Topaktiviteter at foretage sig i Danmark
Topaktiviteter at foretage sig i Danmark

Danmark er som bekendt et dejligt land, og det kan være svært at begrænse sig, når man skal planlægge sin ferie rundt i kongeriget.

Derfor har vi her sammensat en lille liste over de rejsemål, du bør inkludere, når du skal til at på farten. Man har trods alt kun så og så meget tid til rådighed. 

  1. Skagen & Råbjerg Mile

Det nordligste af Danmark trækker årligt hundredtusindvis af turister til fra ind- og udland, og det er forståeligt. Skagen er en perle af en by, og det er altid en oplevelse at se Skagerrak og Kattegat ramle sammen ved spidsen af Grenen. I samme ombæring bør man tage turen forbi Råbjerg Mile, der er Danmarks største vandreklit, og det nærmeste, man kommer en ørken herhjemme. 

  1. Sort Sol over Vadehavet

Vadehavet er et helt særligt område, der er beskyttet af UNESCO. Plante- og dyrelivet er noget for sig, og de mange fugle på træk er en guldmine af oplevelser for amatørornitologer fra hele verden. På intet tidspunkt kommer det bedre til udtryk, end når der er “Sort Sol” til henholdsvis foråret og efteråret. Her kan man se de såkaldte “stæretræk”, hvor op til hundredtusinde stære tegner mønstre på himlen, og til tider skygger for solen – deraf navnet. 

  1. Kano på Gudenåen

For de, der gerne vil have lidt mere aktivitet, der kan man varmt anbefale en kano på Gudenåen. Denne tur tager dig igennem nogle af Danmarks smukkeste naturområder, og du vil samtidig få dig en god gang motion, især hvis strømmen er på den hidsige side. Så husk madpakken, eller læg til land ved en af de mange, hyggelige spisesteder langs åen. Det er obligatorisk at bære redningsvest, når du sejler på Gudenåen. 

  1. Tivoli

En liste uden Danmarks mest populære turistmål vil ikke være helt komplet. Den gamle have i hjertet af København byder både på lækre spisesteder, moderne forlystelser, som for eksempel Det Gyldne Tårn og Dæmonen. I efterårsferien vil du kunne nyde det hårrejsende Halloweentema, mens juletiden også forvandler Tivoli til det smukkeste vinterlandskab. Der vil også være koncerter hver fredag i løbet af sommeren til det passende betitlede Fredagsrock, som byder på et hav af både danske og internationale stjerner.  

  1. Hærvejen

For de vandrelystne kan man altid anbefale en tur op langs Hærvejen, der er flere hundrede kilometers sti op gennem Jylland. Den bringer dig blandt andet forbi Hærulfstenen ved Rødekro, der er en ældgammel runesten, dateret omkring år 900. Også her vil man kunne stoppe og få en bid smørrebrød ved de mange, hyggelige kroer langs ruten.