USA

Voksne
Børn

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der findes et hav af rejser til USA, der alle afgår fra Danmark. USA er dog ét af de største lande i verden, hvorfor det også bør gøres klart, at der er stor forskel på de forskellige destinationer, som det har at byde på. Hvad dette dog også betyder er, at der er tale om et land, der har det hele – og derfor skal du heller ikke frygte for, at du ikke har mulighed for at finde og strukturere en rejse til USA, der harmonerer med dine krav.

Du kan f.eks. vælge at rejse til New York (også kendt som The Big Apple), hvis du ved, at du er storbymenneske og altid har drømt om, at opleve én af de mest pulserende storbyer i hele verden, hvor du kan være sikker på, at der altid er liv og fart over feltet. Er du derimod mere interesseret i en mere rolig ferie, så kan du besøge universitetsbyen Boston eller du kan vælge at lægge vejen forbi den verdenskendte Miami Beach, som bestemt er dit besøg værd.

Du er også garanteret en ferie, du sent vil glemme, hvis du vælger at besøge San Francisco, der byder på mange verdenskendte attraktioner, mens Los Angeles er for dig, der gerne vil kombinere et pulserende byliv med muligheden for at dase på stranden i Santa Monica, mens du i samme ombæring også kan få lov til at opleve Hollywood. Det stopper dog ikke her, for der er også mange andre muligheder som Hawaii, Chicago, Orlando og øvrige rejsemål.

Derfor skal det selvfølgelig heller ikke være nogen hemmelighed, at du også vll kunne finde en god rejse til USA, der på bedste vis stemmer overens med de kriterier, du har i forbindelse med din kommende ferie. Det er også noget, der på bedste vis understreger, at USA er et land, der byder på alt hvad hjertet kan begære. Hvis du har et ønske om, at kunne holde prisen for din ferie på et sobert niveau, så kan du med fordel lede blandt de mange afbudsrejser USA.

Den østlige del af USA: Boston Chicago New York og Washington

Hvis du vælger at besøge den østlige del af USA, så er der blandt andet mulighed for at besøge diverse rejsemål såsom Boston, Chicago, New York og Washington, der – uden tvivl – er blandt de mest populære rejsemål i denne del af USA. Fælles for disse byer er, at klimaet på mange punkter minder om det danske, hvorfor du vil kunne forvente, at der er høje temperaturer og godt vejr om sommeren, mens vinter, forår og efterår derimod vil være en kende køligere.

Ydermere, så skal det også nævnes, at det ikke er usædvanligt, at der falder sne i både Boston og Chicago, mens vintrene dog er kortere og mildere i hhv. Washington og New York, hvorfor de oftest skånes for store mængder sne. Hvis du gerne vil være sikret godt vejr og høje temperaturer, når du lægger vejen forbi den østlige del af USA, så bør du besøge landet i perioden fra maj til og med september, da det er i denne periode, du får det bedste vejr og sol.

I denne periode vil du kunne forvente, at gennemsnitstemperaturen lyder på mellem 20 og 29 grader om dagen, mens den dog også sagtens kan snige sig over 30 grader på de varmeste dage. Det er samtidig også den lyseste og tørreste periode, hvilket naturligvis også er med til at gøre det mere interessant at besøge byen, da du dermed ikke holdes indendørs som følge af dårligt vejr. Disse byer er – uden tvivl – for dig, der elsker storbyferie og at opleve attraktioner.

Den vestlige del af USA: Las Vegas Los Angeles og San Francisco

Hvis du i højere grad tiltales af et klima, der minder meget om det, du finder ved Middelhavet, hvor varmen er behagelig, somrene er tørre og vintrene er mere milde, så er det en oplagt idé, at du vælger én af de destinationer, du kan finde i den vestlige del af USA, hvilket blandt andet inkluderer både Las Vegas, Los Angeles og San Francisco, der bestemt må siges at være blandt de foretrukne rejsedestinationer i den vestlige del af USA blandt de mange danskere.

Besøger du Los Angeles, så kan du forvente en gennemsnitlig temperatur, der lyder på mellem 18 og 24 grader om dagen året rundt, mens du dog vil opleve, at temperaturen kan falde til cirka 15 grader om vinteren, hvis du lægger vejen forbi San Francisco. Las Vegas er beliggende i den velkendte Mojave-ørken, hvorfor den har tørre og hede somre, der kan give temperaturer på op mod 40 grader, mens vintrene dog er betydeligt koldere hele året rundt.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der hvert år er rigtig mange danskere, der vælger at lægge vejen forbi den vestlige del af USA, da der er mulighed for at opleve højere temperaturer end ved at besøge den østlige del af landet. Derfor er der også mange rejsebureauer og –selskaber, der har valgt at fokusere på rejser til netop disse rejsemål. Det er også noget, der betyder, at du har rig mulighed for at finde afbudsrejser til USA, der afgår til varmere destinationer.

Mange danskere booker afbudsrejse til USA

Hvert år er der mange danskere, der vælger at besøge USA. Det er dog ikke alle, der er kulturelt interesseret eller har interesse i, at opholde sig i en storby i 1-2 uger. Derfor er der mange af de danske turister, der rejser til USA, der vælger Florida som deres rejsemål. Her vælger de at indlogere sig på hoteller eller resorts, der ligger i Fort Lauderdale, Clearwater Beach, Fort Myers, Key West, Miami Beach, Port St. Lucie, Orlando eller derimod på Sanibel/Captiva Island.

Florida er kendt for statens tropiske klima, hvorfor du også vil kunne inddele året i en tør periode fra november til april, mens der er en våd periode mellem maj og oktober. Temperaturen er dog meget konstant året rundt, hvilket gør sig gældende for både luft og vand. Den gennemsnitlige temperatur lyder på mellem 23 og 33 grader om haven, mens vandets temperatur yder på mellem 20 og 24 grader i vintermånederne og helt op til 30 grader om sommeren.

Hvis du har et ønske om, at bestille en afbudsrejse USA, men samtidig har et ønske om, at kunne kombinere storby med strandliv, så er Miami en oplagt destination. Der findes dog også mange andre lækre områder i Florida, der giver dig muligheden for at dase og for alvor koble af, mens der også er adgang til både gastronomi, shopping og et utal af seværdigheder, som kan være med til at fuldende din ferie til det store USA – uanset varigheden af denne ferie.

Hawaii er bestemt også en mulighed

Selvom det ikke er alle, der forbinder Hawaii med en rejse til USA, så ændrer dette selvfølgelig ikke på, at Hawaii er en del af USA. Du kan blandt andet vælge at besøge Honolulu, der er ét af de mest besøgte områder på Hawaii, hvor du vil opleve et lækkert, tropisk klima, hvor der dog ikke er helt så varmt som det er tilfældet i andre tropiske områder. Det er desuden heller ikke altid, at luftfugtigheden er nær så høj, hvilket skyldes de afkølende vinde på øerne.

Temperaturen er meget jævn hele året rundt, hvilket vil betyde, at du kan opleve mellem 26 og 30 grader om dagen, mens de derimod lyder på mellem 18 og 23 grader om natten. Vandet omkring Hawaii er uhyre indbydende, da det ser særdeles appellerende ud, mens temperaturen desuden også lyder på mellem 24 og 27 grader. De tørreste måneder på Hawaii er december og januar, hvorfor det er et oplagt rejsemål for dig, der ønsker at flygte fra den kolde og kedelige vinter i Danmark.

Praktisk information om afbudsrejse til USA

Hvis du ønsker at rejse til USA, så vil du opleve, at der en række praktiske aspekter, du skal have styr på inden afrejse. Det skal i denne forbindelse også understreges, at der kan være markante forskelle på hvilken del af USA, du vælger at besøge, hvorfor det er noget, du skal have med i baghovedet, når du planlægger din ferie og skal pakke din kuffert – uanset om du har været heldig at finde en billig afbudsrejse blandt de mange afbudsrejser USA, der udbydes eller ej.

Valuta

I USA bruges den amerikanske dollar (USD). 1 USD er svarende til cirka 6,3 kroner. Du kan med fordel vælge at medbringe lidt kontanter hjemmefra.

Sprog

Der tales selvfølgelig amerikansk engelsk i hele USA, selvom der dog også er mange indbyggere i flere af staterne, der er i stand til at mestre spansk.

Visum

Hvis du ønsker at rejse ind i USA, så kræver det også at du udfylder en ESTA (Electronic System for Travel Authorization), hvilket skal gøres på korrekt vis seneste 72 timer før afrejse.

Klima

USA er et meget stort land og dækker derfor også intet mindre end 9 klimazoner. Derfor vil klimaet i høj grad afhænge af hvilken del af det store land, du vælger at besøge.