Afbudsrejser Prag

Vis afbudsrejser
Tripbuddy / Afbudsrejser Prag

Afbudsrejser til Prag

Der er mange danskere, der elsker at tage afsted på weekendtur. Mange holder sig inden for de danske grænser, men der er dog rig mulighed for også at tage på en herlig weekendtur til Prag. Der skal ikke lægges skjul på, at der kan findes rigtig mange gode grunde til, at du bør aflægge denne kulturelle by et visit, hvis du savner et afbræk fra den stressede hverdag og samtidig også har et ønske om, at opleve en storby, der er ikke er ligesom de øvrige i Europa.

Sunweb Ad

Find din afbudsrejse til Prag

Booking.com

Prag er en storby, der byder på rigtig mange forskellige oplevelser, hvilket både gør sig gældende for den centrale del af byen, men også både i forstæderne og i områderne lige omkring byen. Du har desuden også mulighed for at stifte bekendtskab med en helt særlig kultur, der byder på både smukt arkitektur, interessante museer og spændende musikoplevelser. Kultur er nemlig noget, der vægtes meget højt i Prag, der er en meget velbevaret storby.

Ydermere, så er det heller ikke nogen hemmelighed, at det er en destination, der bliver mere og mere populær blandt de danske turister, fordi du har mulighed for at rejse til byen og indlogere dig på et lækkert hotel til en meget begrænset pris sammenlignet med f.eks. London, Paris eller Berlin, hvor priserne oftest er skruet i vejret. Derfor vil du også nemt kunne finde en billig rejse til Prag, men det bliver blot nemmere, hvis du holder øje med afbudsrejser Prag.

Afbudsrejser til Prag – Velbevaret storby

Som der også er givet udtryk for ovenfor, så kan Tjekkiets hovedstad bryste sig af, at være en uhyre velbevaret storby, som er placeret ved floden Moldau, og som samtidig også er kendt som ét af de smukkeste steder i hele Europa. Det er særligt den gamle bykerne, der er meget velbevaret, hvorfor det også er en fornøjelse blot at slentre rundt og beundre den smukke og unikke arkitektur, som du kan finde i både den centrale bykerne, men også i forstæderne.

Den centrale bykerne har dog en arkitektur og en stemning, du ikke kommer til at opleve andre steder end her. Det skyldes, at der er rigtig mange forskellige byggestile og arkitekturer, der er repræsenteret i dette område, hvilket blandt andet tæller både gotisk, romansk, barok, renæssance og moderne. Dertil skal det også nævnes, at byen er del af floden Moldau, hvorfor du skal krydse denne, hvis du har et ønske om, at besøge de forskellige dele af Prag.

De mange broer, der giver dig muligheden for at krydse floden Moldau og besøge begge sider af Prag er et meget fotograferet motiv, hvorfor du med garanti også har set billeder af disse på nettet. Den mest kendte og dertil også den mest fotograferede bro er dog Karlsbroen. Det skyldes, at det er en meget central bro, der tilmed også er fyldt med både kunstnere, musikere og gadesælgere, hvilket gør det til en oplevelse i sig selv blot at krydse den unikke bro.

I og med, at en stor af byen er bygget omkring centrum, så er det naturligvis ikke særlig svært for dig at finde centrum i Prag. Hvad end du ønsker at shoppe, nyde en god bid mad eller blot beundre de smukke bygninger i området, så er Hradčany det mest centrale kvarter længst mod vest. Øst for Moldau finder du den mindste bydel i Prag, der kaldes Josefov, mens du også finder både en gammel og ny bydel. Vest for floden finder du også Malá Strana (Lillesiden).

Book en afbudsrejse til Prag – Tidligere hele Europas hovedstad

Selvom det er mange år siden, så har Prag faktisk været hele Europas hovedstad under Middelalderen. Det betyder også, at mange videnskabsmænd og kunstnere, der for alvor havde et ønske om, at ville frem i verden, valgte at rejse til Prag, for at forfølge denne drøm – det er bl.a. også derfor, at en prominent personlighed som Tycho Brahe i dag ligger begravet i Prag. Derfor er det også en by, der har været udsat for lidt af hvert, som byen i dag bærer præg af.

Du skal ikke tøve med at se nærmere på de mange afbudsrejser til Prag, du har mulighed for at finde på det danske marked, for der er mange oplevelser, der venter i Tjekkiets hovedstad. Det er noget, der blandt andet tæller både Tynkirken, det gamle torv, det astronomiske ur, Karlsbroen og Prags borg, som blot er et fåtal af de oplevelser og seværdigheder, der venter. Ud over de gamle monumenter, så finder du også shoppingcentre og lækre restauranter.

Tag ven eller familie med på en afbudsrejse til Prag

Det skal selvfølgelig ikke være nogen hemmelighed, at Prag er en by, der har rigtig meget at byde på – det er der også allerede givet udtryk for flere gange i denne artikel. Det er dog også noget, der betyder, at det er en by, der byder på noget for alle og enhver. Uanset hvad, du har interesse for, så vil du med garanti kunne strukturere en spændende og oplevelsesrig ferie i Prag, hvad end du blot er på weekendtur eller har hevet længere tid ud af din travle kalender.

Byen byder blandt andet på masser af museer, aktiviteter, markeder og shopping, hvilket også betyder, at det er en by, der fortsat lever op til sit gamle ry som værende en handelsstad. Dertil skal det også gøres klart, at de mange shoppingcentre, museer, kulturhuse, bryggerier, markeder og mindesmærker er blevet placeret som perler på en snor, så der er aldrig langt mellem de forskellige oplevelser og seværdigheder, du har mulighed for at opleve i Prag.

Endvidere, så skal det selvfølgelig også understreges, at det er nemt at komme rundt i byen, hvilket du enten kan vælge at gøre via sporvogn, bus eller derimod blot til fods. Prag er desuden også en meget kulturel by, hvorfor du vil opleve, at både kunst, kultur og musik er noget, der dyrkes i høj grad. Derfor vil du også kunne rejse hjem fra den tjekkiske hovedstad med et væld af kulturelle oplevelser i bagagen, da det er noget som byen bestemt er garant for.

Et utal af muligheder for god mad

Hvis du har vandret hele byen rundt, så er der selvfølgelig intet, der falder i bedre jord end god mad og drikke til at runde en god dag af med. Derfor skal det også gøres klart, at du heldigvis kan finde et stort antal af gode spisesteder og såkaldte ølhuse, hvor du både kan prøve kræfter med det lokale og internationale køkken, alt efter hvad, du foretrækker og er i humør til. Dertil kan du også være sikker på, at du kan finde noget i stort set enhver prisklasse.

Har du et ønske om, at kunne prøve kræfter med en række af de lokale madretter, så skal du selvfølgelig være forberedt på, at de består af meget kød, hvilket både gør sig gældende i form af stegt kød og lækre gryderetter. Dertil er Tjekkiet og herunder også Prag dog også kendt for deres gode oste, hvorfor det også er noget, du bør smage på. Er du i Prag, så bør du både prøve én af de finere restauranter, men også en lokal pølse på ét af de mange markeder.

Prag er samtidig også kendt for at huse op til flere bryggerier, hvor du har mulighed for at bestille en rundtur, der oftest krydres med både lettere madretter og smagfulde øloplevelser. Disse rundture er bestemt til at betale, så derfor er det ikke noget, du bør snyde dig selv for – særligt ikke, hvis du for alvor er ølelsker, da tjekkerne altid har været rigtig gode til at fremstille både lys og mørk øl, hvorfor du også bør prøvesmage øl fra de lokale bryggerier.

Du finder også stribevis af pubber i Prag

Prag siges at have intet mindre end 8000 pubber, hvorfor der selvfølgelig er rig mulighed for at komme til at smage det lokale øl. Du kan derfor også altid finde en pub i nærheden af din placering, hvor du kan få en lækker øl. Du skal dog være opmærksom på, at udskænkningen foregår en kende anderledes i Prag, da tjeneren automatisk skænker en ny øl op til dig, når den anden er tom – du skal nemlig selv markere, når du ikke ønsker at få fyldt dit krus op længere.

Praktisk information til afbudsrejser Prag

Hvis du endnu ikke har besøgt Prag, så er der selvfølgelig en række praktiske aspekter, du skal sørge for at blive klogere på, inden du rejser afsted. For at sikre, at du får den bedst mulige ferie, så er det vigtigt, at du er velforberedt, så du dermed kan være sikker på, at du ender med at undgå ubehagelige oplevelser.

  • Sprog: Det officielle sprog i Tjekkiet er tjekkisk, men du vil dog ikke have nogle problemer med at kunne begå dig på enten engelsk eller tysk.
  • Valuta: I Tjekkiet og dermed også i Prag er den officielle valuta den tjekkiske korunaer (CZK). 100 CZK er svarende til cirka 30 danske kroner. Der kan dog betales med betalingskort langt de fleste steder i byen.