Tre romantiske byferier med kæresten
Tre romantiske byferier med kæresten

Dette er sponsoreret indhold

Hvis dig og kæresten i lang tid har gået og haft brug for at have lidt mere kvalitetstid sammen, kan en forlænget weekend til en af Europas smukke storbyer være den oplagte løsning. Hvis du bestiller ferien lidt ude for sæsonerne, kan du ofte få relativt billige flybilletter og hotelværelser. Hvis I stadig lige mangler de sidste lommepenge til ferien, kan smarte sms lån hjælpe jer godt på vej. Artiklen her giver tre eksempler på romantiske storbyer, der er oplagte at se med kæresten. 

Vad Paris’ smukke gader tynde

Paris er kendt for at være en af de smukkeste – hvis ikke den smukkeste – og mest velholdte byer i verden, og det er en af de byer, alle bare skal have set. Fra Danmark er flyveturen hurtigt overstået, og hvis du foretrækker bus, kan det også lade sig gøre. Paris er opdelt i 20 arrondissementer, og det er næsten lige meget hvilken af dem, du befinder dig i – gaderne og bygningerne er flotte og detaljerede overalt. Derudover er der selvfølgelig attraktioner som Eiffeltårnet, Louvre, Notre Dame, Sacre Coeur og mange flere, du ikke må gå glip af, når du er i Paris. Paris er en kæmpe by, men da hele byen er så overdådig og romantisk, kan det betale sig at gå rundt så meget, du kan. Dog har de et effektivt metrosystem, hvis jeres batterier er flade. Ingen romantisk kærestetur uden middage i byen, og her er Paris også kendt for at have nogle af verdens bedste restauranter med klassiske franske retter. 

Gå på opdagelse i tusinde år gamle ruiner i Rom

Rom er ligesom Paris enormt smuk, men på en lidt anden måde. Gaderne er mere slidte og flere steder ligger der ruiner på cirka to tusinde år, men charmerende er det i den grad også. Om aftenen får byen et gulligt skær fra gadelygterne, og de gamle stenbygninger bliver blot endnu flottere. Selvom det på forhånd kan virke næsten uoverskueligt at se alle de mange attraktioner i Rom, er det faktisk en af de byer, hvor du relativt nemt kan gå rundt og se det hele. Colosseum, Pantheon, Vatikanet og Den Spanske Trappe er i hvert fald steder og bygninger, du bare skal opleve, når du er i Rom. Når benene så bliver trætte, kan I altid sætte jer ned og få et klassisk og lækkert italiensk måltid. I Rom kan du være sikker på, at pastaen altid er hjemmelavet, og at der er kælet for alle råvarerne – i hvert fald hvis du lige går få 100 meter væk fra de allerstørste turistfælder. 

Kobl badeferie sammen med byferie i Barcelona

For nogle mennesker kan flere dage i en storby godt blive lige hektisk nok, hvorfor det kan være rart med lidt afveksling. I Barcelona kan du lige netop få dette. Stranden i Barcelona er nemlig praktisk talt en del af centrum, og det er derfor enormt let at koble badeferie sammen med storbyferie i Cataloniens hovedstad. At tage til Barcelona udelukkende for at bade, vil dog næsten være ærgerligt, for byen selv skal også bare opleves. Den berømte og afdøde arkitekt Gaudi præger store dele af byen med flotte og vanvittige bygninger. Mest berømt er selvfølgelig hans mesterværk, Sagrada Familia, der, på trods af at være påbegyndt i 1882, stadig ikke er færdigbygget. Parken, Park Güell, er også en af Gaudis mest berømte områder, som også er et besøg værd. Hvis I er store fodboldfans kan en rundtur på Europas største fodboldstadion, Camp Nou, med plads til næsten 100.000 tilskuere i den grad også anbefales.