Værdifuld viden om at rejse med klapvogn
Værdifuld viden om at rejse med klapvogn

Betalt indhold

Klapvognen er praktisk at have med, når du skal rejse med dit barn. Heldigvis er det ofte tilladt at have den med i både fly, tog og bus.

Vær dog opmærksom på, at der gælder særlige regler, og de varierer alt efter, om der er tale om privat eller offentlig transport. Derudover spiller barnets alder også ind.

Rejser med fly: Må man tage klapvognen med?

Ofte kan man have sin klapvogn med hos de fleste flyselskaber, uden at det kræves, at man betaler ekstra for det.

Hos nogle flyselskaber er det gratis at medbringe enten en klapvogn, barnevogn eller en autostol foruden den inkluderede bagage. Det er dog ikke alle steder, da der er flyselskaber, der kræver, at du betaler ekstra for det.

Reglerne fra flyselskab til flyselskab er nemlig forskellige, og der er ofte også forskel på, hvad reglerne er, alt efter hvor gammelt dit barn er. Derfor er det en god idé at tjekke reglerne hos flyselskabet, inden du bestiller din billet.

Desværre er det ikke altid, at bagage behandles pænt i lufthavnene. Skal du købe en klapvogn, der er god at rejse med, bør du derfor vælge en af de billige klapvogne, da du risikerer, at den udsættes for knubs under rejsen.

Rejser med tog: Må man tage klapvognen med?

Du kan gratis tage din klapvogn med i toget i Danmark. Der er dog en regel om, at du faktisk skal bruge den til at transportere et barn i.

Hvis du skal have den med i et InterCity-, InterCityLyn- eller Interregional-tog, er det et krav, at du har en pladsbillet til vogne. Den kan du blot bestille på DSB’s hjemmeside uden beregning.

Rejser du i stedet med Regionaltog, Øresundstog eller S-tog, er det ikke et krav, at du har købt en pladsbillet. Her kan du frit have din klapvogn med, hvis der er plads i flexrummet. Det er gældende for både DSB og andre selskaber.

Rejser med bus: Må man tage klapvognen med?

I Danmark er det altid tilladt at have både klap- og barnevogne med i offentlige busser. Endda helt uden, at du skal betale for det. Dog kræver det, at der faktisk er plads til den i bussen.

Hvis du skal køre med et privat busselskab, som f.eks. kunne være FlixBus, er det busselskabet selv, der dikterer reglerne.

Både regler og priser varierer fra selskab til selskab, hvorfor du skal sørge for at undersøge dette på forhånd.