Tre planlægningstips til din første dykkerferie
Tre planlægningstips til din første dykkerferie

De fleste berejste danskere har prøvet kræfter med mange forskellige ferieformer. Du har sandsynligvis allerede prøvet at campere, været på solferie og måske også været en tur på ski, men har du også været på dykkerferie? Hvis ikke, så er det på tide, at du stifter bekendtskab med denne populære og mindeværdige ferieform.

At skulle opleve en helt ny og hidtil ukendt ferieform er altid forbundet med en masse nerver. Endvidere vil man typisk stille spørgsmålstegn ved, hvor man skal tage hen, hvad man skal være opmærksom på osv. osv. Af følgende grund bringer vi her en masse gode råd til at planlægge en ferie i dykningens tegn. Dette burde gøre din planlægning en hel del mere overskuelig.

Destination

En af de første og sværeste opgaver er at lægge sig fast på en destination. For hvor skal man rejse hen for at dykke? Det kommer meget an på budget og ønsker. Der er dog nogle destinationer, der er mere oplagte at fremhæve end andre. Kigger man lidt på, hvilke destinationer der byder på det flotteste og klareste vand, mest fascinerende fisk og det bedste klima, så kan man ikke undgå at fremhæve følgende:

  • Egypten
  • Maldiverne
  • Bahamas
  • Fiji
  • Panama
  • Sudan

Set med økonomiske briller, så vil førstnævnte destination måske være den mest oplagte. Egypten er nemlig et billigt sted at rejse hen og dykke. Du kan f.eks. besøge Hurghada eller Sharm el-Sheikh, hvis du vil på en skøn dykkerferie på budget. DIVEIN.com præsenterer dig for endnu flere destinationer på deres hjemmeside. Hop ombord på en af de fantastiske liveaboards og få en uforglemmelig oplevelse. En liveaboard beskrives bedst som et flydende hotel.

Køb eller leje af dykkerudstyr

Skal du langt om længe på en dykkerferie, så skal du selvfølgelig gøre dig nogle tanker om dykkerudstyr. Man kommer nemlig ikke ud at dykke i nogle af verdens mange fantastiske have, hvis man ikke har udstyret i orden. Rækker din økonomi til selve dykkerferien, men har du ikke midler til at købe nyt og dyrt dykkerudstyr, så kan du evt. leje udstyret ved destinationen. Det er billigst her og nu, men på sigt vil det være mere rentabelt at eje ens eget udstyr. Dog er der naturligvis også noget praktisk ved at leje udstyret, da man derved slipper for at fylde kufferten med alt fra våddragt og maske til snorkel og finner.

Hold dig frisk (og ædru) på rejsen

Skal du have det maksimale ud af din kommende dykkerferie, så er det en god idé at gå op i de små detaljer. Dykning er både sjovt og fascinerende, men det er også en seriøs sport, hvor man skal være opmærksom og frisk. Derfor bør man forud for en session sove nok og godt, spise en god portion mad og indtage masser af væske. Derudover fraråder vi, at man indtager alkohol på en dykkerferie. Der sker ikke noget ved at drikke en enkelt øl, men drikker du dig fuld dagen inden en session, så kan det ende galt. Du skulle nødig komme til at indgå i den kedelige statistik omkring dykkerulykker, så tag dig nogle forholdsregler.