Derfor frarådes køb af møbler i udlandet
Derfor frarådes køb af møbler i udlandet

Sponsoreret indhold

I dag køber vi danskere rigtig mange ting i udlandet. Det gælder ikke bare mindre forbrugsvarer som tøj, elektronik og gadgets, men også større møbler. Mange tænker, at man kan spare penge ved at handle møbler i en udenlandsk (online eller fysisk) butik. Det kan man ofte også, men der er også mange ulemper ved at handle i udlandet. Disse vil vi gerne gennemgå, så du ikke spilder både tid og penge ved at rejse til udlandet i håbet om at gøre en god handel på nye ting til boligen.

Ulemper ved at importere møbler fra udlandet

I bund og grund bestemmer du helt selv, om du vil købe dine møbler fra Danmark, Tyskland, Frankrig, USA, Mexico eller et helt sjette land. Du skal dog være bekendt med den risiko, der er forbundet med at handle i udlandet. De udvalgte ulemper tager udgangspunkt i, at man vælger at handle på nettet:

  • Du kan ikke se og røre møblet inden køb (svært at vurdere kvalitet og komfort)
  • Det kan være svært (og besværligt) at gøre krav på returnering eller reklamation
  • Leveringstiden er ofte lang
  • Der kan blive tillagt moms, told og øvrige udgifter (især uden for EU)

Et fiktivt, men realistisk eksempel; en sofa med en ordrepris på 10.000 kr. vil komme til at koste omkring 12.660 kr. inkl. varepris, fragt, moms, gebyr og told. Det viser en beregning fra toldpriser.dk. Din sofa bliver i dette eksempel omkring 25 % dyrere end først beregnet. Så er det måske lige pludselig ikke så billigt at handle i udlandet.

Hvor bør jeg så handle?

Her på siden er det meget sjældent, at vi fraråder folk at rejse ud i verden. Lige i dette eksempel giver det god ikke meget mening at bruge tid og penge på at rejse, hvis ens eneste plan er at rejse til f.eks. USA eller Frankrig for at købe designermøbler.

I stedet anbefaler vi at købe kvalitetsmøbler fra en dansk forhandler, hvor alt fra levering og garanti til service og kvalitet er i orden. Hos Kollund Møbler kan man købe danske designmøbler til fornuftige priser. Find f.eks. møbelklassikere fra Bent Hansen, HAY, Hästens, Fritz Hansen, Skagerak og mange flere. Disse brands er alle kendt for at levere kvalitetsmøbler i flotte designs, så vær ikke nervøs for, at de ikke kan efterleve dine krav. Man betaler i denne anledning en ret høj pris for et møbel, men når man har kvaliteten og levetiden in mente, så er prisen ikke helt urimelig.