Bulgarien

Voksne
Børn

Find din afbudsrejse til Bulgarien

Der er hvert år rigtig mange danskere, der rejser til Bulgarien – og det er naturligvis fuldt forståeligt, at de vælger lige netop denne rejsedestination. Hvis du rejser til Bulgarien, så er du garanteret, at du får lov til at opleve sol og sommer ved havet, hvorfor du er garanteret en ferie, der kommer til at betyde store smil. I denne forbindelse bør det dog også gøres klart, at det er en oplagt idé, at du vælger at besøge én af de spændende storbyer, der er at finde i Bulgarien.

Langt de fleste danskere, der pakker kufferten og rejser til Bulgarien, gør det dog med henblik på, at kunne få lov til at nyde en ferie, der både byder på lækre, brede sandstrande, godt vejr og et væld af sommerlige aktiviteter. Ydermere, så skal der selvfølgelig heller ikke lægges skjul på, at der er rig mulighed for at ligge på stranden, nyde det gode vejr og den flotte udsigt ud over det lune, blå hav, som i særdeleshed har gjort Bulgarien til en populær rejsedestination.

Bulgarien er beliggende på Balkanhalvøen i Europa, der grænser op til både Rumænien, GrækenlandTyrkiet, Serbien såvel som Makedonien. Landet ligger ved Sortehavet og kan bryste sig af, at gemme på en længere række af fascinerende naturskatte, hvoraf mange af dem er særdeles velholdte. Golden Sands og Sunny Beach er de mest berømte ferieområder i landet, hvorfor det oftest også er her, du kan finde forskellige afbudsrejser Bulgarien til.

Bulgarien byder på de perfekte ferieomgivelser

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at Bulgarien er et land, der er rigt på spændende natur og lækre omgivelser. Det er et land, der ikke blot byder på indbydende sandstrande, der grænser op til det blå hav, men som oven i købet også giver dig muligheden for at gå på opdagelse i bjergene. Med andre ord, så er det bestemt et land, der har en varieret natur og en smuk fauna, der blot gør det til en endnu større oplevelse at besøge landet.

Det er selvfølgelig også noget, der betyder, at uanset, om du er typen, der er glad for at kunne koble af og vandre rundt i den smukke natur eller du i stedet foretrækker at stikke tæerne i sandet og nyde solens stråler fra en liggestol på stranden, så er Bulgarien bestemt et rejsemål, der kommer til at tiltale dig. Det er med garanti også den store diversitet, der er med til at gøre, at rigtig mange danskere vælger at bestille en lækker og god afbudsrejse Bulgarien.

Du er garanteret, at du får meget for pengene

Selvom der er rigtig mange, der vælger at lægge vejen forbi Bulgarien, fordi de har et ønske om, at nyde de lækre sandstrande eller den spændende natur, så skal der selvfølgelig ikke lægges skjul på, at den hovedsagelige årsag til, at det netop er Bulgarien, som rigtig mange ender med at vælge er, at der er mulighed for at spare rigtig mange penge sammenlignet med at skulle rejse til andre lande. Sagt med andre ord, så får du rigtig meget for pengene i Bulgarien.

Det særligt i området omkring Golden Sands, der er populært – det er nemlig et område, hvor der er plads til alle og hvor der kan findes aktiviteter for personer i alle aldre. Det er desuden også muligt at indlogere sig i alt fra ferielejligheder til store ferieresorts, der byder på lækre swimmingpools og aktiviteter for både børn og voksne. Det mest essentielle er dog, at du får det hele til et meget attraktivt prisniveau, der også gælder for selve rejsen dernede.

Det skyldes naturligvis, at du kan forvente et prisniveau, der er markant lavere end det er tilfældet i Danmark. Det er desuden noget, der gør sig gældende, hvad end du skal betale hos en mindre købmand, på hotellet, hos en restaurant eller du derimod er ude at shoppe. Bulgarien har i mange år været kendt som et land, hvor pengene rækker langt og det er også noget, der er med til at sikre, at du kan få en rigtig god ferie til en pris, der er intet mindre end formidabel.

Mange spændende aktiviteter for hele familien

Hvis du har kigget nærmere på de mange afbudsrejser til Bulgarien og har overvejet, om det er noget for dig, så skal det naturligvis gøres klart, at der findes rigtig mange spændende aktiviteter for hele familien. Det er særligt noget, der gør sig gældende, hvis du har kigget på de mange afbudsrejser Bulgarien, der afgår til Golden Sands. Det er nemlig et område, der er kendt for at have rigtig mange forskellige aktiviteter for hele familien langs den lækre promenade.

Ikke nok med, at du støder på en lang række mindre barer, der serverer kolde øl, så har du også rig mulighed for at spise på én af de mange spændende restauranter, du finder i området – og det tæller både et større udvalg af lokale og internationale restauranter. I og med, at det er promenaden nær Golden Sands, der er ét af de absolut mest kendte områder i landet, så finder du også rigtig mange aktiviteter pakket tæt sammen i lige netop dette område.

Der findes også mange turistområder nær kysten, hvor du har mulighed for at sejle en tur ud på vandet og herfra nyde solens stråler og det klare vand. Ydermere, så er der også flere steder i Bulgarien, hvor der er mulighed for at tage på en spændende jeepsafari, så I kan komme helt tæt på det lokale liv. Dertil er det også anbefalelsesværdigt, at man bevæger sig væk fra storbyerne og turistområderne, så man kan få lov til at opleve det ”ægte Bulgarien”.

Storbyferie i Bulgarien – er det en mulighed?

Der udbydes rigtig mange afbudsrejser Bulgarien, hvilket også er ensbetydende med, at du kan finde forskellige typer af rejser, der afgår til Bulgarien. Derfor skal der heller ikke lægges skjul på, at storbyferier til landet bestemt også er en mulighed. Hvis du ønsker at opleve nogle af de bulgarske storbyer, så er både Sofia, Plovdiv og Varna rigtig gode muligheder. Varna er særligt oplagt, hvis du skal rejse til Golden Sands, som mange afbudsrejser Bulgarien afgår til.

Blot 15 minutters kørsel fra Golden Sands finder du nemlig Varna, der er en ældre bulgarsk by, der efterhånden er cirka 4.000 år gammel. Det er en storby, der rummer et væld af seværdigheder og kulturhistorier, mens der også er rig mulighed for at shoppe blandt de mange gode tilbud, du kan finde i butikkerne. Der findes også et marinehav med forskellige plante- og blomsterarter, et delfinarium og samtidig også en mindre zoologisk have med et væld af dyr.

Derfor skal der ikke herske nogen tvivl om, at det selvfølgelig er muligt for dig at tage på storbyferie i Bulgarien, men hvis du har et ønske om, at kunne finde frem til en billig afbudsrejse Bulgarien, så skal der ikke lægges skjul på, at den primære bestanddel af disse rejser afgår til Golden Sands-området. Det skyldes, at det – uden tvivl – er én af de mest populære rejsemål i landet, så derfor er både udbud og efterspørgsel efter rejser til dette område også en del større.

Praktisk information

Hvis du har intentioner om, at skulle besøge Bulgarien, så er der en række praktiske informationer, du bør undersøge på forhånd. På denne måde er du garanteret, at du er velforberedt, når du rejser afsted til landet. Det er altid en god idé, at du undersøger aspekter som vejr, klima, sprog, valuta og deslige inden, du vælger at rejse afsted til et land, du ikke tidligere har besøgt – så er du garanteret, at du ikke står i en uheldig situation, fordi du ikke er velforberedt.

Vejret i Bulgarien

Det er selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at tjekke godt op på vejret, inden du rejser til et nyt land. Har du planer om, at bestille en afbudsrejse til Bulgarien, så er du næsten garanteret, at der altid er lækkert vejr i sommerperioden, da temperaturerne typisk svinger mellem 26 og 30 grader i denne periode. Det bør også nævnes, at du kan forvente, at vandtemperaturerne vil ligge på lidt over 20 grader fra juni til september, hvorfor du er sikret, at vandet er lækkert.

Sproget

Hovedsproget er i Bulgarien er naturligvis bulgarsk. Noget, der dog er meget interessant og som er med til at få det bulgarske sprog til at skille sig ud fra mængden er, at der findes både en øst- og vestbulgarsk variant. Ydermere, så bør det også gøres klart, at du i Bulgarien også imidlertid kan ende med at støde på tyrkisk, romani, armensk og græsk. De fleste steder i storbyer og ved de større turistområder kan du dog forvente, at de begår sig ganske fint på engelsk.

Læs mere om udrejsereglerne for Bulgarien her

Valuta

I Bulgarien bruges den bulgarske valuta, Leva (BGN). 1 BGN er svarende til cirka 3,81 danske kroner. Det er en god idé, at du sørger for at medbringe lidt kontanter hjemmefra, men det skal dog gøres klart, at du i langt de største byer, på hoteller, restauranter og deslige har mulighed for at betale med dit betalingskort. Dertil er der naturligvis også rig mulighed for at hæve kontanter dernede.