Barcelona

Voksne
Børn

Barcelona er en by, der kan bryste sig af, at være både forunderlig og fantastisk, arkitektonisk og afslappende. Det er en by, der er meget arkitektonisk unik, hvilket blandt andet skyldes, at den velkendte arkitekt Antoni Gaudí af flere omgange har sat sit præg på byen. Overalt i byen er der dog små detaljer, der overrasker øjet og gør det til noget helt unikt. Derfor er det også forståeligt, at der er mange danskere, der vælger at tage en billig afbudsrejse til Barcelona.

Hvis du vælger at gå en tur ned langs Ramblaen, så inspirere du bestemt til shopping, mens de mindre sidegader derimod inviterer dig indenfor til de lokale markeder, der både byder på lækre madboder og mulighed for shopping. At du oven i købet har mulighed for at kombinere det hele med skøn tapas, fantastiske strande og livlige gadekunstnere er blot med til at understrege, at du bør holde øje med de mange skønne afbudsrejser til Barcelona.

Den perfekte kombination af storby- og badeferie

Det er svært ikke at holde af Barcelona, hvilket bestemt også er noget, du hurtigt vil få en følelse af, når du først har fået mulighed for at besøge den spanske storby. Det er den næststørste by i Spanien, men ikke nok med det, så har den en perfekte placering, der gør, at du vil kunne opleve en helt særlig (og dertil også unik) kombination af både storbylivets glæder og ferielivets facetter – det er nemlig én af de meget få storbyer, der ligger helt ud til kystlinjen.

Hvis du opholder dig tæt på kysten, så vil du finde et væld af lækre sandstrande, hvor du har mulighed for at ligge og dase, mens du mærker solens varme stråler på kroppen. Du kan spise på lækre restauranter langs vandet eller du kan i stedet vælge at følge Ramblaen ind i landet, hvor de mange butikker og restauranter vil ende med at stjæle billedet. Dertil skal det også nævnes, at de fine bydele og seværdigheder og kulturelle monumenter ligger side om side i byen.

I denne forbindelse skal det bestemt også understreges, at det også er én af de mere markante årsager til, at der hvert år er rigtig mange turister, der vælger Barcelona til deres storbyferie sammenlignet med f.eks. Madrid, Paris eller en helt tredje storby. Hvis du vælger at bestille én af de mange afbudsrejser Barcelona, du kan finde på det danske marked, så får du oven i købet også muligheden for at nyde storbylivet, mens du også kan aflægge stranden et visit.

Hold storbyferie i Barcelona

Det er selvfølgelig ikke noget problem at forstå, at der er mange turister, der forelsker sig i Barcelona allerede første gang, de besøger byen. Derfor bør du heller ikke være i tvivl om, at det er et oplagt rejsemål, hvis du ønsker at tage på storbyferie. Selvom vejret inviterer til, at du blot ligger ved stranden hele dagen, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at Barcelona er en by, der har rigtig mange oplevelser, som i stedet inviterer til, at du går på udforskning i byen.

Noget der også er helt unikt ved Barcelona er, at det er en storby, der byder på en helt unik puls, der både kan befinde sig helt nede i gear, men som du dog samtidig også vil opleve som fuld af tempo. Derfor handler det også blot om at finde ud af, hvad du egentlig har lyst til på den pågældende dag, da du blot kan planlægge dagens aktiviteter efter dette. Du kan f.eks. besøge én af deres seværdigheder som La Sagrada Familia den ene dag og stranden den næsten.

En storbyferie til Barcelona er ganske enkelt noget ganske særligt, da det er en pulserende storby, der både byder på et væld af seværdigheder, fart over feltet og eksklusivitet, men som samtidig også kan være helt nede på jorden, hvis du blot ønsker at nyde en stund på stranden og en lækker paella til aftensmad. Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at Barcelona er en storby for alle og enhver – det handler blot om at besøge de rette dele af den spanske by.

Barcelona – også kendt som Gaudís by

Hvis du elsker kunst, kultur og arkitektur, så forstås det slet ikke, hvorfor du ikke længere er i færd med at bestille en afbudsrejse Barcelona, så du kan komme afsted. I en sådan sammenhæng vil Barcelona nemlig kunne betragtes som værende en sand perle, hvilket også betyder, at selv de personer, der reelt set ikke har denne interesse, også vil ende med at blive betaget af de smukke syn, de møder overalt i Barcelona, da det er en by, der er rig på unik arkitektur.

Det skyldes blandt andet, at den verdenskendte arkitekt Antoni Gaudí har leget med både farver og mosaikker, der har resulteret i mesterværker i verdensklasse. Han har stået bag en lang række af de mest fremtrædende bygninger og seværdigheder i byen, hvorfor den blandt kunst- og arkitekturinteresserede også er kendt som Gaudís by. Han har sat sit præg på store dele af byen, men der er naturligvis nogle af hans mesterværker, der er mere kendt end andre.

Hans mest kendte bygning er – uden tvivl – La Sagrada Familia, der er den store kirke, de begyndte at bygge i 1882, men som endnu ikke er blevet bygget færdigt, hvorfor byggeriet fortsat er i gang. Det er et storslået syn, som du ikke må gå glip af – både indenfor og udenfor. Ikke nok med det, så bør du også besøge Palau Güell, der også ét af hans mest imponerende værker, mens du bestemt også bør give parken med de smukke mosaikker lavet af Gaudí et visit.

En storby med et væld af seværdigheder

Hvis du blot besøger Barcelona i en weekend, så kan det være svært at finde plads til det hele i kalenderen, da det er en storby, der har rigtig meget at byde på. Derfor bør du enten være selektiv eller derimod forkæle dig selv med et par yderligere i den spanske storby. Du skal blandt besøge både Casa Batllo og Casa Mila, der begge er nogle af de mest imponerende bygninger, du finder i hele byen, og som selvfølgelig også er tegnet af den verdenskendte Antoni Gaudí.

Ydermere, så har byen også et imponerende Picasso-museum, der indeholder nogle af hans unikke værker, som du bestemt også bør vælge at besøge, hvis du har interesse for kunst. En tur langs Ramblaen skal du selvfølgelig heller ikke snyde dig selv for, da du kan være sikker på, at der altid er gang i gaden. Om dagen indbyder gaden til shopping, men om aftenen begynder gøglerne at gøgle om kap, mens caféerne inviterer ind til hyggelige aftenstunder.

Hvis du er på ferie i Barcelona, så har du ikke rigtigt oplevet byen, før du har taget en tur til toppen af byen med kabelbanen Funicular, da du på toppen af bjerget vil kunne se ud over hele byen og det er bestemt en udsigt, du sjældent vil komme til at glemme. Derfor skal der heller ikke herske nogen tvivl om, at det er noget, du bestemt bør vælge at gøre, for det er en oplevelse for livet – både at køre med selve kabelbanen, men bestemt også udsigten.

Spansk feriestemning midt i storbyen

Som der tidligere er givet udtryk for, så er én af de helt unikke ting ved Barcelona, at det er en storby, der ligger ud til kysten, hvorfor du ikke har langt til stranden. Faktisk er den mest populære strand i området, Barceloneta, placeret centralt i byen. Det betyder også, at du har ganske kort fra byen og ud til selve stranden. Det er ikke noget, de kan bryste sig af i synderligt mange andre storby og derfor er der også en store efterspørgsel på Barcelona afbudsrejser.

Praktisk information

Hvis du ikke tidligere har besøgt Barcelona, så er det en god idé, at du undersøger de praktiske aspekter hjemmefra. Din ferie bliver markant bedre, hvis du er velforberedt, når du lander i byens lufthavn, og samtidig vil du også kunne sikre dig mod ubehagelige overraskelser.

  • Sprog: På lige fod med resten af Spanien, så er det officielle sprog naturligvis spansk i Barcelona. Dog vil du sagtens kunne begå dig på engelsk i butikker, på restauranter, hoteller og så videre.
  • Valuta: Det er naturligvis Euro, der er den officielle valuta i både Barcelona og resten af Spanien. Du bør have kontanter med hjemmefra, selvom du dog både kan bruge betalingskort og hæve penge i store dele af byen.