hat og lignende. I tvivl? Så se hvordan thaierne griber det an.

Husk, at det altid er en god idé at holde øje med Udenrigsministeriets rejsevejledninger, når du overvejer en rejse til Thailand.